שירותי העיבוד של אמניר מאפשרים ייצור חומר גלם ממוחזר איכותי שאינו נופל באיכותו מחומר גלם בתולי. לחברה יכולת לטפל הן בפסולת פחת מפעלית מסוג יריעות, והן בפסולת פחת מפעלית קשיחה, כגון מוצרי הזרקה וצנרת
מיחזור פנים מפעלי אומנם אינו נחשב כחומר ממוחזר מבחינה רגולטורית, אבל יתרונותיו רבים! הוא מאפשר לנו לחסוך חומר גלם בתולי שעלותו גבוהה, איכותו לרוב מעולה ואינה פוגעת במוצר הסופי, ובנוסף הוא מצמצם פחתים והוצאות של טיפול בפסולת בתעשייה.
מיחזור זה נעשה פעמים רבות בצמוד לקו הייצור כאשר שאריות ייצור נגרסות ומוזנות בחזרה אל תוך ציוד העיבוד במפעל. אולם הדבר מצריך רכישה של ציוד גריסה, ידע והבנה של תהליך המחזור וציוד מינון שיכול להתמודד עם החומר הממוחזר, השקעה שאינה משתלמת לכל מפעל. בנוסף, יכולת הגריסה במגרסות רבות מוגבלת לגודל חלקים/גושים קטן, ובעבודה עם שאריות גדולות מהייצור ישנו צורך בגריסה מקדימה בשרדרים שונים שגודלם ועלותם גבוהה אף יותר. חסרון נוסף של גריסה עצמית הוא צורת חומר הגלם הממוחזר המתקבל. בעבודה עצמאית החומר הגרוס אינו עובר גירעון מחדש, צורתו שונה מחומר גלם בתולי ומביאה לפרופיל התכת גרגרים שונה – עובדה אשר יכולה ליצור פלקטואציות וחוסר יציבות בתהליכי הייצור במפעל.
אמניר מציעה – שירות מיחזור חיצוני לפסולת פנים מפעלית
חברת המיחזור אמניר פלסטיק מהווה פתרון למצבים אלו. היא מספקת שירותי מיחזור לפסולת פנים מפעלית של מפעלים רבים בתעשיית הפלסטיק. המיחזור נעשה בצורה מקצועית בעזרת ציוד שמפעל ייצור פלסטיק רגיל אינו יכול להרשות לעצמו. פסולת הפחתים של המפעלים מפונה ע"י אמניר ממיכלי אצירה ייעודיים למפעל המחזור, ושם עוברת תהליכי גריסה, שטיפה וגרעון מחדש באקסטרודרים – והתוצאה היא חומר גלם ממוחזר בצורה ואיכות הדומים לחומר הגלם הבתולי.
באמניר מטפלים בחומרי PO שונים, כגון: PP, HDPE וגם LDPE שכבר סקרנו לאחרונה, כאשר היקף הפעילות של שירות זה עומד על אחוזים משמעותיים מנפח פעילות המיחזור של תחום הפלסטיק באמניר. זאת כאמור, גם לצד התמחות במיחזור LDPE לאחר שימוש, PCR. לחברה ניסיון בטיפול בפחתי ייצור כגון צנרת, יריעות וגם מוצרי הזרקה כאשר קו מיחזור אחד מוקדש ליריעות ואילו השני למוצרים קשיחים. חברת אמניר עובדת עם חברות מובילות בתעשיית הפלסטיק כגון מצרפלסט ורוטוניב. סך הכל מעובדים במפעל מאות טונות של חומר גלם ממוחזר בחודש.
לצד מיחזור פחתי הייצור, קיים באמניר גם מיחזור לצנרת חקלאית להשקייה – אך הפעם לאחר שימוש. מדובר בצנרת הנאספת מהשדה בסיום חייה ומועברת לאמניר לעיבוד ומיחזור. גם כאן, התהליך כולל תהליכי גריסה, ניקוי ושטיפה לפני הגרעון וכן הפרדת הטפטפות וחלקי סיליקון מצנרת ה-PE – אלו קריטיים לקבלת חומר גלם ממוחזר איכותי.
תהליך האיסוף וההפרדה בין חומרים שונים
בכל מפעל העובד עם שירותי המיחזור של אמניר ממוקמת מכולת איסוף פסולת בחצר אליה נאספת הפסולת המפעלית הרלוונטית. הפרדה במקור היא מכרעת לתהליך מיחזור איכותי והלקוח מקבל תמיכה מהחברה לגבי סוגי הפסולת הניתנים לאיחוד. כאשר הפסולת מצטברת לכדי כמות מספיקה למיחזור, לרוב כ-10 טון, היא מועברת לאמניר לצורך תהליך המיחזור והגרעון.
בחצר התפעול במפעל אמניר נשמרת הפרדה קפדנית בין פסולות של לקוחות שונים. בכל אצוות ייצור נעשה מיחזור אך ורק של פסולת מיצרן אחד. בסיום התהליך, זו מוחזרת ליצרן עצמו לצורך שילובה חזרה במוצרים חדשים. צורת עבודה זו גורמות למעברים תכופים בין חומרי הגלם המעובדים בקו המיחזור, אך הדבר הכרחי ומאפשר לאמניר לספק תוצרים איכותיים ללקוחותיה.
עבודה עם חומרים מאושרי מזון
קווי הגרעון והמיחזור באמניר עובדים בימים אלו בעבודה בהיקפים משמעותיים, יחד עם זאת, באמניר מבהירים כי הם פתוחים לפרויקטים חדשים לפי הדרישה ההולכת ועולה מהשטח. "לאחרונה אנחנו עדים לתופעה מעניינת, מספר אוהד אגרנט, מנהל השיווק והמכירות באמניר. "בעקבות שינויים ברגולציה האירופאית שנכנסו לתוקף לאחרונה, וקנסות המושתים על אי עמידה ברף אחוז החומר הממוחזר באריזות פלסטיק של מוצרים, ישנה התעניינות מצד מספר ארגונים המעוניינים לקבל שירותי עיבוד לפחתי אריזות מוצרים המאושרים למגע בתחום המזון והקוסמטיקה. זאת התפתחות חדשה ומבורכת בשבילנו ובשביל תעשיית מיחזור הפלסטיק המקומית".
למידע נוסף:
אוהד אגרנט, מנהל שיווק ומכירות אמניר פלסטיק, [email protected] ,052-331–1015