ערבוב נכון זה הסוד: על שילוב אופטימלי בין מיקסר חם לקר בערבוב PVC

ערבוב במיקסר חם/קר מאתגר מבחינת מציאת תנאי העבודה האופטימליים. MIXACO מסבירים כיצד למצוא את דרך המלך ע"י שימוש נכון ומיטבי בשתי הטכניקות יחד

במתכון של עוגה, המכיל מרכיבים שונים, קיימת חשיבות לערבוב נכון של המרכיבים היבשים והרטובים ולאיחוד נכון שלהם. באופן דומה, גם תערובות ה-PVC, מכילות תוספים שונים מלבד הפולימר עצמו. אלו הכרחיים לקבלת תכונות החומר הסופי ובלעדיהם ה-PVC לא ישרוד את תהליך הייצור. מלבד היציבות התרמית משמשים התוספים גם לשימון, עמידות בנגיפה, בקרינת UV, לשיפור העיבוד ועוד.

את הערבוב של התוספים הנוזליים והאבקתיים עושים במיקסר חם/קר. תפוקות המיקסר וטמפרטורות העבודה יכולות להיות רבות ועל מנת להגיע לייצור אופטימלי מבחינת מחיר לק"ג תערובת יש לבחור את השילוב הנכון.

חברת MIXACO, המומחית במערכות ערבוב חמות/קרות ליישומי PVC ערכה עבורכם מדריך קצר שיעזור במשימה.

הקריטריונים אותם יש לקחת בחשבון

בבואנו לרכוש את המיקסר הנכון לתהליך הערבוב, קיימים מספר פרמטרים אותם יש לקחת בחשבון: מחיר המיקסר, צריכת החשמל שלו וצריכת המים הנדרשים לקירורו. קריטריונים אלו נקבעים ביחס לתפוקה השעתית של כל מיקסר, והם יעזרו לנו לקבוע את צורת הערבוב הרצויה.

מחיר המיקסר: לתפוקות שונות קיימים מיקסרים שונים, דבר המשפיע על מחיר המכונה. בעת השוואה בין עלויות שלמכונות שונות, יש לקחת בחשבון את תפוקת המכונה ליחידת

 זמן על פי החישוב הבא:

צריכת חשמל: יש צורך לקחת בחשבון את צריכת החשמל של התהליך. מיקסר בתפוקת חימום גבוהה יצרוך חשמל רב יותר בשל גודל המנוע. בדוגמת החישוב המוצגת כאן, עומסי העבודה שנבחנו מתוארים בטבלה 1.

טבלה 1: עומס העבודה של מנועי מיקסרים שונים (אצוות ייצור פירושה מחזור ערבוב יחיד).

צריכת מים במיקסרים המקררים: צריכת המים של התהליך נובעת משלב הערבוב הקר. בערבוב זה מנגנון הקירור מבוסס על הזרמת מים קרים מחוץ לדפנות הכלי, כך שהתערובת מאבדת מהחום שלה במנגנון של הולכת-חום, וכך הטמפרטורה שלה יורדת.

בכל הרכב שניצור של שימוש במיקסרים חמים/קרים, נוכל להיעזר בנוסחה זאת לחישובינו:

עלות הערבוב לק"ג חומר, כתלות במחזורי הערבוב לשעה

שילובים שונים של מיקסרים חמים/קרים בתפוקות שונות נבחנו על מנת למצוא את השילוב האופטימלי ביותר מבחינת עלויות לקילוגרם חומר. הבדיקות כללו מספר שונה של ערבובים בכל פעם: שישה, שמונה ועשרה ערבובים בשעה. מכל גרף נבחרו שלושת ההרכבים שהביאו לעלות הנמוכה ביותר ליחידת משקל תערובת מוכנה (תמונה 1). בחינה דומה נעשתה גם עבור שישה ועשרה מחזורי ערבוב בשעה אך מפאת קוצר היריעה לא נציגם כאן.

תמונה 1 – עלות ערבוב לק"ג בהרכבי מכונות שונים, עבור 8 מחזורי ערבוב בשעה. HM – ערבוב חם, KM – ערבוב קר.
מציאת תוכנית העבודה האופטימלית

לאחר בחינת התוצאות, נמצא כי שמונה מחזורי ערבוב נתנו את התוצאות האופטימליות ביותר מבחינת עלויות לקילוגרם תערובת מוכנה. תפוקות מנועי הקירור והחימום עבור ערבוב חסכוני לתערובת ה-PVC הן 1000/3700H (תמונה 1).

כפי שניתן לראות ממקרה שהוצג כאן, ההחלטה על רכישת הציוד המתאים לערבוב PVC אינה פשוטה. להחלטה השלכות כבדות משקל על הוצאות האנרגיה ובהינתן שהציוד עובד שנים רבות ברצפת הייצור הדבר יכול להשפיע רבות על שורת הרווח והפסד. מוזמנים להתייעץ עם מומחי MIXACO להתאמת המיקסר ליישום שלכם.

למידע נוסף:

רונה, שי ברקאי, 052-555-2914, [email protected]