מה מסתתר מתחת למעטפת של בקר טמפרטורת התבנית החדש THERMO 6?

חברת HB THERM עושה מה ששוויצרים יודעים לעשות הכי טוב: בונה מחמם תבניות אמין, מדוייק ויעיל אנרגטית שכמעט ואף פעם לא מתקלקל

הוא חתיך, אמין ב-100%, GEEK של טכנולוגיה ומתקשר נהדר עם הסביבה. אנחנו לא מדברים כאן על הבן של השכנה, אלא על בקר טמפרטורת התבנית החדש (TCU) של HB THERM. את בקר THERMO 6 לא הייתה החברה חייבת להוציא. הדגם הקודם שלה, THERMO 5 כבר הפגין יכולות טכנולוגיות מרשימות ונחשב כאחד הבקרים המוצלחים ביישומי ההזרקה. אז למה בכל זאת להשקיע מאמצים רבים בפיתוח הדור הבא? איציק חרש מ-SU-PAD, האמון על שיווק המוצרים בישראל מספר: "הגרסה הקודמת כבר הייתה בחזית הטכנולוגיה, אבל ב- HB THERM מתכוננים לעתיד. נושאים חמים, תרתי משמע, כמו הדרישה לשיפור היעילות האנרגטית שעלתה לכותרות גם בעקבות המלחמה באוקרינה היו במודעות כבר שנים אחורה. תוך התבססות על בקר טמפרטורת התבנית הקודם, מציגה החברה בתזמון כמעט מושלם, בקרת טמפרטורה עם משאבת סחרור בעלת מהירות משתנה המביאה לצריכה מופחתת של עד 85% בצריכת האנרגיה. בנוסף, המכשיר מוכן לחלוטין לעידן ה INDUSTRY 4.0".

תמונה 1: איציק חרש, מנהל מחלקת הפלסטיקה וההזרקה ב-SU-PAD, בביתן חברת HB THERM בתערוכת ה-K האחרונה.
אילו חידושים נוספים נוכל למצוא בבקר החדש?

לא סתם אמרנו שבקר טמפרטורת התבנית מתקשר נהדר עם הסביבה. כאן אימצה החברה באופן מלא את פרוטוקול התקשורת OPC UA המקובלת היום באופן גורף בתעשייה. במידה ותרצו להמשיך ולעבוד עם תקשורת הוותיקה של 20 מילי אמפר, זה עדיין אפשרי, אבל התשתית לסטנדרט התקשורת החדש OPC UA כבר קיימת. 

עוד בנושא התקשורת, כחלק מהחבילה הציגה החברה גם את Gate 6. היחידה מהווה שרת תקשורת מאובטחת לחיבור עד 6 יחידות למכונה בתקשורת LAN , כמו גם חיבור לעולם החיצון – לשליטה על הבקר, לקבלת דוחות ביצוע וכדומה. בנוסף, אפליקציית e-cockpit המתקשרת עם מכשיר נייד ב- BLUETOOTH או בתקשורת LAN. בעזרתו ניתן לתקשר גם עם מכשירים וותיקים יותר בסטנדרטים 20mA, CAN ו-PROFIBUS-DP.

מביאים לחיסכון אנרגטי משמעותי של עד 85%

גם בתחום הניצולת האנרגטית ניתן לראות שיפור משמעותי. בקר טמפרטורת התבנית מגיע כסטנדרט עם משאבה בעלת צימוד מגנטי וספיקה משתנה אשר הייתה זמינה רק כאופציה במכשירים מהדור הקודם. "לא כל תהליך צריך הפרש טמפרטורה קטן של חצי מעלה או מעלה בין היציאה לכניסה לתבנית", אומר איציק. "אפליקציות רבות יכולות לחיות עם הפרש גדול יותר. כך ניתן לעבוד עם ספיקת מים קטנה יותר. המשאבה, המתאימה לסחרור של עד 60 ליטר בדקה, מווסתת את הספיקה לתבנית בהתאם לדרישות העבודה שהגדיר המפעיל ונתוני האמת של טמפרטורת מים, תוך שימוש מינימאלי באנרגיה".

השליטה על מהירות המשאבה מאפשרת גם להשתמש באותו הבקר בתבניות גדולות וקטנות ומייתרת את הצורך בבקרי טמפרטורה מרובים.

לא שתצטרכו הרבה טיפולי תחזוקה, אבל למקרה שכן…

שיפורים פנימיים נעשו גם על מנת לשפר את תחזוקת המכשיר. פירוק הצינורות יכול להיעשות ללא כלי עבודה על מנת לאפשר טיפול מהיר. על גוף החימום סיפקה החברה אחריות לכל החיים שהייתה תקפה גם בדגם הקודם. עכשיו מרחיבה החברה את האחריות לכל החיים גם למד הספיקה האולטרסוני. בחישוב סטטיסטי שלוקח בחשבון בקרי טמפרטורת תבנית מכל העולם, רואה החברה כי הוצאות התחזוקה השנתיות למכשיר עומדות בממוצע על 50 יורו לשנה. על כן היא מרגישה ביטחון רב בהרחבת האחריות ללקוחות. 

שיפורים נוספים כוללים הצגת נוריות אזהרה במקרה של תקלה בחזית הבקר והגדלת מסך הבקרה ל-7 אינץ' עם ממשק משתמש אינטואיטיבי ומרהיב. בחברה מבטחים כי לאחר 10 דקות של הכשרה יוכל כל מפעיל להשתלט העבודה. התצוגה מלווה בטקסט וגרפיקה, מספקת קודQR  לטובת אלו הרוצים להעמיק.

למידע נוסף:
SU-PAD, איציק חרש, 052-357-5499, harash@su-pad.com