Nestlé מציגה תוצאות ביניים ממאמציה לעבור ל-100% אריזות מתמחזרות עד 2025

כ-12% מפליטות גזי החממה כבר נחסכו, 81% מהמוצרים כבר מתמחזרים והיעד של 2025 נראה אפשרי. לצד זאת כבר עכשיו ברור כי על אריזות הפלסטיק לא ניתן יהיה לוותר – התועלת שבהן, גם לסביבה, משמעותית מדי

השינוי בתחום הקיימות הגיע מלמטה. הדאגה של הצרכן הסופי הניעה את בעלי המותגים הגדולים להתחייב לשינוי ולדרוש מיצרני האריזות שלהם לספק פתרונות אחרים. אחד מהשמות הבולטים בהנעת השינוי הזה היא חברת Nestlé העולמית. בכנס עיתונאים וירטואלי שערכה החברה קיבלנו הצצה לשאלה האם היא אכן תעמוד במטרות המאתגרות שהציבה לעצמה:% 100 אריזות ניתנות למיחזור עד 2025 ו-0% פליטת גזי חממה עד 2050. מדיניות החברה התבססה על עקרון שלושת ה-R המוכר לנו: Reduce, Reuse, Recycle.
מעבר לאריזות מפולימר אחד (Mono) המתאימות למיחזור 

בשנת 2018 התחייבה Nestlé כי תפעל לכך שכל האריזות שלה יהיו 100% ניתנות למחזור. זאת לצד הפחתה בשליש של השימוש בחומר גלם פלסטי בתולי. כיום, מדווחת החברה כי היא הגיעה כמעט לערך המטרה: 81.9% מהאריזות ברות מיחזור ואחוז השימוש בפלסטיק בתולי ירד ב-10.5%. 

השינוי התאפשר על ידי שימוש בפלסטיק ממוחזר, בבקבוקי ה- PET לדוגמה 25-100% חומר ממוחזר. בנוסף, עברה החברה לאריזות מונו – מפולימר אחד בלבד, או מפולמרים בעלי התאמה כימית אשר ניתן למחזרם יחד. השימוש ב- PVC  הופסק לחלוטין ובתקופה הקרובה מפתחת החברה חלופות לאריזות מ-PS. 

פועלים לשיפור טביעת הרגל האקולוגית

במסגרת הסכמי פריז, ועידה כלל עולמית שמטרתה הייתה למצוא דרכים לפתרון את בעיית שינויי האקלים, התחייבה Nestlé לצמצם את פליטת גזי החממה שבאחריותה: 20% עד שנת 2025, 50% עד שנת 2030 ובשנת 2050 – הגעה לניטרליות בפליטות. בחינה שנעשתה חשפה כי רוב גזי החממה שנפלטים מקורם בייצור, הפקה ורכישה של מרכיבי המזון עצמם. אולם מכיוון שגם לתחום האריזות יש טביעת רגל שאינה זניחה 11.9% מסך 92 מיליון הטון של פחמן דו חמצני הנפלטים מפעילותה פועלת החברה לשינוי בתחום זה. חשוב לציין כי לאריזות מרכיב חשוב ומשמעותי בשמירה על טריות וביטחון המזון ועל כן לא ניתן להתפשר על תכונותיהן שכן הדבר יכול לגרום לקלקול המזון וכתוצאה מכך, גידול בכמות הפליטות. 

תמונה 1: פירוט פליטת גזי החממה של נסטלה, במיליוני טון או באחוזים, לפי תחומים
מעבר מאריזות מפלסטיק לחומרים אחרים

שינוי נוסף שמקדמת Nestlé הוא מעבר מאריזות פלסטיק לחומרים אחרים כגון, נייר הניתן למיחזור, ואלומיניום המאפשר שימוש חוזר. צעד זה אינו ברור שכן אם מסתכלים על תחשיב פליטות הפחמן, לפלסטיק עדיפות ברורה על פני כל אלטרנטיבה אחרת. אולם בחברה מציינים כי הם אינם מסתכלים על נתונים הפליטות בלבד. שימוש חוזר ומיחזור  באריזות פלסטיק עדיין אינם מבוססים דיו. על כן, וללא פיתוח וחידושים, היתרונות של סוגי האריזות מחומרים אחרים מקנים להם עדיפות סביבתית. 

נדרש שיתוף פעולה כלל עולמי

 Nestlé לוקחת חלק גם ביוזמות בינלאומיות רבות אשר מטרתן לבסס תשתיות מיחזור טובות לפלסטיק וחומרים אחרים וכן בעידוד המודעות למיחזור אצל משתמשי הקצה. יוזמות אלו מתגבשות בשיתוף פעולה עם הרשויות במדינות רבות.