חברת KASA מתמודדת עם אתגרי המלחמה ונפרדת מאחד ממייסדיה, נדב גולדשטיין ז"ל

העברת סחורות למחסנים עורפיים, הסטת תובלה ימית לחברות ספנות ידידותיות וכניסה לפרוייקטי פיתוח חדשניים בתחום התוספים שמהווים את מורשתו וצוואתו של נדב

תמונה 1: הרמת כוסית לרגל השקת החברה KASA. צולמה בספטמבר 2022. מימין לשמאל: רביב ולואיסה ספיר מחברת SJD, נדב גולדשטיין ז"ל, מודי פרוס, דניאל זינגר ואלון קסלר מחברת כפרית. 

כפי ששעת משבר מהווה אתגר בזוגיות, גם חוזקה של שותפות עסקית עומד למבחן בזמנים כאלו. חברת KASA, אשר הוקמה כשותפות בין SJD וקבוצת כפרית, עומדת בסיטואציה דומה בימים אלו לאחר מתקפת השבעה באוקטובר, בה נפגע קיבוץ כפר עזה, בו ממוקמת כפרית וחלק מעובדיה גרים בו. 

טיפול באתגרים לוגיסטיים ושיווקיים

"KASA לא עצרה את פעילותה אפילו לרגע אחד", אומר רביב ספיר, יו"ר הדירקטוריון של KASA ומנכ"ל חברת SJD. "עם תחילת הלחימה, הבנו שאנשי כפרית ממקדים את תשומת ליבם בצרכי השעה של המפעל ואלו הנמנים על תושבי העוטף, עסוקים גם בדאגה למשפחותיהם. ההכרזה על האזור כולו כשטח צבאי סגור, העמידה אתגר נוסף בדמות העברת הייצור לחברות נוספות בקבוצה וטיפול לוגיסטי במלאים הקיימים במחסני החברה", הוא מוסיף. 

לפני השבעה באוקטובר, מחסני KASA היו חלק ממחסניה של כפרית בכפר עזה. עם פרוץ הלחימה, הוסטו מטענים וסחורות שהיו בדרכם אל מחסנים עורפיים חליפיים שהושכרו במיוחד לצורך זה. למרות הלחימה, התובלה הימית של סחורות לישראל לא נפגעה. הפעילות של נמל אשדוד אמנם הואטה, אבל רוב הסחורה מגיעה דרך נמל חיפה הגדול יותר שהיה פעיל בתפוקה מלאה. למצער, חברות ספנות אחרות ו"צים" הישראלית בראשן, הזדרזו לגבות היטל מלחמה עקב סיכון מוגבר לאוניות הצי שלהן. היטל זה עמד על 50$-100$ למכולה. רביב מרחיב בעניין זה: "על מנת לא להעמיס על הלקוחות הוצאה לא צפויה זו, עברנו לעבוד עם חברות הספנות MSC ו-MAERSK אשר הפגינו סולידריות ונמנעו מלהשית עלינו את היטל המלחמה". 

צוות השיווק והמכירות של KASA שכולל בימים שבשגרה אנשים משתי החברות השותפות, הסתמך יותר על אנשי SJD ופינה את אנשי כפרית להתמודדות עם אתגר הלחימה. "למרבה המזל, רוב המכירות שלנו נעשות בשיטת Back to Back והשינוע נעשה ישירות ללקוח, מבלי שהחומרים יצטרכו לשהות במחסנים של החברה. עובדה זו סייעה באספקה מהירה ושוטפת על אף המצב", מסביר רביב.

KASA נכנסת לפרוייקטי פיתוח תוספים לצד פיתוח עסקי

KASA נמצאת בימים אלו לא רק במסחר, אלא גם בפיתוח של תוספים חדשים. תהליך זה נעשה בשיתוף עם EuroPlas, הספק הוייטנאמי של KASA וחברת ייצור תרכיזי גיר הגדולה בעולם. הפיתוח מתמקד בתרכיזים המיועדים לעולם החקלאות, לצד פיתוח של צבענים באיכות גבוהה במיוחד. 

בתחום הפיתוח העסקי, KASA מגדילה את מנעד הספקים שלה לחומרים שאינם פוליאופיניים, ולפולימרים ממוחזרים (שאינם Prime), ונמצאת בקשר עם מפיצים גלובליים גדולים. גם בתחום הפוליסטירנים נרשמה עלייה בדרישה למוצרי EPS (פוליסטירן מוקצף) וכן מתחילה בשיווק ומכירה של PEX-B (פוליאתילן מצולב) המיוצר ב-CONSTAB סין, חברת בת של כפרית. 

"איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא"

אחד ממייסדי KASA, הוא נדב גולדשטיין, סמנכ"ל פיתוח עסקי וחדשנות בכפרית, אשר נרצח ביחד עם בתו הבכורה בשבעה באוקטובר. כאשר הוא מדבר עליו, נעצר שטף דיבורו של רביב. "אני מכיר את נדב מאז שהוא היה בן 16, מתוקף חברותי רבת השנים עם הוריו, ולא פעם כיניתי אותו "אחי הצעיר"", משתף רביב. "כשחיפשנו ב-SJD אפשרות להגדיל את הפעילות שלנו, רצינו להתקשר עם חברה מובילה בתחום התרכיזים והתוספים. בשיחה ספונטנית על כך עם נדב, הוא שאל אותי – "אולי ננסה משהו מעבר לזה?" כזה היה נדב – תמיד הסתכל אל האופק, וחישב כבר עשרים צעדים קדימה. וכך, לאחר מספר סיעורי מוחות נסללה הדרך לשותפות העסקית בין שתי החברות, אשר הוקמה במהירות שיא. מטבע הדברים, הנסיעות והשיחות העסקיות תרמו להידוק הקשר בינינו. כל תהליכי הפיתוח שנדב התחיל הם בגדר צוואה עבורי להביאם לכדי סיום מוצלח אשר יקדם את החברה המשותפת שהקמנו. נדב היה חלק בלתי נפרד מ-KASA וחזונו יתגשם במלואו – חברה גלובלית שעוסקת במגוון רחב של מוצרים ופתרונות. ברמה האישית, הוא כבר חסר לי מאוד. נותר אצלי חור שחור עצום".

חברת KASA מבקשת להשתתף גם באבלו העמוק של איש המכירות צביקה רידר אשר שכל את בנו, דור רידר, בקיבוץ בארי. יהי זכרו ברוך.