אוטומציה עכשיו: התייעלות תפעולית לצד מענה למצוקת כוח האדם

שילוב קובוטים למשטוח, הזנת מכונה ובקרת איכות לצד עגלות אוטונומיות לשינוע אוטומטי ברחבי המפעל מתאפיינים בהחזר השקעה מהיר במיוחד ומתאימים למצב השוק הנוכחי בו גיוס כוח אדם איכותי הופך להיות מאתגר מתמיד

תמונה 1: עגלה אוטונומית MiR500 במפעל Cabka Group לשינוע משטחים מחומרים ממוחזרים.

אם נדבר בכנות, מצב תעשיית הפלסטיק הגלובלית לא מזהיר כיום. כולם מדווחים על האטה, מיתון או עצירה. זוהי תקופה לא פשוטה שהתעשייה חוותה לא פעם בעברה, וצריך לצלוח אותה בהצלחה עד שתירשם התאוששות. דווקא עכשיו, זוהי תקופה מצוינת לבצע השקעה באוטומציה! השקעה זו מאפשרת התייעלות תפעולית משמעותית תוך החזר השקעה מהיר. בנוסף, היא מספקת מענה לתנודתיות הגדולה בזרם ההזמנות הנכנס המאפיינת את התקופה. פתרונות אוטומציה וורסטיליים מאפשרים גמישות ברצפת הייצור, ומקלים על מצוקת גיוס ושימור עובדים, במיוחד כאשר מדובר במשימות רוטיניות ולא מעניינות. 

שינוע מהיר וחכם עם העגלות האוטונומיות של MiR

העגלות האוטונומיות של MiR נהיות סנסציה בכל מקום בו הן מותקנות. המראה של עגלה הנוסעת לה עצמאית בחרישיות וביעילות, ללא יד אדם מכוונת, או ללא מסילות וגדרות בטיחות, גורם לכולם לעצור רגע ולהסתכל על הפלא. ובאמת, היתרון הגדול הטמון בעגלות אלו הוא העובדה שאין צורך בשום תשתית מסובכת או רשת מצלמות ענפה על מנת שהן תמלאנה את ייעודן. ברגע שהמסלול מתוכנת לתוך העגלה, היא יודעת ולומדת אותו ואף יכולה לעקוף מכשולים ולהיזהר בקרבת בני אדם. שינויי תיכנות נעשים בקלות ובמהירות תוך כמה קליקים. לאחרונה הורחב טווח המשקלים שהעגלות יכולות לשאת והוא עומד היום על 1350-100 ק"ג. 

פתרון בעיות כוח אדם והעלאת איכות בעזרת העגלות האוטונומיות

מפעל Cabka Group בארה"ב מייצר משטחים מפלסטיק ממוחזר. קצבי העבודה גבוהים, אולם היעדר כוח אדם קבוע פגע בתפוקות המפעל. הכנסה של MiR500 עזרה לפתור את המשבר ולהעלות קצבי ייצור, בזכות האוטומציה שהחליפה הרבה תהליכים ידניים. העגלה האוטונומית MiR500 הייתה חלק מקו ייצור אוטומטי לחלוטין, אשר כלל גם רובוט שישה צירים שבאופן עצמאי פרק את המשטחים ממכונת ההזרקה, ביצע חיתוך שלהם והעמיס את המוצר המוגמר על ה-MiR500 אשר צוידה במעלית משטחים. זו העבירה אותם למקום אחר להמשך אריזה והעמסה, במקום שימוש במלגזות מזהמות ומסוכנות. "אני בהחלט חושב שהאוטומציה תיכנס למפעלים נוספים בקבוצה", אומר Patrick Garin, נשיא החברה בצפון אמריקה. "אנשים שונים מההנהלה הבכירה מגיעים לביקור באתר, כולל מנכ"ל הקבוצה, והם מאוד מתעניינים בקידמה ובאוטומציה שהכנסנו", הוא מסכם. 

"לא ינום ולא יישן קובוט ישראל" – הרובוטים השיתופיים של UR מבצעים כל פעולה שתעלו על דעתכם

לא מעט ממפעלי ההזרקה משתמשים בעבודה ידנית לביצוע משימות, אשר אמנם פשוטות וקטנות, אך הכרחיות לקבלת מוצר תקין ואיכותי. הבעיה היא בשעות האדם היקרות ש"מתבזבזות" על עבודות רוטיניות אלו, שיכולות היו להיות מוקדשות למשימות מורכבות יותר אם היה מישהו שיחליף את האדם ליד המכונה. הכנסה של קובוט (רובוט שיתופי), בהחלט יכולה לפתור בעיה זו. הקובוטים יכולים לעבוד לצד האדם, ללא צורך בכלוב הגנה. הם מתאימים לשלל משימות בקו הייצור ובהן: אריזה, בניית קרטונים ומשטוח, פריקה והזנה של מכונות הזרקה וביצוע Overmolding, וביצוע בקרת איכות. חברת UR, יצרנית ידועה וותיקה של קובוטים מציעה מגוון רחב של פתרונות ואביזרים המותאמים למשימות השונות.

תמונה 2: קובוט UR10 של חברת UR מבצע משימות ליד מכונת ההזרקה ARBURG.
קצב ייצור מוגבר ואפקטיביות גבוהה בעזרת שני קובוטים UR10

חברת Talbot Technologies, המייצרת מוצרי תרמופורמינג והזרקה, עסקה בתהליכים ידניים רבים אשר האטו את הייצור ומנעו הגדלת תפוקות. לאחר ניסיון לא מוצלח עם רובוט Fixed rail, הם פנו ל-UR. "החזר ההשקעה המהיר, בשילוב עם הוורסטיליות והאמינות של הקובוט, הביאו אותנו להחלטה שה-UR10 יהיה מתאים עבורנו", אומר Steve Wilson, מנכ"ל החברה. שני הקובוטים תוכננו במהירות ובקלות לביצוע מגוון משימות בתוך וליד מכונת ההזרקה. שילובם עזר לצמצם עבודות ידניות אשר נעשו ליד המכונה, וכן לייעל את העבודה בזכות זרימה מסודרת יותר של תהליך העבודה. 

למידע נוסף:
SU-PAD, חיים זכרמן, 052-5670620, [email protected]