מסכמים לכם את תערוכת ה-K האחרונה בגיליון החדש

בין אם נסעתם בעצמכם, ובין אם לא, אתם מוזמנים להתעדכן אצלנו בחידושים האחרונים שהוצגו בתערוכה. ציוד משודרג וחדש, חומרי גלם מעניינים גם בתחום הקיימות ועוד. גם חדשות מקומיות על אפשרות לעתיד בלי פלסטיק, תוצאות מאגד המיחזור, זרקור לתעשייה והפעם Manna laminates וחומרי גלם חדשים מפולירם

מגזין חדש עלה לאוויר וניתן לצפיה בקישור הבא.

המגזין ניתן להורדה כקובץ בלחיצה כאן.

מגזינים נוספים זמינים גם הם לצפיה בקישור המצורף.

מגזין פלסטיק טיים PlasticTime

חלק גדול מגיליון זה מוקדש לתערוכת ה-K האחרונה. למרות המצב הרגיש בו נמצאת כרגע אירופה, בעקבות המלחמה באוקראינה, נראה שקיימות עדיין נמצא בראש מעייניה. לצד חידושים בתחום ציוד העיבוד והציוד הנלווה ניתן היה לראות בתערוכה גם חומרי גלם חדשים שרובם הגדול קשור לקיימות. סקירה על כל אלו תמצאו במגזין.

המציגים לא פסחו גם על משבר האנרגיה באירופה שזכה להתייחסות מיוחדת. פתרונות רבים הפגינו חיסכון אנרגטי וכמעט כל יצרן הכריז שהוא אינו מודאג מהמשבר, וצפוי להמשיך את עבודתו כרגיל. הכרזה גורפת שכזו כמובן שמדאיגה.

ואכן, אירופה במשבר. מחירי החשמל קפצו פי שמונה בשנה האחרונה ומדינות רבות כבר הכריזו על תוכנית לסבסוד הוצאות האנרגיה גם לתעשייה וגם למשקי הבית הפרטיים. על הדרך נזנחים עקרונות של איזון תקציבי, מיסוי רטרואקטיבי ואפילו היטלים סביבתיים. קולות נוספים מלינים על התערבות אגרסיבית בשוק החופשי ודורשים פתרון כולל לאירופה שאינו ייצור תחרות פנימית בתוך הגוש. האינפלציה בגוש האירופי חצתה את רף ה-10% כאשר בגרמניה עצמה, המדינה המתועשת העיקרית בגוש, היא אף הגיע ללמעלה מ-11%. קולות המיתון נשמעים בשטח והצמיחה ב-2023 צפויה לעמוד על אפס.

בארה"ב המצב קצת פחות אקוטי, אך גם שם קיימת אינפלציה גבוהה העומדת של 8% והעלאות ריבית שלא נראו במחוזותינו מאז המשבר של 2008. 

ואצלנו, בישראל? אצלנו האינפלציה עומדת על כ-5% ולשמחתנו אנחנו כמעט ולא תלויים בשוק האנרגיה האירופי. מחירי האנרגיה אומנם עלו בכ-13.3%, ועלייה נוספת של 8.2% צפויה בתחילת 2023, אך עדיין אנחנו רחוקים מה-800% שרואים באירופה. ולמה בכל זאת עולים המחירים? מסתבר שעדיין 22% מהאנרגיה בישראל מיוצרת מפחם שעלותו כמובן שזינקה. 

למרות המצב היחסית נוח בישראל, המשבר העולמי נותן את אותותיו על התעשייה שלנו. תעשיית הפלסטיק מוטת ייצוא והמיתון באירופה ובארה"ב משתק את כוח הקניה הגדול עליו אנחנו מסתמכים. שוק מוצרי הצריכה מרגיש זאת יותר מכל סקטור אחר. כתר, שהייתה בתנופת בניה של שלושה מפעלים בתקופה האחרונה, מפטרת 100 עובדים מהייצור והמטה, ומתקשה למחזר את החוב שנוצר כתוצאה מהרכישה שלה על ידי קרן ההשקעות BC פרטנרס. גם כרמל אולפינים דיווחה גם היא על ירידה של 22% בהכנסות הרבעון השלישי הנובעת מירידה בביקושים והאטה עולמית. 

אולם מתוך משבר נולדות הזדמנויות. משק האנרגיה העצמאי שלנו מעניק לנו יתרון ייצורי חדש. בשילוב טכנולוגיה מתקדמת, חדשנות ומחירי הובלה שירדו לרצפה יתכן ונוכל להציע אלטרנטיבה אטרקטיבית אף יותר מבעבר.

קריאה מהנה,

נעה אלבוחר