ה-Process Pilot של Agr לייצור יציב ואוטומטי עם 100% rPET!

אחת הדרכים להתמודדות עם הצהבה של rPET היא הוספת פיגנט שחור. קיבול החום שלו מהווה מאתגר את תהליכי הניפוח. Agr מספקת פתרון לבעיה

מערכת Process Pilot מבית Agr.

חברת Eckes-Granini הגרמנית שמה לה מטרה שאפתנית: לעבור לייצור ב-100% rPET, תוך שימור תפוקה של 30,000 בקבוקים בשעה. ייצור עם חומר גלם ממוחזר לא זר לחברה והיא משלבת 25% rPET בבקבוקי המיץ שלה. בקבוקי החברה ייחודיים ומשלבים שכבת זכוכית דקה במיוחד בחלק הפנימי של הבקבוק המספקת חסמות מוחלטת לשימור ערכים תזונתיים של המוצר. למי שדואג ממיחזור נספר כי שכבה זו נשטפת החוצה בתהליכי המיחזור הרגילים.

האתגר

"אנחנו מחוייבים לקיימות" אומר Tim Pageler, מנהל הייצור של החברה, "אולם מעבר ל-100% rPET היווה אתגר לא קטן. rPET מתאפיין בגוון צהבהב. על מנת לשפר את הניראות מוסיפים לו carbon black. הוא סופח אנרגיה ביעילות, ופיזור לא אחיד שלו משפיע על כמות האנרגיה הדרושה במהלך שלב הניפוח של המבחנה. מצב זה דרש התערבות תכופה בהגדרות הייצור. בלעדיה, התהליך הפיק מוצרים פגומים, גרם לעצירות מכונה ובמידה והבעיה לא אותרה בזמן, נרגם גם נזק של המוצר הסופי".

הפתרון

"מהר מאוד הבנו כי בקרה אוטומטית על התהליך כמו Process Pilot של Agr הכרחית", אומר Tim. "היא מפצה בזמן אמת על שינויים בחומר הגלם ומתממשקת עם בקרת הטמפרטורה, התיזמונים והלחץ במכונת הניפוח. כאשר תכונות החומר מתחילות לסטות מהמפרט שהוגדר, ה-Process Pilot תווסת את הפרמטרים בייצור לשמירה על יציבות התהליך".

תשומת לב מיוחדת לתחתית הבקבוק

במהלך ההתקנה של המערכת אצל הלקוח המהנדסים מ-Agr ביצעו ניסויים בחמישה מתכוני ייצור לבקבוקים בצורות שונות. אלה כללו אלמנטים עיצוביים כמו צוואר מוארך והטבעה (embossing). לתחתית הבקבוק ניתנה תשומת לב מיוחדת. אזור זה עומד בלחצים גבוהים ו-rPET לא נמתח באותו האופן כמו PET בתולי. "תוך כמה שעות הצלחנו ללמד את המערכת של Agr לייצר מוצרים באיכות טובה ללא התערבות מפעילים. הייצור היה יציב והבקבוקים שיוצרו היו בעלי התפלגות משקלית אחידה", מסכם Tim.

כולל אופציה להרחבה למערכת VISION

ייצור עם חומר ממוחזר מועד לפורענות גם התחומים אחרים. לכן יצרן המיצים בחר להרחיב את התמיכה מ-Agr ולהוסיף מערכת איכות מבוססת VISION לניטור פגמי ייצור בבקבוקים. מצלמות המערכת בוחנות את בסיס הבקבוקים ואזור הסגירה עם הפקק עם יציאתם מהתבנית. כך נמנעה המשך דרכם של בקבוקים פגומים לשלבי הציפוי והמילוי.

Agr משיקה ™ThicknessPen – עט בדיקות עובי למעבדה או לרצפת הייצור!

החברה משיקה מכשיר בדיקות עובי חדש, עט ™ThicknessPen, המספק דרך נוחה במיוחד למדידת עובי יריעות בקבוקים ומכלים. המכשיר מוגן בפטנט, קל משקל וקטן. הוא מתאים לשילוב הן במעבדה והן ברצפת הייצור, בסביבות רטובות ובתנאי שדה. העט מיועד למדידות של מגוון חומרים לא-פורוזיביים בכל צורה, גודל וחומר.

העט מתממשק עם טאבלטים וטלפונים חכמים באמצעות אפליקציה, ומאפשר גם תקשורת Bluetooth – לעבודה ללא כבלים או חוטים. בהפעלת העט באופן לא מקוון, מעבר המידע יתבצע בקלות דרך האפליקציה עם החזרתו לתחנת העגינה. 

עבודה בשני מודלים של פעילות

בניגוד למכשירי בדיקות עובי סטנדרטיים, ניתן להפעיל את ה- ™ThicknessPen גם באופן מגנטי וגם באופן קיבולי (capacitance). יתרון זה מעניק למשתמש גמישות ודיוק במכשיר קטן ממדים ועמיד. 

השיטה המגנטית מציעה למשתמש רמת דיוק המשתווה או טובה יותר מזו של מכשירים מגנטיים מתחרים, תוך שילוב עבודה פשוט ואמינה וללא צורך בהתמודדות עם חיישנים ושדות מגנטיים חזקים. המכשיר עומד בזכות עצמו ומתאים גם לשילוב בתחנות עגינה. המנגנון המגנטי הוכיח עצמו בבדיקות של מוצרים דקים מתעשיית האריזה.

ה- ™ThicknessPen של Agr מספק מדידות עובי מדויקות ועמיד בתנאי סביבה מאתגרים במעבדות ועל רצפת הייצור.

השיטה הקיבולית מספקת אפשרות לבדיקה חד צדדית, והופכת אותו לאידאלית לתנאי שדה או לבדיקות קו. הוא מתאים גם למצב בו קיים חשש לזיהומים כתוצאה מבדיקה דו כיוונית מגנטית, או כאשר היא לא מתאפשרת. האופן הקיבולי מציע מדידות “touch and go“ ואידאלי לבדיקת עובי של מכלים גדולים, יריעות ולוחות.

למידע נוסף:
רונה, שי ברקאי, 052-555-2914, [email protected]