החברה הציגה בתערוכה חידושים שונים, וביניהם מערכת סינון חדשה, אקסטרודר רב בורגי למיחזור PET ופלטפורמה לחיבור חיישני דיגיטליים כדוגמאת חיישני לחץ
בעידן בו קיימות היא מילה הנשמעת מכל עבר, החידושים שהציגה חברת Gneuss בתערוכת ה-K האחרונה היו רלוונטיים יותר מתמיד.
מפתיעים בסינון
גולת הכותרת הייתה מערכת סינון סיבובית חדשה בשם SFneos, המאופיינת ברשת בצורת דיסק עם חרירי הסינון המסודרים בצורה טבעתית (תמונה 1). הרשתות ניתנות להחלפה גם תוך כדי ייצור רציף ללא הפרעה להתהליך.
המערכת החדשה פשוטה ויעילה ומציעה את היתרונות הבאים:
- לחץ קבוע מובטח – אפילו בעת החלפת רשתות.
- התאמה לרוב סוגי הפולימרים ולצמיגויות שונות.
- עיצוב קומפקטי הודות לשטח סינון מוגדל (עד 2370 סמ"ר).
- שימוש פשוט ובטיחותי.
- יחס עלות/תועלת מעולה הודות לעיצוב המשופר.
למערכת יכולת נקוי עצמית מובנית והיא מתאימה לשימוש ביישומים מאתגרים ובעלי דרישות איכות גבוהות. הרשתות ניתנות לשימוש חוזר באופן אוטומטי עד 400 פעמים והן יכולות לסנן לרמה של חלקיקים עד מתחת ל-10 מיקרון. בתערוכה ניתן היה להתרשם ממערכות בגדלים שונים. כמו כן, החברה הציגה את מערכות החלפת הרשתות KF. KF 75 הינה בעלת אזור סינון אקטיבי של 44 סמ"ר ו-KF 110 בעלת אזור סינון אקטיבי של 95 סמ"ר. מערכות אלו הורכבו על קווי אקסטרוזיה בדוכנים שונים של לקוחות החברה.
טכנולוגיית האקסטרוזיה של Gneuss
ה-GPU (Gneuss Processing Unit) קיים כבר מעל לעשור והוכיח את עצמו בעיבוד חומרים מזוהמים ללא ייבוש מקדים, במיוחד פסולת PET כגון בקבוקי משקה משומשים וגרוסים, פסולת סיבים וסרטים וכן בשימוש עם פוליסטירן, ניילון ופולימרים הידרופיליים אחרים. אקסטרודר MRS שופר משמעותית במהלך עשור זה ובתערוכה האחרונה ניתן היה להתרשם מהדור השני של אקסטרודר זה (תמונה 2). הציוד הינו חזק ורובסטי יותר ועמיד בתהליכי מיחזור תובעניים יותר. האקסטרודר החדש מאפשר עיבוד של PET ללא ייבוש מקדים ע"י שימוש במערכת ואקום מים טבעתית, ומאפשר קבלה של מוצר באיכות גבוהה ליישומי אריזה, סרטים ועוד.
האקסטרודר מתבסס על תוף גדול המכיל 8 ברגים המונעים ע"י גיר טבעתי. קני הברגים נכנסים לתוך התוף, פתוחים בכ-30% ומעניקים את החשיפה האופטימלית של ההיתך. הודות לעיצוב זה, יעילות הנידוף עולה פי 50 בהשוואה לפתח נידוף של בורג רגיל. העדר הצורך בייבוש מקדים או במערכות ואקום עמוקות, מהוות חלופה חסכונית לטכנולוגיות המסורתיות. יתרונות נוספים של האקסטרודר הינם חיסכון באנרגיה, עיצוב פשוט וחזק, קלות שימוש ותחזוקה נמוכה, גמישות עיבוד והומוגניות גבוהה של ההיתך.
עוברים מדידת לחץ דיגיטלית
לאור הדרישות העולות מצד השוק ברצון לגמישות, בטיחות וזמינות של מכונות ומערכות שונות, מדידה אנלוגית הולכת ומפנה את מקומה לפתרונות דיגיטליים חדשניים. אחד מהם הינו IO-Link. מדובר בטכנולוגיה עולמית המתאימה לכל ציוד, מכל יצרן. היא המאפשרת חיבור של חיישנים דיגיטלים אלו למערכת הבקרה. בקרים רבים כבר מציעים את הטכנולוגיה הזו או לחלופין, ניתן להתקינה לצד המערכת הראשית. חיישן לחץ ההיתך המסורתי והאנלוגי מפנה את מקומות לחיישן דיגיטלי המצריך תחזוקה פחותה יותר, תקשורת מהירה יותר, עבודה רציפה ויעילה יותר. החיישן מאפשר גם לתעד את שעות העבודה של המערכת, לבקר טמפרטורה של רכיבים אלקטרונים ולדווח על בדיקות שונות (תמונה 3).
למידע נוסף:
אוגדן עמנואל, צחי אוגדן, 054-300-0666, [email protected]