ומה עוד? זרקור לתעשייה – והפעם על אלכם מדיקל, ראיון עם נתן וילנר עם מינויו למנכ"ל MPP, מה אפשר ללמוד מרכבת ההרים שעברה על פולישק, ועוד ועוד… קריאה מהנה!
מגזין חדש עלה לאוויר וניתן לצפייה בקישור הבא.
להורדת המגזין כקובץ נפרד – לחצו כאן!
מעניין לכם? בואו ותצטרפו לרשימת התפוצה שלנו בלחיצה כאן.
הכתבה הפותחת בגיליון זה מיוחדת. היא מאירה לראשונה זרקור על תעשיית הפלסטיק הפלסטינאית שכל כך קרובה ורחוקה מאיתנו. תעשייה שטרם קיבלה ייצוג אצלנו במגזין. אצל רבים מאיתנו נסיעות עבודה לאירופה, סין, ארה"ב ואפילו יפן מתרחשות כדבר שבשגרה אולם מעבר במחסום אחד, במרחק נסיעה קצרה, הוא משימה בלתי אפשרית. התעשייה הפלסטינאית תלויה רבות בישראל באספקת חומרי גלם, בייצוא סחורה ובכניסת מכונות עיבוד. תלות זו כנראה קיימת בכל מישור אחר בחיים שם. אולם למרות האתגרים, התעשייה בגדה ובעזה ממשיכה לצמוח ולהתפתח. נודה למרואיינים ששיתפו איתנו פעולה וכן לסוכני חומרי הגלם והמיכון בישראל שעזרו בתיווך הקשר ואיפשרו לכתבה הזו לצאת לפועל!
מחסום נוסף, יותר מטאפורי, בו אנחנו מתמקדים בגיליון זה, הוא מחסום רגולטורי שהפעם מעמיד את השימוש בחומרי PFAS על הכוונת. גם כאן נדרשת התעשייה לאדפטציה מהירה במיוחד עם חומרים חליפיים. המשימה אינה פשוטה ועבור חלק מהחומרים, כמו PTFE, הטפלון, היא כרגע בלתי אפשרית. הכניסה לתוקף באירופה, מעצימה אף יותר את התחרות, בעיקר באירופה, אל מול ייצור מהמזרח שם איסור שכזה אינו בתכנון. בנוסף, היא מעמידה בספק את היעדים למעבר לרכבים חשמליים, בהם יש שימוש נרחב בחומרים שכאלו. יצרניות חומרי גלם מובילות וכן איגודי תעשיינים מנסים להחריג פולימרים וחלקים שאינם באים במגע עם הסביבה מהרגולציה, אך עדיין מוקדם מכדי שמאמצים אלו יישאו פרי.
בינתיים, עד שהתקנות תיכנסנה לתוקף, תעשיית הרכבים החשמליים פועלת במרץ. פולירם מספרת לנו על ההשפעה על תעשיית הפלסטיק, חיזוק השימוש ב-PP וכמובן שילוב ממוחזרים. לצד זאת, השפעת עמדות הטעינה המרובות על רשת החשמל בישראל כמעט ולא אופיינה עדיין, ותוכלו לקרוא על כך בכתבה נוספת במדור הרכבים החשמליים.
ואיך אפשר מבלי להתייחס לקיימות ולמיחזור? בהקשר הזה אספר כי לפני מספר שנים, כשהעיסוק בנושא היה עוד בחיתוליו, הקדשנו לו במגזין מדור מיוחד בשם "בסביבה טובה". שם איחדנו כתבות בתחום המיחזור, חומרי הגלם ומיכון חדש. אם נרוץ קדימה מספר שנים, לגיליון הנוכחי, נראה כי מדור זה נכחד. ומדוע? לא בגלל שהנושא ירד מהפרק, אלא מכיוון שאת מספר הכתבות שאינן עוסקות בקיימות ניתן למנות על יד אחת. תוכלו למצוא כאן כתבות בתחומי חומרי הגלם מבוססי PCR, חומרים חדשים להפחתה במקור על ידי ירידה בעובי דופן, הקצפה או הזרקת חנקן, טכנולוגיות מיחזור באקסטרודר דו בורגי, ייצוב תנאי ההזרקה בעבודה עם חומרים ממוחזרים, מגרסות לטיפול בפחת פנים מפעלי ובפסולת, ציוד ייצור המתהדר בחיסכון אנרגטי בייצור ועוד.
קריאה מהנה,
נעה אלבוחר