איך לשמור על הדפסת טמפון יציבה לאורך מחזורי הדפסה רבים?

הדפסת טמפון היא כלי מצוין להדפסה אולם צריך לדעת איך לעבוד איתה בצורה הנכונה. KENT, המתמחה בהדפסות שכאלו, מספקת כאן מספר גורמים שחשוב להביא בחשבון על מנת להבטיח הדפסת טמפון מדויקת, עד לרמה של 0.02 מילימטרים, גם בדפוס מרובה צבעים

תמונה 1: מדפסת הטמפון של  TURBO 165 KENT.

יש מקומות שבהם יש להדפסות תפקיד דקורטיבי בלבד, אולם במקרים מסוימים יש להן ערך פונקצינלי קריטי – לדוגמא בייצור של מזרקים. שם כל חריגה במיקום השנתות או בעוביין עלולה לגרום לטעות קריטית במינון. אבל כיצד מבטיחים הדפסה איכותית אורך זמן? בכתבה הבאה נסקור את הגורמים העיקריים שיש להתחשב בהם בדרך אל הדפסת טמפון איכותית.

שילדה כבדה ואביזרי תמיכה

שילדת המדפסת ויציבותה מהוות גורם חשוב ביציבות ההדפסה ואיכותה. כאשר השלדה רעועה או חלשה, כל רטט ישפיע לרעה על איכות ודיוק ההדפסה.

ומה לגבי החלקים הנעים? תמיכה באמצעות מסילות, מיסבים ומוטות שומרת על מקביליות התנועה. זו מאפשרת איכות הדפסה גבוהה, וככל שהיא רחבה יותר וכוללת את כל טווח התנועה של החלק הנע, כך היא שומרת על רמת הדיוק הסופית.

שימוש במערכות פנאומטית או במנועי סרוו?

רוב מדפסות הטמפון הזמינות בשוק עובדות עם מערכת צילינדרים פנאומטית עבור מהלכי ההדפסה. למרות הדיוק המאפיין את המנגנון הזה, ההדפסה בעזרתו עלולה להיות לא אחידה כתוצאה מבלאי או משינויים במערכת לחץ האוויר המפעלית. הפתרון לכך הוא מנועי סרוו המשלבים ברגים ליצירת תנועה. שיטה זו מדויקת יותר ומייצרת הדפסות אחידות והדירות.

מנגנוני אחיזה חזקים למניעת תזוזה

הגורם הבא בתור המשפיע על איכות ההדפסה הוא אחיזת המוצר עליו רוצים להדפיס. מנגנון זה חייב להיות מתוכנן לטעינה ופריקה קלה של המוצר, ובה בעת לאחוז בו חזק מספיק למניעת תזוזה. אחת הבעיות בשימוש בפד סיליקון לטובת ההדפסה היא דביקותו. זו יכולה לגרום לתזוזות של החלק למרות אחזקתו על ידי התפסנים. הפתרון מגיע בצורת תפסנים מכאניים או תפסני וואקום עשויים המספקים אחיזה חזקה יותר. שאלה זו הופכת לחשובה יותר ככל שמדובר בהדפסה שכוללת מספר צבעים, או הדפסות הכוללות שימוש בשולחן מסתובב או קרוסלה.

תמונה 1: מדפסות הטמפון של KENT דגם: KSD-90.
הדפסה במספר צבעים

הדפסה של יותר מצבע אחד חייבת להיות מדוייקת מאוד. הבנה מכנית של מנגנון התנועה של הצבע לחלק, או של החלק לצבע, תאפשר לתכנון תהליך מתאים. כמובן שיש להתייחס למנגנון הנעילה של החלק במיקום הנכון. עבודה עם רגיסטר תאפשר לוודא כי הצבעים השונים אכן מכויילים למיקום הנכון. יתכן ויהיה צורך לעבוד עם פלטות או כלים ייעודיים לצורך כך.

גורם נוסף ומרכזי הוא בחירה נכונה של הפד, צורתו והחומר ממנו הוא מורכב. בחירה לא נכונה עלולה לעוות את התמונה המתקבלת. מסיבה זו חשוב להתייחס לקשיות, למיקום על גביו בו נאסף הדיו ועל נקודת המגע המתאימה ביותר של הפד על גבי החלק המודפס.

כל הגורמים הללו הם חשובים, כאשר יש להביא בחשבון חלון עבודה רחב, נוח ויציב שיכול לספוג שינויים בפרמטרי העבודה תוך שמירה על תוצאה מדוייקת. כאשר הדבר נעשה נכון, הדפסת טמפון יכולה להיות כלי לעיטור מוצרים הפועל ברמת דיוק גבוהה במיוחד המגיעה ל-0.02+/- מילימטר.

למידע נוסף:
מולטיפק פלסטיק, אהוד נוימן, 050-495-1655, [email protected]