מולטיפק ומכללת ארז משתפות פעולה בפתרון למחסור בעובדים

מחסור בעובדי תעשייה מיומנים פוגע בכולנו. קורסי הכשרה בהזרקה, ניפוח ודפוס, של מכללת ארז בשיתוף פעולה עם דוב נוימן מחברת מולטיפק, מספקים פתרון. היתרונות רבים: מקצועיות עובדים, שביעות רצון, העלאת הפריון, צמצום פסולים ושמירה על תקינות הציוד היקר

אחד האתגרים הגדולים שעומדים בפני תעשיית הפלסטיק הוא המשאב האנושי. מחסור בעובדים מיומנים, היעדר פופולריות למקצוע לצד חוסר במסלולי הכשרה טכניים, מציבים בפני תעשיית הפלסטיק בישראל אתגר רציני.

אוטומציה – רק חלק מהפתרון

אחד הפתרונות הידועים הוא שילוב אוטומציה ברצפת הייצור. אין עובדים? נכניס לקווי הייצור רובוטים ומכונות. אולם אין לטעות – אוטומציה ועובדים מיומנים שלובים זה בזה. תמיד יש צורך באנשים מוכשרים שיוכלו גם לתפעל את מערכי האוטומציה וגם להפעיל בצורה מקצועית את ציוד הייצור הסטנדרטי ולטפל בתקלות.

השקעה במשאב האנושי היא הכרחית

מכללת ארז, עמותה ללא כוונת רווח שעוסקת בהכשרות מקצועיות בתעשייה בישראל, עמדה מזמן על חשיבות המשאב האנושי ומרכזיותו. המכללה מובילה את ההכשרה של עובדים קיימים בתעשיית הפלסטיק. לאחרונה דובי נוימן, מנכ"ל מולטיפק פלסטיק, הצטרף לסגל ההוראה ומשמש כאחד המרצים במכללה בתחומי הזרקה וניפוח וכן בתחום הדפוס. העובדים עוברים הכשרות המשלבות תיאוריה והדרכה מעשית גם יחד. את קורסי ההכשרה דובי מכיר מניסיון אישי: "גם עובדי מולטיפק פלסטיק עברו הכשרה רלוונטית במכללת ארז. ההכשרה הותאמה לאנשי שירות והתמקדה במכונות ההזרקה, בחידושים טכנולוגיים בתחום, בתקלות נפוצות ודרכי טיפול. כל אלו בנושאים המסייעים לנו לתת ערך מוסף ללקוחותינו".

דובי נוימן – הוראה?

"בהחלט. אולי מדובר באיזשהו תיקון לתקופה שבה נזרקתי מכל בית ספר שהלכתי אליו. אני מלמד לסירוגין כבר משנת 1984 ובתקופה האחרונה השתלבתי גם במכללה. בכובע השני שלי, כמנכ"ל מולטיפק פלסטיק, צברתי שעות רבות על המכונות ואני שמח לחלוק את זה עם התלמידים ולקדם את התעשייה".

דובי נוימן, מנכ"ל מולטיפק פלסטיק ומרצה במכללת ארז בתחומים: הזרקה, ניפוח ודפוס.
מכללת ארז – פתרון להכשרת עובדים ברצפת הייצור

על הפעילות במכללה מספר לנו אוהד שטרן, סמנכ"ל תוכניות לימוד: "המכללה מקיימת דיאלוג שוטף עם מפעלי תעשייה בכל הארץ במטרה לקיים הכשרות מקצועיות לעובדים. הייחודיות של מכללת ארז היא באפיון פערי ידע ומיומנות בקרב עובדים קיימים, וביצוע הכשרות מקצועיות כמענה למצוקה בגיוס עובדים, ולהעלאת הפריון ברצפת הייצור. מרבית ההכשרות מתבצעות בכיתה ועל רצפת הייצור של המפעל עצמו. המכללה גם מקיימת קורסי ערב שהם אופציה טובה להכשרה של עובדים בודדים".

הכשרה מקצועית המאפשרת להוציא מהציוד את המיטב

רן אסטרחן, ראש מגמת פלסטיק ומרצה מטעם המכללה בעשרות מפעלי פלסטיק, מסביר על חשיבות התוכנית: "ההתקדמות הטכנולוגית במכונות ובציוד תעשייתיים מדהימה. גם שילוב של אוטומציה הפך לרווח בשנים האחרונות. אלו דורשים מהעובדים ידע ומיומנות על מנת להוציא מהציוד את המיטב. אנחנו מספקים הבנה עמוקה של תהליך הייצור וחומרי הגלם. הכשרה כזאת יכולה לתת לעובדים כלים לפתור כמעט כל תקלה ולשפר את איכות המוצרים, היעילות והרווחיות של המפעל". 

על דבריו מוסיף דובי: "מרבית העובדים מגיעים ללא רקע טכני. מה שהם יודעים הועבר אליהם בחפיפה בתחילת עבודתם ולא תמיד בצורה סדורה. לרוב רצפות הייצור יש מסורת, תהליכי עבודה עם היסטוריה. התהליכים לא תמיד מדויקים וגורמים לחוסר יעילות ולנזק מצטבר בציוד. העבודה של המכללה באבחון הכשלים הללו ובבניית תוכנית הכשרה עושה פלאים. בסיומה אנחנו רואים ירידה בכמות הפסולים, קיצור זמני מחזור וצמצום עבודות תחזוקה. הדברים נכונים במיוחד לרצפות ייצור שמשלבות גם מכונות הזרקה הידראוליות וגם חשמליות. המכונות השונות מצריכות הפעלה אחרת והמפעילים לא תמיד עומדים על ההבדלים בניהן". 

רווח גדול למפעל בטווח הארוך

"התוכניות שלנו מצריכות מהנהלת המפעל לפנות זמן לימוד לעובדים ולהקצות זמן מכונות לטובת ההכשרה המעשית. המפעלים שעובדים איתנו יודעים שההפסד בשעות עבודה לטווח הקצר יוחזר במהירות בטווח הארוך. בין אלה שכבר עברו הכשרות ניתן למנות מפעלים המתמחים בהזרקה, יריעות, מוצרי אריזה וניפוח, אביזרים לחקלאות ומוצרי מדיקל. אני מזמין חברות נוספות להצטרף אלינו ולקדם את התעשייה ואת עובדיה", מסכם אוהד שטרן.