NDC משיקה חיישני Terahertz בטוחים לשימוש, למדידות עובי בלוחות ויריעות

החיישנים מפגינים יתרונות על פני כל טכנולוגיה אחרת בשוק. מתאימים למדידה ללא מגע, לחומרים אטומים, לעובי שכבות ועובי כולל של יריעה

תמונה 1: חיישן Terahertz בתהליך ייצור יריעות/ לוחות מבית NDC.

חברת NDC משיקה חיישני Terahertz חדשים למדידת עובי שכבות, משקל וצפיפות ובטוחים למענה מקיף ליצרנים בתחומי היריעות רב שכבתיות, הציפויים והגומי. החיישנים מתאימים להשתלבות במערכות איכות המדווחות בזמן אמת על הייצור . הם בטיחותיים לשימוש ועל כן אין צורך באישורי בטיחות מיוחדים להתקנתם. כפי ששמם מרמז, מנגנון פעולתם מתבסס על קרינה אלקטרומגנטית בתחום ה-Terahertz.

למי חיישן ה-Terahertz מתאים? 

חיישנים אלה מיועדים ליצרנים מתעשיות הפלסטיק ובמיוחד בתחומי האקסטרוזיה והפורמינג. הם מסוגלים לנטר הרכבים מגוונים כולל המכילים בין היתר מלאנים או פיגמנטים. לדוגמא, בייצור יריעה תלת שכבתית הכוללת פוליפרופילן ושכבה פנימית של EVA, התקנה פשוטה של חיישן Terahertz יחיד תביא למדידה רציפה ואיכותית של עובי כל שלושת השכבות בו זמנית. הם מתאימים לניטור פולימרים שאינו חומרים מוליכים אולם לא יתאימו לבדיקה של שכבות ממותכות או לחומרים ארוגים או מחוררים. 

תמונה 2: השוואה בין חיישני עובי Terahertz לטכנולוגיות אחרות.

החיישנים מתאימים לעבודה גם עם לוחות מחומרים מוקצפים, קצף אדהזיבי ויריעות המשמשות לאריזות למזון ולנוזלים. בעזרתן ניתן לוודא הימצאות של עובי שכבות נכון לקבלת הגנה מתאימה מחדירת גזים והלחמות חזקות והרמטיות של היריעות.

חיישני העובי יכולים להשתלב לא רק במהלך ייצור היריעה אלא גם בתהליכי עיבוד משלים הנפוצים אצל קונברטורים כמו למינציה, ציפוי, דפוס, תערובת של יריעת פלסטיק ונייר, ייצור סרטי הדבקה ומדבקות.

החיישנים מאפשרים גם ניטור עובי כולל, ומתאימים לשילוב במערכי איכות של תהליכי עירגול של וינילים, צמיגים, גומי ודבקים. כאשר מדובר בייצור צמיגים, החיישן משולב גם בבדיקות בקרה לתהליכי כיפוף או תהליכי הסרת שוליים אוטומטית.

מהי קרינת Terahertz?

החיישנים מתבססים על עקרונות בתחום הפיזיקה של אנרגיות גבוהות, למדידה בעזרת קרינה בטווח שבין האינפרא אדום (IR) לתחום גלי המיקרוגל. אזור זה בספקטרום מתאפיין בקרינה בתדירויות שבין 0.1 ל 10 THz ואורך גל שבין 0.03 ל-3 מילימטרים. כך מאפשרת מדידה של מגוון תכונות ביריעה (עובי כולל, עובי שכבות, מדידה ללא מגע, מדידה של יריעות אטומות) בעזרת חיישן אחד ויחיד – תכונה שמבדילה חיישנים בשיטה זו ממקביליהם המתבססים על טכנולוגיות אחרות.

כיצד חיישני Terahertz של NDC עובדים?

עקרון פעולת החיישנים דומה מאוד לפעולת חיישנים מבוססי אולטרסאונד. המכשיר מייצר פולס אלקטרומגנטי צר ובלתי מזיק, שעובר דרך הדגם הנבדק. במפגש עם שכבת גבול חלק מהאנרגיה של הפולס חוזר אל החיישן. ההחזרות מכל אחת מהשכבות מגיעות בזמנים שונים, ומהווים בסיס לחישובי עובי השכבות וצפיפותן. 

החיישנים עובדים בצורה מיטבית כאשר הם ממוקמים בניצב אל פני שטח המוצר ופועלים בצורה מדויקת גם בסביבות ייצור מאתגרות הכוללות אבק וטמפרטורות.

NDC מציעה מגוון טכנולוגיות ניטור ללוחות ויריעות

NDC האמריקנית מספקת פתרונות ניטור ובקרה ליצרני אקסטרוזיה מזה 50 שנים. בנוסף למכשיריה בטכנולוגית Terahertz, היא מספקת לעשרות אלפי לקוחותיה מסביב לעולם מכשירים המתבססים על טכנולוגיות לייזר, קרני רנטגן, קרני גמא/בטא ואינפרה-אדום, למכשירי ניטור עובי, משקל ולחות. 

למידע נוסף:
ערן ברקוביץ, לאמיקו מכשור ובקרה, 054-300-3609, [email protected]