Moldex3D R17 – מגשרת על הפער בין הסימולציה לייצור

בתערוכת ה-K הציגה Moldex3D את הגרסה החדשה של התוכנה. ממשק משתמש חדש, כיול הסימולציה למצב הפרטני של כל מכונה ומכונה וסימולציות חדשות לתהליכי הזרקה משולבים סיבים ואריגים

בתערוכה ה-K הציגה Moldex3D את הגרסה האחרונה של התוכנה, R17, שהושקה באפריל. החברה, שגדלה משמעותית בשנים האחרונות, מחזיקה כרגע יותר מ-4000 לקוחות בעולם כאשר קצב הגידול השנתי עומד על 20%. היא משקיעה באופן תמידי בפיתוח חדש וכתוצאה מכך כל גרסה חדשה שמושקת מכילה שיפורים משמעותיים. בביתן החברה נפגשנו עם וויליאם וו, המנהל האזורי של אירופה.

לגרסה האחרונה שיפור משמעותי בממשק המשתמש, מה תוכל לספר לנו על כך?

"ממשק המשתמש החדש, Studio, הוא אכן השיפור המשמעותי ביותר בגרסה החדשה. אם בעבר היה צורך בשילוב תוכנות שונות על מנת לתת מענה מקיף לכל תהליך האנליזה (הכנת המודלים, תצוגת התוצאות, שיתופן עם אנשים נוספים), מהיום כל התוכנות מרוכזות יחד בממשק החדש בעל שיפור ביצועים משמעותי בגרפיקה וניצול זיכרון. כל לקוחות החברה, שרכשו את חבילת התחזוקה, יכולים לשדרג את התוכנה ולקבל תמיכה טכנית והדרכה".

אילו מאמצים נעשים לשיפור הסימולציה מבחינה פונקציונאלית?

"אכן קיים פער בין תוצאות האמת לסימולציה אבל אנחנו ממשיכים לצמצם אותו בכל פעם ובגרסה הזו עשינו עוד צעד משמעותי בכיוון. הגורם העיקרי לפערים אלו הוא תנודות בפרמטרי העבודה (מהירות העבודה, לחץ ועוד). תנודות אלו שונות מיצרן ליצרן ואף ממכונה למכונה. לכן, אם ניקח אותן בחשבון נוכל ליצר סימולציה מדוייקת יותר. מעתה, יכולים כל לקוחותינו יכולים לשלוח לנו נתוני עבודה מהמכונה המשקפים את התנהגותה. אנחנו מאפיינים את הפלקטואציות מהנתונים המתקבלים ומייצרים לכל מכונה גרף כיול ייחודי. הגרסה החדשה, R17, לוקחת בחשבון את גרף הכיול בבואה להריץ סימולציה וכך התוצאות המתקבלות המתקרבות יותר למציאות.

מקור נוסף לחוסר דיוק, הוא באיפיון הראשוני של התנהגות חומר הגלם. לכן, שיפרנו את יכולת האנליזה של חומרים חדשים, הנעשית במעבדות החברה. בנוסף, הגדלנו את מאגר החומרים המוזנים בסימולציה וכיום היא מכילה 8000 חומרים, כולל חומרים של פולירם הישראלית, והיד עוד נטויה.

בגרסה החדשה שיפרנו גם את הסימולציה בעבודה עם (resin transfer molding) rtm, שיטה הנפוצה לחלקים בתעשיית הרכב. בנוסף, שופרה גם הסימולציה של חומרים מרוכבים בטכנולוגיית SMC (Sheet Molding Compound).

אם נשווה לרגע את Moldex3D למתחרים, היכן ניתן להצביע על יתרונות?

על שאלה זו עונה וויליאם ברמה המאקרו: "אנחנו הראשונים שעברו לסימולציה תלת ממדית ויש לנו ניסיון מצטבר גדול. יש תופעות שיכולות להיות מאובחנות רק בהסתכלות תלת ממדית כמו אוריינטציית סיבים או שינויי טמפ' עקב כוחות גזירה (shear heating). בנוסף, אנחנו חברה עצמאית, אנחנו לא כבולים למותג מסוים ויש לנו חופש בחירה של שיתופי פעולה עם חברות אחרות. מספר החומרים המוזנים למערכת אצלנו זהה למתחרים ואנחנו משקיעים מאמצים גדולים בפיתוח כאשר המטרה היא לתת פתרון מקיף לכל תעשיית הפלסטיק, ובתוכה חומרים מרוכבים".

מה התוכניות לפיתוחים העתידיים?

"המטרה העתידית, אליה מתקדמת Moldex3D היא שהסימולציה תשאב נתונים ישירות מהמכונה, תעבד אותם בצורה עצמאית ותספק תוצאות אמינות. בצורה כזו, למפעיל נותר רק לעבוד עם הנתונים אותם ממליצה הסימולציה. זה אתגר גדול אבל אנחנו הולכים ומתקרבים אליו. כרגע יש שת"פ עם יצרן מכונות הזרקה גרמני במטרה להכניס את הסימולציה ללוח הבקרה של המכונה בצורה אינטגרלית.

אתגר נוסף עליו אנחנו עמלים הוא סימולציה עבור חומרים ממוחזרים, שנפח העבודה איתם בתעשייה הולך וגדל. לחומרים אלו שונות גדולה ותכונות המשתנות מאצווה אחת לשניה ויש לבחון כיצד ניתן להתייחס לזה בסימולציה עצמה"

בימים אלו 3D Systems ישראל (סימטרון) ו-Moldex3D מתחילים בתהליך הטמעה, הכשרה והפצה של הגרסה החדשנית ללקוחות החברה וללקוחות פוטנציאלים.

 

למידע נוסף:

שמעון אמבר, מנהל פעילות 3D SYSTEMS בישראל, [email protected]