מקצצים בצריכת האנרגיה בתהליכי האקסטרוזיה עם SML

תופתעו לגלות מה עבודה עם אקסטרודרים קטנים לתפוקות גבוהות, תחזוקת מי הקירור, עבודה עם ציוד בהנעה דיפרנציאלית, ייצור יריעות רחבות עם מיעוט פחת בשולי היריעה יכולה לעשות להוצאות האנרגיה שלכם

תמונה 1: PowerCast XL לייצור יריעות ברוחב של עד 4.5 מטרים מתוצרת SML.

זה לא סוד שתהליך האקסטרוזיה של יריעות הוא עתיר אנרגיה. לאורך השנים האחרונות נעשו מאמצים לשיפור היעילות האנרגטית שלו, כאשר עליית מחירי האנרגיה של התקופה האחרונה, בשילוב עם המודעות הסביבתית הגדלה, שמים נושא זה במוקד תשומת הלב.

הכל מתחיל באפיון ובהגדרות עבודה מדויקות

"אחד הגורמים המשפיעים ביותר על היעילות האנרגטית הוא מאפייני הפעולה של האקסטרודר. רוב האנרגיה מושקעת בהתכת הפולימר, ולכן לממדי האקסטרודר ולעיצובו השפעה מכרעת", מסביר Hans-Jürgen Luger, מנהל המחקר והפיתוח ב-SML. לדוגמא, אקסטרודר HO-LT של החברה, לעיבוד בתפוקה גבוהה בטמפרטורת היתך נמוכה של פולימרים רגישים כמו EVOH או שכבות Tie. בחירה באקסטרודר בקוטר של 35 מילימטר, ולא בקוטר של 75 מילימטר עבור EVOH, מפחיתה את צריכת האנרגיה הסגולית ב-20%, מ-250 ל-200 Wh לקילוגרם.

באופן דומה, האקסטרודרים המהירים של החברה בקטרים של 75 או 90 מילימטרים, מותאמים לספיקות גבוהות של עד 1,200 ק"ג לשעה למרות קוטרם הקטן יחסית. כך מתקבלת צריכת אנרגיה הנמוכה ב-80% ביחס לאקסטרודרים בעלי קוטר גדול יותר, עבור אותה תפוקה.

חשיבות טיפול במי הקירור

לאחר שהתייחסנו לסוגיית החימום וההתכה של הפולימר, נעבור אל תהליכי הקירור, שגם בהם טמון פוטנציאל לחיסכון באנרגיה. איכות מי הקירור משפיעה בצורה ישירה על יעילות ואמינות התהליך. אלה נפגעות ככל שקיימים מומסים במי הקירור, שגורמים להיווצרות משקעים הפוגעים במעבר החום. במצב זה ככל שעובר הזמן, נדרשת טמפרטורת מים נמוכה יותר על מנת לשמור על אותה איכות קירור.

השפעת צמצום הפחת על צריכת האנרגיה

שימוש מחדש בשולי היריעה הנחתכים כמיחזור פחת פנים מפעלי הוא מבורך, אך מייצג ביזבוז אנרגיה שנשאף לצמצם. יצור יריעות רחבות יותר מפחיתות את שיעור הפחת, שכן אחוז השוליים הנחתכים קטן יותר ביחס ליריעות צרות. בהשוואה פשוטה של ייצור של יריעת סטרץ' ברוחב 1,500 מילימטרים בעזרת MiniCast לבין יריעה דומה ברוחב 4,500 מילימטרים עם PowerCast XL, שתיהן מתוצרת SML, נרשמה ירידה מ-27% ל-17% פחת. ירידה זו מייצגת צריכת אנרגיה סגולית נמוכה יותר של 50 Wh לקילוגרם בקו הרחב, לעומת 90 בקו הצר.

בידוד משטחים חמים וחשופים

ניתן להימנע מאיבודי אנרגיה של משטחים חשופים באמצעי פשוט וזול כמו בידוד. מבדיקות של צריכת אנרגיה של מטר אחד של Melt adapter מבוקר טמפרטורה, ניתן לחסוך ב-25% מצריכת האנרגיה הסגולית (המייצג ירידה מ-8 ל-6 Wh לקילוגרם). בנוסף, שיפורי בידוד ש-SML הכניסה ביחידת החימום/קירור של הקנה הפחיתו עד 30% מאובדני אנרגיה של היחידה במצב חימום.

אופטימיזציה של ציוד נלווה

משאבות ומפוחי אוויר הפועלים בעוצמה מקסימלית, ללא תלות בתפוקת קו הייצור מייצגים בזבוז נוסף. מעבר להנעה דיפרנציאלית והתחברות למערכת בקרת הקו תאפשר לסנכרן את הספק העבודה לדרישה בפועל. חברת SML מציעה בדיוק עבור מקרים אלה את היישום bitwise, לאנאליזה ואופטימיזציה של נתוני הייצור, לקבלת החיסכון המקסימלי האפשרי. חלק מהפתרונות ישימים בעלות נמוכה ומאפשרים החזר השקעה מהיר. 

למידע נוסף:
גוטמרק, ארי גוטמרק, 054-465-6538, [email protected]