חברת ENGEL מציגה חידושים לקראת K2022

פונקציות בקרה חדשות המסייעות לקיצור זמני מחזור ומכונה להזרקת מוצרים דקי דופן מחומרים ממוחזרים הם רק חלק מהחידושים ש-ENGEL מתעתדת להציג בתערוכת ה- K 2022 בחודש אוקטובר הקרוב. יש למה לצפות!

תמונה 1: פונקצית תוכנה חדשה מבית ENGLE למציאת זמן הלחץ המשני האופטימלי.

כאשר תערוכת K 2022 כבר נראית באופק בקצה לוח השנה, חברות רבות בתעשיית הפלסטיק כבר מחממות מנועים, או שמא נאמר מכונות, לקראת התערוכה ומתכוננות להציג חידושים רבים בתחומן. חברת ENGEL, אף היא מתעתדת להציג שלושה חידושים עיקריים בתחום מכונות ההזרקה.

מציאה אוטומטית של זמן הלחץ המשני

משך הזמן להפעלת הלחץ המשני הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר והמשפיעים על איכות המוצר בתהליך ההזרקה, והוא נקבע, בד"כ בצורה של ניסוי וטעייה, בסמוך להתקנת התבנית. תהליך זה צורך לא רק זמן, אלא גם כמות די נכבדת של חומר גלם. על מנת לצמצם זאת, פיתחה ENGEL פונקציית תוכנה חדשה iQ hold control, אשר מסייעת למצוא פרמטר זה במהירות.

הבסיס לחישוב האוטומטי הוא ידיעה של "מרווח הנשימה של התבנית" (מרווח של כמה אלפיות או מאיות המילימטר שהתבנית נפתחת עקב לחץ ההיתך בעת מילוי המובלעת) מחד, ומיקום מדוייק של הבורג מאידך. פונקציית iQ hold control מחשבת את שני הפרמטרים האלו ומציעה לבקרת המכונה את זמן הפעלת הלחץ המשני האופטימלי לאחר מספר מועט של סבבי הזרקה. לאחר אישור של מפעיל המכונה כי החלק המיוצר אכן איכותי, פרמטר זה נשמר והייצור הסדרתי יכול להתחיל מיד. במהלך הפיתוח נמצא כי הזמן המחושב על ידי התוכנה כמעט תמיד היה קצר יותר מהזמן שנקבע ידנית, ועל כן הושג גם קיצור של משך זמן המחזור – חיסכון נוסף בעלויות התפעול! החישוב האוטומטי מקל גם על מפעילים פחות מנוסים לשנות את פרמטרי התהליך במהירות ובקלות במידת הצורך, בעת החלפת אצוות. ENGEL מציעה את כל מערכות ה-iQ שלה לניסיון והתנסות ברצפת הייצור של לקוחותיה לפרק זמן מוגבל.

מציאת חלון עבודה אופטימלי

עדכון נוסף במערכת הבקרה שיוצג בתערוכה מסייע בקביעת חלון העבודה. שינוי תנאים תוך כדי תהליך הייצור הוא כורח המציאות: חומרים מאצוות שונות, שחיקת ציוד, שינוי בעונות השנה, כל אלו דורשים מדי פעם כוונון מחדש של התהליך, ואם לא עושים זאת בזמן, קיימת אפשרות לייצור מוצרים שלא עומדים בדרישות הבטחת האיכות ופסילתם. אך מהו חלון הייצור המותר? כיצד ניתן לדעת שלא חורגים ממנו, ללא בזבוז גדול מדי של חומר גלם וזמן ייצור?

גם כאן נכנסת ENGEL לתמונה, ומציעה את פונקציית Parameter Limits – אשר עוזר בקביעת "גבולות גזרה" ל-150 פרמטרי ייצור אפשריים, אשר בד"כ ניתנים לקביעה ע"י המפעיל. הפרמטרים הנבחרים מוצגים במסך אחד לנוחות המפעיל, וניתן לראות את החלון האופטימלי עבור כל אחד מהם, בלחיצת כפתור.

לאחר קביעת הגבולות העליונים והתחתונים של פרמטרי הייצור, ניתן להמשיך בתהליך הייצור ללא שמירה הדוקה עליו, היות ויחידת הבקרה לא מאפשרת סטייה מחלון עבודה זה. כל המידע נשמר וניתן להשתמש בו שוב ללא צורך לעבור על כל התנאים שוב בעת הפעלה מחדש של המכונה. ע"י שימוש בפונקציה זו, קטן הסיכוי לטעויות ולייצור פחתים וניתן להשיג חיסכון במשאבים ובכסף.

תמונה 2: מימין: מכונת ההזרקה e-speed הכוללת טכנולוגיית IML לייצור מכלים דקי דופן מ-rPET. משמאל: המכל שיוצג בתערוכת ה-K 2022, בעל דופן של 0.32 מ"מ, המכיל תווית, מוכן למילוי.
ייצור מוצרים דקי דופן מ-rPET עם טכנולוגיית IML

שינויים בתנאי הייצור נדרשים במיוחד כאשר באים לייצר עם חומר גלם ממוחזר. חידוש נוסף שקשור גם הוא לתחום המיחזור מתמקד הפעם במיכון. ENGEL תציג את מכונת ההזרקה e-speed אשר מצוידת גם בטכנולוגיית IML ומייצרת לראשונה מכלים דקי דופן – 0.32 מ"מ, המוכנים למילוי מיידי. המכלים מיוצרים 100% מחומר ממוחזר-rPET, באיכות גבוהה, דבר שעד לא מזמן היה לא אפשרי, היות וייצרו רק מוצרים בעלי דופן עבה מחומרים ממוחזרים. 

המכונה שתוצג היא e-speed 280/50, מכונה היברידית עם יחידת נעילה חשמלית ויחידת הזרקה הידראולית, אשר פותחה ויוצרה ע"י ENGEL והותאמה במיוחד לעיבוד חומרים ממוחזרים. המכונה עובדת במהירויות גבוהות של עד 1400 מ"מ לשניה בלחץ הזרקה מקסימלי של עד 2600 בר. 

הרגולציה האירופאית אשר דורשת נוכחות של 30%-100% חומר ממוחזר באריזות הפלסטיק עד שנת 2025, דוחפת את היצרנים להציע פתרונות חדשניים להתמודדות עם חומר גלם ממוחזר. עד עתה, מכלים דקי דופן היו מיוצרים בעיקר מפוליפרופילן או פוליסטירן, אך עם פולימרים אלו יהיה קשה עד בלתי אפשרי לעמוד ביעדי הרגולציה, היות והם לא נמצאים בזרמי מיחזור מרכזיים. PET ממוחזר, מאידך, הינו חומר גלם אשר זמין הרבה יותר, הודות למיחזור בקבוקי שתייה וניתן לעשות בו שימוש חוזר לייצור מכלי אריזה. כך ניתן לעמוד ביעדי שילוב החומר הממוחזר, לצד תמיכה בכלכלה מעגלית.

ניתן יהיה לצפות במכונה עובדת בביתן של חברת ENGEL (אולם 15, ביתן C58), כאשר ה-rPET שבו היא תשתמש אכן יהיה מבקבוקי שתייה ממוחזרים. 

למידע נוסף:
ארן מחקר ופיתוח, אלון לרמן,
[email protected]
, 054-664-5770