צהוב עולה זה NGR: החברה מציגה ב-K טווח רחב של טכנולוגיות מיחזור

בתערוכה הוצג NXT:GRAN המשלב אקסטרודר ושרדר למיחזור פנים מפעלי. החברה פעילה גם במיחזור כימי ובמיחזור LSP לייצור rPET מאושר למגע עם מזון

במעבר בין הדוכנים בתערוכת ה-K, הצבע הצהוב המזוהה עם NGR בלט במיוחד. החל בציוד המיחזור, דרך פסולת הפלסטיק שמוחזרה ועד לעניבות של הנציגים שפגשו אותנו. מאז שהחברה האוסטרית החלה את פעילותה בתחום המיחזור בשנות התשעים, התחום השתנה משמעותית. עליית המודעות הציבורית סייעה ל-NGR לגדול ולהתפתח, כאשר ציוד מתקדם למיחזור מתוצרתה נמצא אצל לקוחות מסביב לעולם. החברה מספקת ציוד גם לישראל דרך הנציגות הישראלית – רונה.

תמונה 1: מימין – Tobias Huber ראש מערך השיווק והתקשור ב-NGR. משמאל – שי ברקאי, רונה, נציגת NGR בישראל. לצידם יחידת NXT:GRAN למיחזור פנים מפעלי המשלבת מערכת הזנה, שרדר, ואקסטרודר.
שילוב שרדר ואקסטרודר במכונה אחת למיחזור פנים מפעלי

אחת ההצלחות של NGR לאורך השנים היא קווי מכונות ה-S:GRAN וה-NXT:GRAN שהוצג גם בהדגמה חיה בתערוכה. ציוד זה מאחד בין שרדר לאקסטרודר. הדגמים בסדרות אלו זמינים בתפוקות שבין 200 – 800 ק"ג לשעה, ומתאימים לעיבוד רוב סוגי הפחת המפעלי ללא צורך בטיפול מקדים. לתפוקות גבוהות יותר (0.9 – 2.7 טון בשעה) יתאימו דגמים מסדרת X:GRAN. 

הגריסה מתבצעת באיטיות, למניעת היווצרות של אבק ועלייה בטמפרטורה. האקסטרודר ממוקם בזווית של 90 מעלות ביחס לשרדר, לגישה נוחה המסייעת לתפעול במקרה של חסימות: פשוט מסובבים את השרדר בכיוון ההפוך על מנת לשחרר את התקיעה. פתרון זה של החברה היה מוגן בפטנט, שפג בינתיים, ולכן ניתן למצוא אותו כעת גם במערכים משולבים של ייצרני ציוד אחרים.

NGR פעילה גם בתחום המיחזור הכימי

הציוד של החברה משתלב היטב גם כשלב טיפול מקדים בתהליכי מיחזור כימי. כפי שהודגם בפרויקט המשתף בין קבוצת Next Generation (הכוללת את NGR, וגם את COLLIN, NGE ואת BRITAS) עם BDI-BioEnergy International. שותפות זו הולידה מפעל שהוקם באוסטריה, הממחזר פסולת אוליפינים בתפוקה של כ-7 טון בשעה. ה-X:GRAN של NGR מהווה את השלב הראשון בתהליך, ובנוסף לשרדר ואקסטרודר משולבים הוא מכיל תנור ייבוש המסייע לעיבוד פסולת PCR לפני גריסתה. לאחר מכן מגיע שלב פירוליזה בעזרת ציוד של חברת האחות NGE. אחריו עיבוי לקבלת התוצר – שמן דמוי נפטא המסופק למפעלים בתעשייה הכימית וליצרני פלסטיק.

מובילים בטכנולוגיית LSP (פוליקונדנסציה במצב נוזלי) למיחזור rPET 

התהליך שמציעה החברה מתאים למיחזור מבקבוק לבקבוק. לדבריה, בהשוואה לתהליכים בטכנולוגיית SSP, מתקבל rPET באיכות גבוהה, עם ערכי IV (צמיגות עצמית) אחידים. תהליכים אלה מפרידים ביעילות צבעים ופיגמנטים, ומאפשרים לקבל rPET שקוף מפסולת PCR לא ממוינת לפי צבעים. 

דגמי סדרת P:REACT של NGR מפיקים rPET בתפוקות שבין 700 ל-3,000 ק"ג בשעה. בתהליך חומר הגלם עובר גריסה, והופך להיתך, מסונן ומועבר ליחידת הוואקום. שם הוא זורם בפילמנטים דקים המשפרים את היחס בין שטח הפנים לנפח להסרת מזהמים יעילה יותר. שלב זה מנקה את ההיתך מכימיקלים זרים, מעלה את ה-IV, ומביא לדרגת ניקוי שהיא מעל ומעבר לדרישות של FDA ו-EFSA למגע עם מזון. פעולת יחידת הוואקום וזמני השהייה של ההיתך בתוכה ניתנים להתאמה אוטומטית. התהליך של NGR רציף ויכול להתחבר ישירות לקווי ייצור המשך כמו יצור טקסטיל, יריעות או בקבוקים. כן אין צורך בגרעון ההיתך לגרגרים והתכתם מחדש.  

למידע נוסף:
רונה, שי ברקאי, 052-555-2914, [email protected]