Moldex3D מציגה את גרסת התוכנה של 2023

הגרסה החדשה מציגה שיפורים בכלי האנליזה והאצתם, ומסייעת לשילוב בין העולם האמיתי לסימולציה תוך שיתופי פעלה עם יצרני מכונות הזרקה מובילים 

תמונה 1: אנליזה של conformal cooling בעזרת Moldex3D 2023.

החידושים שמציגה גרסת 2023 של Moldex3D משפרים את ביצועיה, מספקים ממשק ידידותי למשתמש ושירותי ענן, MHC (Material Hub Cloud) בתחום החומרים ותוכנית לימודים Moldex3D University – Software Training. אלו יסייעו למשתמשים בחיבור בין הווירטואלי למציאות בשטח

אנליזה מדויקת יותר לחומרי הגלם

אחד הפקטורים המרכזיים לביצוע אנליזה איכותית קשור לתכונות החומרים בהם ניתן להשתמש באנליזה. תחום שעבר שדרוג מסיבי. במרכז המחקר ופיתוח של Moldex3D ומעבדת החומרים שלהם, בוצעו ניסויי אמת בהזרקה של כמעט 400 חומרים שונים והמידע הוכנס לגרסה החדשה. כך התקבל מאגר מידע רחב ואמין של תכונות החומרים שמסתמך על בדיקות מקיפות ותנאי בדיקה זהים ולא על מידע יבש מדפי הנתונים. עבודה עם חומרים שהוגדרו בצורה כזו מאפשרת לקרב אף יותר את תוצאות הסימולציה לתהליך הייצור האמיתי.

שיפורים בסימולציית שחרור האוויר מהתבנית

בגרסה החדשה שודרגה אנליזת שחרור האוויר מהתבנית (Venting analysis). זו כוללת כלים לחישוב דחיסות האוויר ואת הטמפרטורה שלו בתבנית. בעזרתה ניתן לנתר את השינויים באוויר הכלוא בתבנית תוך כדי מילויה בהתך, ולהשוות בין תיכנוני אוורור שונים והשפעתם על התהליך ועל בעיות איכות רלוונטיות כמו כתמים שרופים או מילוי בחסר.

שיפורים בסימולציית תעלות הקירור והתאמה ל-Conformal cooling

גם תחום תעלות הקירור עבר שיפור, במיוחד בדגש על מערכות Conformal cooling, המיוצרות בתלת ממד ומתאימות עצמן בצורה יותר מדויקת לחלק המוזרק. Moldex3D 2023 הופכת את תכנון מערכות אלה לפשוט ואינטואיטיבי. המשתמש יכול להגדיר בעצמו פרמטרי קירור, ואלה מאפשרים לתוכנה לתכנן עבורו את מערכת התעלות המומלצת, ולהאיץ את האנליזה כולה. התוכנה תומכת כעת גם בהוספת תעלות קירור חיצוניות לתבנית, ומביאה בחשבון את השפעת בקרת הטמפרטורה כך שהסימולציה לקצב הזרימה ולמעבר החום הופכת למדויקת יותר.

כוח חישוב מהיר וגמיש

עידן המעבדים מרובי הליבות והיכולות שלהן בביצוע פקודות ופעולות חישוב במקביל, פתח את הדלת לקיצור זמני האנליזה. Moldex3D 2023 תומכת בעבודה מקבילית של מעבדים מרובי ליבות ושל אשכולות מעבדים, תכונה שיכולה להאיץ את זמני החישוב בעד 80% בהשוואה לגרסה של השנה הקודמת.

שילוב בין הסימולציה לעולם האמיתי

מעתה Moldex3D מאפשרת לחברות להקים ולנהל מאגרי מידע, משימות ולוחות זמנים של כל פרויקט תוך הגדרת מדדים לאיכות המוצר. בנוסף, הגרסה החדשה מאפשרת חיפוש מודולים באמצעות העלאת קבצי CAD וחוסכת את הזמן והמאמץ בחיפושים והשוואות בין קבצים (Moldex3D iSLM).

השילוב עם העולם האמיתי בא לידי ביטוי גם בשיתופי פעולה עם יצרני מכונות הזרקה מובילים, כמו FANUC ו-Sumitomo Demag. Moldex3D מייעלת הזרקות מבחן, מקצרת את זמני הסט-אפ ומצמצמת פחתים באמצעות ייבוא נתוני הזרקה מהמכונות לטובת עיבוד פרמטרי ייצור חדשים, שייוצאו בתורם חזרה אל מכונת ההזרקה. 

פתרונות פשוטים לאתגרים מורכבים

Moldex3D 2023 כוללת כמה כלים למשימות שבעבר נחשבו למאתגרות. בתחום האופטיקה, הסימולציה האופטית MCM dual-shot, מחשבת את העומס השיורי והתרמי לכל הזרקה, ובונה סט פרמטרים מפורט לעבודה. כלי זה מספק גם שתי נקודות מבט:Isochromatics  או Isoclinics, לניתוח פשוט יותר של התוצאות על ידי המשתמשים.

בתחום החומרים המרוכבים, וכמענה לשימוש המתרחב בפולימרים משוריינים בסיבים מסוגים שונים, הגרסה החדשה תומכת בקבצי תוכנות כמו LS-DYNA  או Abaqus, המסייעים בקבלת סימולציות מדויקות. חישובים מסובכים כבר לא מהווים גורם שיש להתחשב בו כמו פעם.

Moldex3D שואפת לייצר ללקוחותיה ערך בדמות תובנות בהירות שניתן להשיג בקלות. בגרסתה החדשה, Moldex3D 2023 מאפשרת השוואות בין סימולציות רבות שלהן תנאים או פרמטרים משותפים, ולזהות את תנאי ההזרקה הרצויים. בנוסף, ניתן לשחק עם ציר הזמן ולנתח צעד אחר צעד את חזית ההיתך בתבנית ואת השינויים בטמפרטורה ובלחץ שלו בכל נקודת זמן.

עולם חדש של סימולציות להזרקה

כל מוצר עובר מספר איטרציות של ולידציה וניסויים לפני ייצור תעשייתי. כיצד ניתן לבצע אוטומציה לתהליך זה, ועוד בעולם שבו אנשים עם רקע טכני הופכים למשאב נדיר? כעת הדרך נראית אפשרית. בזכות Moldex3D API ניתן לייצר סקריפטים למשימות או תוכניות החוזרות על עצמן, תוך עדכון פרמטרים ליצירת רצף עבודה אוטומטי. 

התוכנה משלבת מגוון שירותי ענן ומציגה את ה-Moldiverse המשלבת גישה למספר שירותים כמו MHC, iMolding, ופלטפורמת הקורסים של החברה, ומספקת חווית אנליזת רחבה, מדויקת ואמינה.

חידושים אלה ונוספים הופכים את Moldex3D 2023 לכלי סימולציה רב עוצמה, המסייע לקיצור הדרך אל הייצור התעשייתי תוך חיסכון של משאבים ושל זמן.

למידע נוסף:
שמעון אמבר – מנהל פעילות ישראל, יוון וקפריסין,
052-387-8589, [email protected]