מכונות ויישומים חדשים, שפותחו בגישת Focus on People הוצגו בתערוכת K-2019. דור חדש למכונת HiQ, ריתוך רציף של בדים לא ארוגים, ריתוך ממברנות בתהליך בודד וריתוך מתכת ליישומיי סוללות
חברת Herrmann Ultraschall זכתה בכבוד בתואר המומחית בריתוך אולטרסוני. מדובר בחברה הגדולה בעולם המתמקדת אך ורק בריתוך אולטרסוני ומחזיקה במחזור מכירות מרשים המוערך בכ-80 מיליון יורו בשנה. הסוד להצלחתה הוא התמיכה הגדולה הניתנת ללקוח, החל משלב התכנון הראשוני של הפרויקט.
בארץ, שותפה לה חברה SU-PAD, הנציגה הישראלית, המחזיקה מעבדה בתחום וצוות מקצועי מקומי ומקצועי אותו מוביל איתי שבתאי. יחד מקיימות החברות ימיי עיון מקצועיים המלווים בתצוגה חיה לתעשייה. אירוע אחרון שכזה התקיים במשרדי SU-PAD ב-10.12. את המידע הטכני העביר מר JOCHEN OCHS מהנדס יישומים בכיר ב-Herrmann Ultraschall שהגיע במיוחד לישראל (תמונה 1). המפגש עסק ביסודות הריתוך האולטראסוני, התאמה של חומרי גלם לתהליך, תכנון מוצר לתהליך ובטכנולוגיית המכונה.
יכולות מעבדה וניתוח מתקדמות
בתערוכת K-2019 הקימה החברה מעבדה המאפשרת הצצה ליכולות האנליזה שלה. הכלים שהוצגו מהווים את הבסיס לתכנון תהליך ריתוך מוצלח ולתוצאה אופטימלית.
במעבדה ניתן היה לראות מצלמה לניתוח דינמיקת הריתוך, עם 150,000 פריימים בשנייה, כמו כן הוצגה מצלמה בעלת יכולת ניתוח תרמית של הריתוך. בעזרתה ניתן לגלות מאמצי משנה שנוצרים בתהליך, לאתר נקודות בהן חל חימום יתר ואזורים בהם יכול להתפתח כשל עתידי. בנוסף הוצגה מערכת מדידה וסריקה תלת ממדית, המאפשרת לסרוק את החלק לפני ואחרי הריתוך ולהוציא מסריקה זו מידות אמת לצורך בקרת איכות.
דור חדש למכונות HiQ – מעל 100 שיפורים!
בדור החדש של מכונות HiQ הוכנסו יותר ממאה שיפורים בארבעה תחומים עיקריים: תכנון, תוכנה, תחנת העבודה והחלפת הציוד (תמונה 2). תומס הרמן (Thomas Herrmann), מנכ"ל החברה, מספר: "אנחנו מאמינים בהתמקדות באנשים (Focus on People) ולכן נעשו שיפורים שיאפשרו לאדם ולמכונה לעבוד ביחד בצורה טובה ושיגרמו להחלפת הכלים להיות פשוטה ובטוחה".
השיפורים כוללים מערכת סרבו פניאומטית, DIALOG, לבקרת מהירות, המהווה שיפור מבחינת התפעול ואיכות הריתוך. החלפת הכלים נתמכת על ידי אשף המופיע על המסך ומדריך את המפעיל צעד אחר צעד ותוכנת ההלחמה נבחרת בהתאם לכלי הריתוך שנמצא בשימוש באותה העת.
מבחינת דיוק העבודה ובקרת איכות של התהליך, ניתן לקבוע פרופיל כוח וכן פרופיל מהירות מדויק. השיפורים ברמת התפעול כוללים פאנל משתמש קדמי, אפשרות לכוונון גובה מסך, אפשרויות תצוגה של היסטוגרמות סטטיסטיות ומעקב בעזרת RFID אחרי שינויים בכלים האולטרסוניים הנמצאים בשימוש. דור המכונות החדש יהיה זמין ללקוחות במהלך 2020.
ניקוב וריתוך ממברנות בתהליך אחד
על מנת לענות על הצורך ליישומי ממברנות לתחום הרכב והרפואה, הוצגה מערכת (Modular Punch Welding) MPW. מערכת ייחודית זו חותכת את הממברנה עם מקב, מחזיקה אותה בוואקום ומרתכת אותה על גבי המוצר בתהליך אחד. שילוב זה מייתר את הצורך בתהליך חיתוך מקדים ויקר. המערכת יכולה להיות מוטמעת לתוך קווי ייצור אוטומטיים או לתפקד כיחידה עצמאית.
ריתוך רציף לבדים לא ארוגים
ייחודיות נוספת הקיימת לחברה היא בעולם הבדים הלא ארוגים עם אפשרות לריתוך רציף בקצב של 700 מטר לדקה. ביישום זה נדרש דיוק גבוה ונעשית בקרה בחוג סגור על הלחץ. יכולת נוספת היא אפשרות לשינוי מקום אוטומטי, על מנת לשמר לחץ ואמפליטודה ולקבל תוצאה עקבית לאורך התהליך.
ריתוך מתכת לעולם הסוללות
חידוש נוסף שהוצג התמקד ביישומי סוללות בהן יש חשיבות בריתוך למתכת שהתבצע על ידי מערכת HiS. מערכת זו לריתוך של מתכות נטולות ברזל מתאימה לדרישות הקפדניות ביותר של בקרה, אבטחת איכות ומידע. היא בעלת זמני מחזור קצרים ביותר המגדילים את כמות התוצרים ומקטינים את העלויות.
למידע נוסף:
SU-PAD, איתי שבתאי, [email protected], 052-233-3796