הדרישה לעקיבות ייצור, שיפור איכות ומעכשיו – גם ריתוכים חסכוניים באנרגיה, מביאים את טכנולוגיות הריתוך המתקדמות, אולטרסוניות ולייזר, להיות רלוונטיות יותר מתמיד. ריכזו לכם את החידושים בנושא מתערוכת ה-K האחרונה
שיטות ריתוך מתקדמות תופסות תאוצה ומשתלבת בתהליכי הרכבה של מוצרים רגישים ומורכבים, במגוון תעשיות כולל תעשיית המדיקל. בארץ מרכזת את הנושא בהצלחה, עוד משנת 2006, חברת SU-PAD. תחת מחלקה ייעודית המונה היום שלושה מהנדסי אפליקציה מספקת החברה ליווי החל מתחילת תהליך הפיתוח. מעבדה מאובזרת בציוד מתקדם עומדת לרשות התעשייה לניסיונות היתכנות וגיבוי לייצור.
Herrmann Ultrasonics הגרמנית מחברת לא רק בין חומרים
קבלת הפנים בביתן Herrmann Ultrasonics בתערוכת ה-K כללה קוקטיילים אולטרסוניים בשלל צבעים שעורבבו עם סוניקטור. לאחר מכן, הכל נראה יותר וורוד.
בתערוכה הושקה עמדה אולטרסונית חדשה, ULTRASAFE המביאה סטנדרט חדש של הגנה אקוסטית למפעילים. מעניין לציין כי Herrmann Ultrasonics היא החברה הגדולה בעולם המתמקדת בפתרונות ריתוך אולטרסוניים הייעודיים אך ורק לתעשיית הפלסטיק, והמומחיות שלה בתחום – בהתאם. עיצוב העמדה ארגונומי ופונקציונלי ומשלב יתרונות נוספים כמו הטענה ופריקה מהירה, חלון צפיה רחב ומשטח עבודה מרווח המאפשר עבודה על חלקים גדולים.
Thomas Herrmann, מנכ"ל Herrmann Ultrasonics מספר: "אנחנו מתמקדים בחיבור של אנשים, לא רק של חומרים. עבורנו לא מדובר רק במכירה של מכונה מוצלחת. החיבור ללקוחות ולשותפים שלנו כמו חברת SU-PAD בישראל, הוא זה שבאמת מאפשר את ההצלחה של הלקוח הסופי שלנו. אני מרגיש מבורך במיוחד בתקופה הזו. כולנו מודעים למשבר האנרגיה שפוקד את אירופה. ריתוך אולטרסוני משתמש במעט מאוד אנרגיה בהשוואה לשיטות אחרות, חיסכון של 80%-90%. ולכן הטכנולוגיה רלוונטית היום יותר מאי פעם".
חידוש נוסף שהושק בתערוכה היא החלטת החברה לשלב את מערכת הבקרה Dialog S בכל המכונות החדשות שלה, הידניות האוטומטיות, ובכל התדרים. המערכת שהושקה ב-K2019 מאפשרת תכנות נוח בעזרת בלוקים מוגדרים מראש, כאשר כל רכיב מאפשר תיעוד במהלך העבודה.
יישום נוסף ומעניין לריתוך אולטרסוני היה בתחום הלחמת אריזות גמישות. שם הראתה החברה הלחמה של יריעות מחומר אחד, הרגישות להלחמות חום. בתערוכה הודגמה הלחמת אריזות העשויות כולן על טהרת ה-PP. מעבר ליתרון האנרגטי שיש להלחמה אולטרסונית, מכיוון שהיא מחממת רק את שכבת ההלחמה התקבלו הלחמות אסטטיות וללא כיווצים. המבקרים יכול לבצע הלחמה אולטרסונית במקום ולהשוות אותה להלחמות חום שנעשו בדיוק על אותה האריזה.
LEISTER מרתכת חלקים גדולים בעזרת לייזר
חברה שוויצרית הפועלת בתחום הריתוך היא LEISTER המתמקדת בריתוך לייזר. החברה הציגה את המערכת הגדולה ביותר שלה עד כה, MAXI. זו כוללת שולחן עבודה, על גבי שולחן סובב בשטח של 1170 X 750 מילימטרים ומספקת פתרון לריתוך חלקים גדולים הנפוצים גם בתעשיית הרכב.
בתערוכה הציגה המערכת ריתוך פנסים לרכב בתא הכלל זרוע רובוטית. אביזר הריתוך Globo, בקצה הזרוע מוגן בפטנט, ומאפשר לחץ אחיד בניצב למשטח עקמומי, ללא פגיעה בפני שטח רגישים.
המערכת ניתנת להתאמה לפי דרישות הלקוח גם עם מערכת צירים XYZ. השולחן המסתובב מאפשר חסכון בזמן המחזור. טעינה ופריקה של מוצר על ידי המפעיל מתבצעת תוך כדי ריתוך של מוצר אחר בתא הייצור. המערכת כוללת ממשק HMI פשוט ואינטואיטיבי לתכנות, הכולל שמירת נתונים וייצוא שלהם. בקרה על התהליך מאפשרת התאמת מסלול מעבר הלייזר ולכוון עוצמת לייזר באזורי הלחמה שונים ועוד. ה-MAXI כוללת ניטור טמפרטורה בתא ההלחמה, כאמצעי לאבטחת איכות. מערכת נוספת לאבטחת האיכות באה לידי ביטוי במקרה של תקלה בייצור המזוהה על ידי המכונה. אז ניתן לחברּ אותה למכל פסולים, ורק לאחר שהמוצר הפגום יועבר למכל, המערכת תחזור לעבודתה.
למידע נוסף:
SU-PAD, איתי שבתאי, מנהל מחלקת הלחמות, 052-233-3796, [email protected]