החברה הוותיקה משדרגת את מערך חיתוך צינורות ל-PVC לצד תהליך ביצוע פאזה ייחודי. אלו מאפשרים חיתוך ועיצוב נקי, לחיסכון בחומר גלם ובאנרגיה
אולי זה הים התיכון, אבל ביקור אצל חברה איטלקית שונה לגמרי מביקור בביתן של חברה גרמנית. קודם כל מציעים לך קפה משובח וגם שוקולד, ואחריהם הכל נראה קצת טוב יותר. השיחה גולשת מהר מאוד לסיפורים על ביקורים בישראל ובאיטליה, לפני שניגשים לעניינים הטכניים.
"העבודה מול ישראלים היא לא רק עסקים עבורנו. יש כאן חיבור עמוק יותר" אומר Claudio Costa מנהל מכירות אזורי בSICA-. "אולי אני מרגיש ככה בגלל הדימיון התרבותי בין שתי המדינות אבל אין ספק שעבודה בשוק הישראלי היא מיוחדת".
חיתוך צינורות PVC חסכוני בחומר גלם ובאנרגיה
חברת SICA, שחוגגת השנה 60 שנים של פעילות, הציגה בתערוכת ה-K מכונת TRS 32-250 W PLUS משודרגת. למכונה הנעה סיבובית (מסביב לצינור) הידראולית, לחיתוך צינורות PVC ולכרסום הפאזה בהם (תהליך הטיפול המסורתי בקצה הצינור) ללא שבבים וללא נסורת. החיתוך הנקי מתקבל בזכות תנור גלים קצרים, בתחום האינפרה אדום, המקיף את הצינור. הוא חסכוני באנרגיה ונדלק ונכבה לסירוגין, כשנדרש חיתוך בלבד. כך נוצר חימום יעיל, רק על פני שטח הצינור. טיפול זה מאפשר חיתוך ללא בזבוזי חומר ובצריכת אנרגיה מינימלית.
פיתוח מוגן בפטנט לכרסום פאזה (צ'מפרינג) חסכוני בחומרי גלם
תהליך כרסום הפאזה הסטנדרטי, מערב שלב של כרסום, המסיר את השוליים הפינתיים החיצוניים של הצינור. בתהליך הייחודי המוגן בפטנט של SICA, שולי הצינור מטופלים באמצעות קונוס מתכתי שלוחץ ומועך אותם בתנועה מעגלית לגאומטריה הרצויה, ללא שלב של כרסום המכני. בדומה לשלב החיתוך, גם כאן לא נוצרת נסורת בהשוואה לתהליך העיבוד המסורתי. למעשה, היצרן מרוויח חומר גלם המביא לחיסכון מצטבר של 10,000 יורו בשנה, לקו ייצור אחד (!). התנור המעגלי, הסכין ויחידת הכרסום נעים לאורך המכונה בסנכרון עם תנועת הצינור ביציאתו מהאקסטרודר. אורך המכונה כולה מותאם למהירות זו, כאשר עבור תהליכי ייצור מהירים תידרש מכונה ארוכה יותר. יתרון נוסף בתהליך העיבוד החדשני הזה הוא פני השטח האיכותיים המתקבלים, המסייעים בהרכבת חלקי הצינור זה לזה בשטח.
חיתוך צינורות פוליאתילן (PE חשמלי)
אותו חיתוך ללא נסורת ניתן היה לראות גם במכונות TRK/C/U 63-400E PLUS, המשלבות מנגנוני תנועת אורך ותנועת חיתוך חשמליים, לטיפול בצינורות HDPE, PPR ו-PE-PG. המנוע החשמלי ומערכת הבקרה של המשור מסייעים בבקרת איכות לממדי הצינור, לזיהוי אובליות לא רצויה שלו במהלך חיתוכו. בנוסף, הזרוע המחזיקה את הלהב נשלטת באופן אוטומטי ולא באופן ידני-מכאני, כפי שנהוג במכונות ישנות יותר. גם מכונת החיתוך החשמלית וגם המכונה ההידראולית שהוזכרת למעלה כוללות ממשק תקשורת לפי יוזמת umati על גבי פרוטוקול OPC UA, לקישוריות ושליטה נוחות ובטוחות, אפילו דרך טלפונים ניידים.
SICA עובדת בהצלחה מול לקוחות ממאה מדינות שונות, בניהן ישראל. תקופת הקורונה האיצה את מגמת הדיגיטליזציה של החברה, וסייעה לה לפתח מערכי תמיכה מרחוק. החברה מוטת פיתוח ותחת ידיה 30 פטנטים שונים. היא משתפת פעולה עם יצרני האקסטרודרים המובילים בעולם (KrausMaffei, Milacron, BC ונוספים) לאספקת קווי ייצור שלמים. בנוסף, מספקת בנפרד מכונות משיכה, חיתוך וציוד גילגול לצינורות גמישים ובנוסף גם מכונות ניפוח (belling) לקווי ייצור לצינורות מסוגים שונים.
למידע נוסף:
רונה, שי ברקאי, 052-555-2914, [email protected]