אילו יתרונות יש להזרקה בעזרת גרעינים כונסים?

חברת DME מציגה מספר פתרונות המרחיבים את גודל ומורכבות ה- Undercut שניתן להכניס למוצר. אלו מתאימים גם לעבודה בתבניות קטנות, מרובות מובלעות, ומפגינים יתרונות על פני טכנולוגיות חליפיות בחליצה בהברגה

תמונה 1: Rack system של חברת DME עם מספר גרעינים כונסים סמוכים – מצב הזרקה.
תמונה 2: Rack system של חברת DME עם מספר גרעינים כונסים סמוכים – מצב חליצה.

ייצור חלקים הכוללים Undercut מציבים אתגר במהלך החליצה מהתבנית. אלו נפוצים במוצרים מורכבים יותר הכוללים לדוגמה הברגות או שסגורים בתוך החלק וכן במוצרים עם סגירת Snap-on, כמו מכסי ליפסטיק. גמישות הפלסטיק לא תמיד מספיקה במקרים כגון אלו. פתרון אפשרי הוא פעולה נפרדת של פתיחה בהברגה ידנית או אוטומטית של החלק מהתבנית. אולם, פעולה זו היא מהפעולות המורכבות ביותר בתחום התבניות ודורשת יכולות טכניות גבוהות בבניית המערכת ובתחזוקתה.

גרעינים כונסים – טכנולוגיה פשוטה להתמודדות עם Undercut

חברת DME, יצרנית מובילה של חלקים ואביזרים לתבניות, מציעה גרעינים כונסים כפתרון פשוט ויעיל. הם מורכבים מגרעיני פלדה המתכנסים רדיאלית פנימה במהלך רצף הפעולות הסטנדרטי של התבנית. הם מסייעים בהפחתה של זמני המחזור והייצור בעזרתם מהיר ב-30% ביחס למנגנוני ההברגה המשמשים גם הם כפתרון לחליצה.

יתרון של שיטה זו היא היכולת לייצר חלקים עם הברגות לא מלאות, שלא אפשריות בתהליך חליצה בהברגה. בנוסף, גם כאשר אזור הברגה ארוך יותר, זמן המחזור אינו נפגע. 

למידע נוסף על גרעינים כונסים של DME:

מבנה הגרעין הכונס

חלקי הגרעין הכונס מחוברים לפלטת ה-Ejector, בעוד הפין במרכזו מחובר אל גב התבנית. כאשר היא נפתחת, הגרעין קורס פנימה בזמן שפלטת ה-Ejector נעה קדימה. בעזרת שילוב של שלושה סוגי חלקים נעים בלבד, המשולבים בתנועת התבנית הסטנדרטית, הגרעינים הכונסים מרחיבים משמעותית את גיאומטריות המוצר המתאים להזרקה.

עבור חלקים קטנים, בקטרים שיכולים להגיע ל-10.8 מ"מ, DME מציעה גרסת מיני לגרעינים הכונסים. אלו בנויים משלושה חלקים כונסים גדולים, לצד שלושה חלקים צרים לא כונסים, המהווים חלק מהפין המרכזי.

הזרקה בשילוב גרעינים כונסים – שימו לב!

ישנם כמה אתגרים בעבודה עם גרעינים כונסים. ריכזנו לפניכם את המשמעותיים שבהם:

  • הגרעינים הכונסים מתוכננים לקרוס עם נסיגת הפין המרכזי. ההתאמה בין חלקיו הכרחית על מנת לייצר חלקים ללא פלאשים, ומחייבת דיוק מירבי במיקום חלקי הגרעין והפין. אחרת, הסיכונים בייצור שלא עומד בקריטריונים, או בנזקים לגרעינים הכונסים – עולים.
  • גרעינים כונסים אינם מחייבים שימוש בחומרי סיכוך. ניתן לעבוד עם סגסוגות לטובת עמידות לשחיקה וקורוזיה, אבל ציפוי שלהם (Plating) אינו מומלץ.
  • הניקוי העצמי של הגרעינים המעביר לכלוך ומשקעים אל המשטחים החיצוניים שלו. מסיבה זאת תוצרי 50 עד 100 ההזרקות הראשונות עלולים לכלול חומרים זרים באזורים הפנימיים של החלק. לכן, לפני ההרכבה הסופית של התבנית, כדאי לטפל בפין עם גריז או PTFE, ולנקות ולהסיר ביסודיות כל עודפי גריז.
  • שימוש ב-Stripper-plate מחייב תכנון נכון של תנועת החלקים הנעים. על הצילינדרים להחזיר את ה- Stripper-plateלפני החזרת פלטת ה-Ejector. אחרת עולה הסיכון לנזק בגרעין.
גרעינים כונסים לתבניות קטנות מבורות מובלעות

עבור תבניות מרובות מובלעות, מציעה DME את ה-Rack system המאפשר מיקום של מספר גרעינים כונסים בסמיכות. פתרון זה תומך בתבניות קטנות, ועבודה עם מכונות הזרקה קטנות יותר. מערכות אלה זמינות עם עד שמונה גרעינים, וברווח מינימלי של 30 מ"מ ביניהם.

תמונה 3: שלושה גרעינים כונסים המאפשרים ייצור מוצר עם גיאומטריות מאתגרות. מבית DME.
חידושים בתחום – גרעיני Dovetail 

החידוש האחרון של DME בתחום הגרעינים הכונסים הוא Dovetail, המספק פתרון לייצור חלקי Undercut עם מאפיינים פנימיים מאתגרים. הוא מורכב ממספר קטן יותר של חלקים נעים וממדי החלקים גדולים, חזקים יותר, וניתנים להחלפה בקלות. הם מייתרים את הצורך במערכות גיר וכוללים מנגנון נעילה מהירה מוגן בפטנט וכן קירור מרכזי. יתרונות אלה מאפשרים לייצר טווח רחב יותר של קטרים ועומקי Undercut. 

למידע נוסף:
אז-אור, 09-7443111