את חשיבות המיחזור אנחנו כבר גילינו ממזמן! חברת CMG עם מגרסות ושרדרים חדשים

 סדרה חדשה של מגרסות איטיות, וסדרה נוספת של מגרסות לתרמופורמינג היו רק חלק מהציוד שהוצג בביתן החברה בתערוכת ה-K האחרונה

תמונה 1: מימין – בני מאייר, מנהל שיווק ומכירות באסף תעשיות. משמאל Marco Bellotti, מנהל פיתוח עסקי ב-CMG. במרכז – מגרסת GT30 קומפקטי לפסולת תרמופורמינג.

אחד היתרונות בלבקר חברות איטלקיות בתערוכות, הוא הידיעה ששם יגישו לך קפה איטלקי אמיתי. כך היה גם בביקורינו בביתן CMG, המיוצגת בישראל על ידי אסף תעשיות. מרקו, נציג המכירות שפגש אותנו, סיפר על המכונות החדשות והוותיקות שם. חלק מהמכונות מיועדות להשתלבות לצד ציוד הייצור (אקסטרוזיה והזרקה) לטובת מיחזור פחת פנים מפעלי, ואילו אחרות מיועדות למפעלי מיחזור לטיפול בפסולת PCR.

SL – סדרת חדשה של מגרסות איטיות

סדרה חדשה של מגרסות איטיות, SL, הוצגה בביתן. להבי הגרנולטורים נעים באיטיות, ומיועדים להקטנת גודל חלקיקים של חומרים קשיחים. תנועת הלהבים האיטית מונעת ייצור אבק, ומייצרת גרגרים אחידים, ללא מעיכות או סדקים וללא רעש. סדרת SL מכילה ארבעה דגמים לטווח תפוקות שבין חמישה ל-30 ק"ג לשעה.

G35 – דגם חדש לגריסת בקבוקים וחלקים נפחיים

אחת הבעיות הנפוצות כאשר מנסים לגרוס מכלים או בקבוקים היא נפחם, ש"מסייע" להם להתחמק מהלהבים, ולקפץ שוב ושוב בתא הגריסה. CMG פתרו סוגיה זו בעזרת גיאומטריית תא גריסה ייחודית (טנגציאלית), "הכולאת" את המכלים בדרכם אל הלהבים, לעבודה יעילה בהרבה.

סדרת GT לפסולת תרמופורמינג ו-Film Edge Trim

משפחה וותיקה נוספת של מגרסות הוצגה בתערוכה. היא מיועדת לטיפול בפסולת של תהליך ייצור תרמופורמינג מלוחות ויריעות בעובי של עד 2 מ"מ. ייחודיות הציוד היא שהמגרסה יכולה להתמודד עם פסולת שטוחה לצד פסולת נפחית של שאריות מוצרים הצמודים עדיין ליריעה. המכונות ניתנות לשילוב בתוך קווי ייצור קיימים, כאשר הדגמים מהסדרה ניתנים למיקום ממש לאחר המכבש או מתחת לתחנת האיסוף, לחיסכון בשטח רצפת ייצור.  

TRM1500 – שרדר בעל ציר גריסה בודד

CMG מתכננת ומייצרת שרדרים ולא רק מגרסות, והיא אחת החברות הבודדות בענף שמשלבות בין התחומים. השרדר שהוצג בביתן החברה – TRM1500 מיועד לטיפול בפסולת PCR מזוהמת ומסוגל להתמודד עם הזנה של באלות שלמות. שיטת הגריסה Single shaft מאפשרת לשלב מנגנון המבקר את קצב דחיפת המוצרים לעבר תא הסכינים. גשש עומס מנוע יכול לתת פקודה להפחית (ואף לעצור) את קצב פעולת הדוחפן בעת הצורך. לאחר חזרת עומס המנוע למצב תקין, פעולת הדוחפן חוזרת לקצבה המקורי. מנגנון זה מאפשר גם להקטין את צריכת האנרגיה של המכונה, כאשר עומס המנוע נמצא מתחת לסף מוגדר לאורך זמן.

EV916 – מגרסת ענק למפעלי מיחזור לתפוקות גבוהות

המכונה הגדולה ביותר שהוצגה בביתן הייתה מגרסה EV916 מסדרת Evoluzione, המיועדת ליישומים Heavy duty. היא יכולה לשלב שטיפה וטיפול בפסולת PCR במפעלי מיחזור. המגרסה בעלת תפוקה של עד חמישה טון בשעה ולה צריכה אנרגטית מופחתת בכ-30%. היא מתוכנת ליעילות תפעולית, כאשר להבי החיתוך הם חד פעמיים וניתנים להחלפה מהירה. זאת בעקבות שילוב גישה נוחה ומהירה מחזית המגרסה, המביאה לצמצום זמני ההשבתה שלה.

ניתן להיעזר במעבדות החברה ולבצע בדיקות גריסה מקדימות על הפחת המפעלי באתר החברה באיטליה. אין ספק שמגמת הקיימות, ושימוש בחומרים ממוחזרים, עושים טוב לחברה. לראיה, מאז תערוכת ה-K הקודמת,  CMGהכפילה את שטח מעבדת המו"פ שלה בשלושת השנים האחרונות.

למידע נוסף:
אסף תעשיות, בני מאייר: 052-398-4873, [email protected]