טכנולוגיה גרמנית ייחודית של ליפוף והצלבה, וכניסה לתפקיד מנכ"ל צעיר ושאפתן, מביאים את החברה להצלחה, מעבר לאוטומציה ופיתוח תחומים חדשים בתחום הצנרת
תחת פרויקט תעשייתי גדול בנגב, בניהולה של קבוצת ברן, מוקמים בימים אלו בים המלח שמונה מתקנים הכוללים בין היתר מאגרי מלח, בריכות רוויה, מתקני סינון גס וסינון עדין, מחליפי יונים ועוד. מיזם זה מצטרף לשורה של פרויקטים תעשייתיים משמעותיים המוקמים בנגב בשנים האחרונות. אחת החברות הלוקחות חלק בבניית התשתיות, מכלי אגירה וצנרת הובלה היא חברת א.א.ח פלסט הממוקמת בבאר שבע. החברה מתמקדת בייצור מכלים וצנרת בקטרים גדולים, בעלי עמידות מכנית מצוינת, וכן עמידות כימית הנדרשת בפרויקט שכזה.
מוצרים בממדים אדירים המיוצרים בטכנולוגיה מבוססת ידע גרמני
א.א.ח פלסט הוקמה בשנת 1985 ע"י האחים אלי חיים וחזי נאור. את המכלים והצנרת היא מייצרת ממגוון חומרים שהעיקריים שהם: פיברגלס, פוליפרופילן (PP) ופוליאתילן (PE). לצידם פיתחה החברה בשנים האחרונות תחום חדש של צינורות עמידים ללחץ מ-HDPE, להובלת מים, שפכים או כימיקלים. המוצרים מיועדים בעיקר לשוק המקומי, אבל לא רק. כאשר לקוח של החברה מבצע פרויקט תשתיות בחו"ל, הוא בוחר לא אחת להיעזר בניסיון רב השנים של החברה. פרויקטים כאלה כבר התקיימו בקפריסין ובגרמניה.
חברה משפחתית עם מנכ"ל צעיר שלא שוקט על שמריו
במהלך חמשת השנים האחרונות, א.א.ח פלסט עברה בהצלחה שינוי בהנהלה. ארנון חיים, דור שני למייסדי החברה, קיבל את המושכות לידיו ומאז כניסתו לתפקיד חל מהפך בתחום האוטומציה. רצפת הייצור הפכה לממוחשבת, הוקמה מעבדת איכות מתקדמת, ונבנו תהליכי אוטומציה בייצור שמביאים לחיסכון משמעותי בכוח האדם. "אנחנו מצליחים היום להגיע לתפוקות גבוהות יותר, לעמוד בזמני אספקה מהירים ולשרת יותר לקוחות עם אותו צוות מיומן ברצפת הייצור", מספר ארנון. "כל פרויקט שאנחנו עושים בחברה שונה מקודמו וכל מוצר מותאם בצורה ייעודית לדרישות. אנחנו מלווים את הלקוח משלב התכנון ועד להתקנה בשטח ושמחים לעמוד באתגרים בכל פעם מחדש".
גם הקו החדש לאקסטרוזיית צנרת לחץ מ-HDPE הוקם ביוזמתו של ארנון תוך עמידה במבדקים וקבלת אישור ממכון התקנים.
בסיס טכנולוגי מגרמניה למוצרים עמידים בלחץ
התשתית הטכנולוגית של המפעל נרכשה עם הקמתו מגרמניה ומאז הלכה והשתכללה. בעזרת ליפוף של לוחות אקסטרוזיה, על גרעין חם, מתקבלים מכלים וצינורות חזקים במיוחד, ללא קווי חיבור המהווים מקור לכשל. זאת בניגוד לייצור בערגול או ריתוך. יתרון נוסף לשיטה הוא שליטה מלאה על עובי המכל.
הטכנולוגיה יושמה תחילה בפיברגלס, שם הסיבים עברו גם הצלבה על מנת לשפר את החוזק. עם השנים, יישמו אותה בחברה גם על פלסטיק סטנדרטי (PP/PE) וכיום א.א.ח פלסט היא היחידה בישראל המביאה פתרון שכזה לשוק. "בשנים האחרונות אנחנו רואים מגמה ברורה של מעבר לשימוש בפלסטיק מסורתי על פני פיברגלס", מספר ארנון. "מכלי הפיברגלס מתאימים בעיקר לחומרים כימיים אגרסיביים. עבור יתר היישומים, דופן פלסטיק תספיק".
תוכניות עתידיות
"החברה דוגלת בשיפור מתמיד ושואפת להמשיך להוביל בתחום עבודות הפלסטיק והפיברגלס התעשייתיים. אי אפשר להישאר במקום, העולם מתפתח בקצב מהיר וחייבים לעמוד בקצב", אומר ארנון. תחת ניהולו צפויה החברה להיכנס לתחום צנרת פוליאתילן להובלת גז ולהרחיב את טווח הקטרים לצינורות HDPE. אפשרות נוספת ומעניינת שנבחנת היא שילוב יכולות הדפסה תלת ממדית לגדלים ענקיים שתאפשר לחברה לבצע עוד קפיצה דרך משמעותית.
נאחל בהצלחה!
למידע נוסף,
ארנון חיים, [email protected]