איך משפיעה המלחמה בין רוסיה ואוקראינה על התעשייה שלנו? * מתי ייגמר סוף סוף משבר השבבים העולמי? * פולירם – חברה גלובלית בעולם לוקאלי * שירות ענן חדש של Moldex3D למציאת חומרי גלם להזרקה * תמונות מהפלסטאופן * מנכ"ל חדש לחברת SU-PAD ועוד… קריאה מהנה!
מגזין חדש עלה לאוויר וניתן לצפיה בקישור הבא.
המגזין ניתן להורדה כקובץ בלחיצה כאן.
מגזינים נוספים זמינים גם הם לצפיה בקישור המצורף.
מסתבר שמלחמות דווקא כן קורות בחורף, וגם אם קצת קר, זה לא מפריע בשביל לשנוא. כנראה שפוטין לא הקשיב לשיר של סי היימן, וחוסר היציבות בין רוסיה לאוקראינה מזעזע את כל העולם. עולם שגם ככה עבר טלטלה לא פשוטה מאז התחילה הקורונה. העדר איזון בין היצע לביקוש, תנודות בשערי מט"ח, שרשראות אספקה רעועות ומחירי חומרי גלם מאמירים עיכבו ועדיין מעכבים את ההתקדמות האפשרית של התעשייה שלנו. אין כמעט תחום שלא הרגיש את ההשפעה על בשרו.
על כך נוסיף את החוסר החמור בשבבים עליו תוכלו לקרוא כאן בגיליון בכתבתו של עפר שורק. חוסר זה אינו חדש והיה עוד לפני המלחמה. אולם בעקבותיה, כנראה ויתחזק מכיוון שבאוקראינה מרוכז 70% מייצור מהניאון העולמי המשמש בתעשייה זו. הנפגעות העיקריות הן תעשיית הרכב שעוברת לרכבים חשמליים בהן יש צורך מרובה יותר בשבבים, ולצידה תעשיות אלקטרוניקה נוספות: מכשירי חשמל ביתיים, מחשבים ניידים וטלפונים סלולריים. כולם משופעים ביריעות וחלקים מפלסטיק ועיכוב הייצור בגלל החוסר בשבבים משפיע עלינו בצורה עקיפה.
אבל כדברי שיר אחר, אין לנו שום זכות להתלונן כי החיים שלנו תותים. כאשר יורד שלג הוא נחשב אירוע משמח, הטילים והאזעקות בהם אנחנו מורגלים היטב נשמעים במקום אחר בעולם ואנו יכולים לזכות להיות בצד הנותן עזרה, ולא בצד המקבל.
אם יש מסקנה אחת, מטרידה במקצת, מהאירועים האחרונים, היא שברגע האמת, כל מדינה לעצמה. ראינו את זה בקורונה, עם סגירת גבולות, עצירת המסחר, ומרוץ החימוש בציוד מגן. אנחנו פוגשים את זה גם באירועים האחרונים. מההיבט שלנו בתעשיית הפלסטיק, פרוש הדבר שחברות להן פעילות מרכזית מעבר לגבולות הארץ, כדאי להן לפעול להשגת יכולות ייצור במדינות היעד. תעשיית הפלסטיק ברובה הגדול יצואנית ולכן הדבר נכון בצורה רוחבית לרוב התחומים והמפעלים. על צעד שכזה, בו נקטה פולירם הישראלית למשל, תוכלו לקרוא בגיליון בראיון שבוצע עם מנכ"ל החברה, מר יובל פלג.
ההתכנסות הלוקאלית של כל מדינה בתוך עצמה נכונה גם להיבט הטיפול בפסולת הפלסטיק והמיחזור. לשמחתנו נוכל לברך ממש עוד מעט על שני מפעלים חדשים למיחזור PET, מבקבוק לבקבוק. אולם תחום מיחזור ה-PE מפסולת צרכנית לאחר שימוש נשאר מאחור, במיוחד בהשוואה למדינות מקבילות אירופאיות אליהן אנחנו שואפים להידמות. ראיון עם אוהד אגרנט, מנהל השיווק והמכירות באמניר פלסטיק, מרחיב על האתגרים הקיימים והדרך לשיפור המצב.
פתחנו בשיר, ועל כן גם נסיים – אם תרצו לעשות "משהו קטן וטוב" כאן בארץ, מרכז תלמים בקיבוץ מגידו מספק תעסוקה לאנשים בעלי צרכים מיוחדים. אם יש לכם עבודות הרכבה ואריזה בקבלנות משנה, הם ישמחו לסייע!
נאחל קריאה נעימה ושלום עולמי,
נעה אלבוחר