Dynisco עוזרת להתגבר על בעיות זרימה לחץ ושחיקה – שנוצרים מחומרים ממוחזרים 

סדרת חיישני לחץ חדשה מגיעה עם מגוון ציפויים המתאימים למספר רעות חולות המאפיינות חומר ממוחזר כמו שחיקה וקורוזיה. גם ציוד ה-MFI של החברה עוזר לאפיון החומר ושיפור הזרימה עוד לפני שהוא נכנס לקו הייצור 

תמונה 1: מבחר ציפויים שונים לחיישן הלחץ, עמידים במיוחד לעבודה עם חומרים ממוחזרים, מבית Dynisco.

שילוב חומר ממוחזר בתהליך הייצור הוא מבורך. אולם איכות החומר הממוחזר אינה כבתולי והדבר עלול לגרום לבעיות בייצורזאת בעקבות זרימת היתך לא אחידה ושינויים בלחץ העבודה. התוצאה, תקלות איכות ואף פגיעה המכונה.  

התועלת בשימוש בחומר ממוחזר עולה על חסרונותיו. כיום יש טכנולוגיות רבות שעוזרות לנו לגשר על הפער ולהתמודד טוב יותר עם השינויים שבחומר להבטחת תהליך רציף ואיכותי. Dynisco פורשת לפנינו שתי דרכים שיעזרו באיפיון חוסר האחידות ובהתמודדות איתה. 

מבטיחים זרימה אחידה של חומרים ממוחזרים 

מדד ה-MFI משמעותי בכל תהליך ייצור. הוא נותן לנו את האינדיקציה הפשוטה לזרימת החומר. ביל דסרוסיירס, סגן נשיא Dynisco העולמית מפרט על ארבעה צעדים פשוטים שניתן לבצע בעזרת ציוד ה-MFI של החברה. אלו יקלו עלינו בעבודה עם החומר הממוחזר. 

ראשית, יש לבדוק תיאורטית את ערך ה-MFI על פי דפי נתונים של החומר. לאחר מכן יש לדגום את החומר הממוחזר ולראות מה ערך ה-MFI האמיתי. בדיקה שכזאת חייבת להתבצע בכל אצווה חדשה ואף בכל ביג-בג בפני עצמו, גם אם מספר ביגבגים שייכים לאותה אצוות ייצור. את התוצאה יש לרשום בצורה בולטת גם בשטח וגם במערכת הנתונים המפעלית. לבסוף, על פי התוצאות בשטח, יש לבצע את השינויים הנדרשים במערכת המינון. משחק עם תוספים וכן עם אחוזי חומר ממוחזר ובתולי משתנים יכולים לפצות על שינויים בערכי ה-MFI ולהבטיח זרימה אחידה. 

חיישן לחץ להתאמות בזמן אמת של האקסטרודר לחומר הממוחזר 

אחת הדרכים האפקטיביות ביותר להעריך את הפלקטואציות בזרימת ההיתך היא מד לחץ. מדים אלו משולבים בתוך האקסטרודר ונותנים לנו אינדיקציה בזמן אמת לאיכות ההיתך. אולםהשונות בין חומרים ממוחזרים, והזיהומים המוכלים בהם לעיתים, גורמים לפגיעה בחיישן הלחץ ולשחיקה של הציפוי החיצוני שלו. הדבר מביא לקריאות לא נכונות, יצירת פסולים לעלויות מיותרות ובזבוז של חומר גלם.  

לאחרונה השיקה Dynisco חיישן לחץ בעל ציפויים מגוונים על הדיאפרגמה העמידים בשימוש עם חומרים ממוחזרים. סוג הציפויים מאופיין על פי התכונה שעליה נרצה לשמור בזמן תהליך הייצור. 

  • פלדת אל-חלד בציפוי ®Dymax  בעלת עמידות לשחיקה 
  • סגסוגת Hastelloy – עמידה לקורוזיה. אינה מומלצת בשימוש ממושך בטמפרטורות גבוהות 
  • סגסוגת Inconel 718 – מציגה עמידות גם לקורוזיה וגם לשחיקה. מתאימה לעבודה בטמפ' גבוהות של עד 400 מעלות צלזיוס. 
  • הקשיית Borofuse – תהליך המאפשר את העמידות הגבוהה ביותר לשחיקה. מתאים רק לסגסוגת Inconel. 
  • טיטניום ניטריט – עמידות לשחיקה וכן להדבקה של חומרים. מתאים לשימוש ברוב סוגי הדיאפרגמות 
  • טיטניום אלומיניום ניטריט – עמידות משופרת לשחיקה והדבקה. מגיע כסטנדרט על גששי Echo של החברה. 

עובי הציפוי השתנה אף הוא במטרה להבטיח את תקינות החיישן. עובי ציפוי סטנדרטי עומד על 0.1 מ"מ בעוד עובי דיאפרגמה עבה ומשופרת עומד על 0.76 מ"מ. הבדל משמעותי לכל הדעות. 

תמונה 2: חיישן בעל דיאפרגמה רגילה לעומת דגם ה-Vertex המותאם לעבודה עם חומרים ממוחזרים. מבית Dynisco.

למידע נוסף: 

א.א. נייגר, 04-629-1860/1, [email protected]