Drying Genie – לא היה לכם חבר כמותו!

במקום לייבש שעות ולהתעכב עם זמני סט-אפ ארוכים בדרך לייצור, ה-Drying Genie של חברת NOVATEC מבצע מדידה חכמה של אחוז הלחות האמיתי בחומר הגלם ומאפשר ליבשן לשנות את תנאי הייבוש בהתאם. התוצאה – חיסכון ניכר בזמנים, באנרגיה ובכסף

כל יצרן פלסטיק המייצר מפולימרים היגרוסקופיים יודע שאין מנוס מייבוש מקדים של חומר הגלם. יצרניות חומרי הגלם נותנות מידע על זמן הייבוש המינימלי וטמפרטורת הייבוש לחומרים השונים. הוראות אלו אינן לוקחות בחשבון כלל את אחוז הלחות האמיתי שנמצא בחומר הגלם הנכנס לייבוש. כמו כן, הלחות מושפעת מאוד מתנאי מזג האוויר, כך שאחוז הלחות בחומר הגלם בחורף אינו דומה לאחוז הלחות באמצע הקיץ. יחד עם זאת, תנאי הייבוש אינם משתנים.

פרקטיקה זו מועדת לפורענות, מכיוון שחומר אשר מיובש יותר מדי משנה את תכונותיו המכאניות והאופטיות, יכול להצהיב ואף להיעשות פריך יותר והתוצאה היא מוצרים שאיכותם נפגעת, פחת גדול העולה בזמן, כסף וחומר גלם.

תמונה 1: ה-Drying Genie של חברת NOVATEC.
עוברים לייבוש חכם

חברת NOVATEC החליטה לשים סוף לייבוש מיותר וארוך ופיתחה את ה- Drying Genie – חיישן המודד את אחוז הלחות בחומר הגלם עצמו בתוך האריזה המקורית שלו (אוקטבין, ביג-בג וכו'). החיישן מותקן בקצה צינור השאיבה המוכנס לתוך חומר הגלם. הוא מודד באמצעות קרינת IR את אחוז הלחות ב-PPM ומעביר בצורה אוטומטית ליבשן אשר יחשב את תנאי הייבוש – זמן וטמפרטורה בהתאם לאחוז הלחות ההתחלתי.

העברת המידע מהחיישן ליבשן נעשית באופן רציף ובמידה ואחוז הלחות בחומר ישתנה, ישתנו גם תנאי התהליך, ללא צורך בהתערבות המפעיל. כך ניתן לחסוך בזמן ובאנרגיית הייבוש ולהתחיל ייצור מוקדם יותר. כל אלה מתורגמים לחיסכון כספי ניכר. ניתן להתקין את המערכת על כל יבשני NOVATEC משנת ייצור 2016 והלאה, בעלות יחסית נמוכה. את ה- Drying Genie תשיק NOVATEC בתערוכה בארה"ב בסוף חודש מרץ 2023 והוא יהיה זמין ללקוחותיה החל מהרבעון השני של 2023.

תמונה 2: אביזר הקצה, Drying Genie של NOVATEC.
מקרה בוחן עם ניילון 6,6

Drying Genie נבדק על שני שקי חומר גלם של ניילון 6,6. באחד מהם נמצא אחוז לחות של 3950 PPM ובשני 1750 PPM, על אף שהם יוצרו באותו הזמן ועל ידי אותו ספק. המלצת העבודה לחומר היא עם 500 PPM לחות בלבד. שני השקים יובשו במשך ארבע שעות, בהתאם להוראות היצרן, אולם בדיקות הראו כי השק הרטוב יותר לא הגיע ל-500 PPM גם לאחר ארבע שעות ייבוש. לעומתו, השק היבש יותר, הגיע לאחוז הלחות הרצוי לאחר שעתיים של ייבוש, כך שהיה ניתן להתחיל ייצור קודם לכן ולמנוע את ייבוש היתר.

פיתוחים נוספים בקנה

על ה-Drying Genie הוגשה בקשה לפטנט (Patent pending), ו-NOVATEC כבר מזדרזת להמשיך ולפתח את הטכנולוגיה למדידת לחות חומר הגלם ישירות בסילואים או במכלים גדולים. כמו כן היא עובדת גם על שילוב מדידה על ידי קרינת מיקרוגל.

למידע נוסף:
פלורמא, דניאל פלורנטל, 054-474-4291, [email protected]