מכונות החברה מאפשרות חיסכון אנרגטי של עד 60%, שהצליח להדהים גם יצרנים מנוסים. החסכון עובר ישירות לשורת הרווח
זהו סוד גלוי שחברה יצרנית תשאף לחסוך בהוצאות על מנת למקסם רווחים, במיוחד כאשר שולי הרווח של מכירת המוצרים אינם גדולים. והוצאות, תודה לאל, לא חסר: כוח אדם, חומרי גלם ותוספים וכמובן האנרגיה המשמשת לייצור ולתפעול החברה. בשנים האחרונות, בעיקר נוכח מחירי האנרגיה המאמירים ברחבי העולם, עוד ועוד חברות המייצרות ציוד ייצור, מגדילות את היצע המכונות החסכוניות בחשמל.
אחת מהן היא חברת WITTMANN BATTENFELD, יצרנית אוסטרית ידועה של מכונות הזרקה, אוטומציה וציוד נלווה. במגוון המכונות שלה, ניתן למצוא מספר לא מועט של מכונות המתהדרות בצריכת אנרגיה משופרת, המציעות חיסכון אמיתי של עשרות אחוזים ללקוח.
חיסכון אנרגטי עטור פרסים
חברת Hayco, יצרנית מוצרי צריכה בהונג קונג, הקימה לפני מספר שנים אתר ייצור נוסף ברפובליקה הדומיניקנית. הוא זכה בתעודת פלטינה על תכנון סביבתי ואנרגטי יעיל (LEED) על ידי ה-USGBC, המועצה האמריקאים לבנייה ירוקה. זאת, בין השאר, בזכות שימוש במכונות הזרקה של WITTMANN אשר הניבו חיסכון של 40% בצריכת החשמל. 82 מכונות ההזרקה הסרבו-הידראוליות מסדרות SmartPower ו- MacroPower, כמו גם ציוד היקפי, ציוד אוטומציה ומערכת מרכזית לטיפול בחומרים, כולם תוצרת חברת WITTMANN.
מכונות ההזרקה עובדות לפי עיקרון Drive-on-Demand בו מערכת ההנעה עובדת רק כל פי דרישה, דהיינו כל עוד צריך לייצר תנועה או בניית לחץ במכונה. בכל זמן אחר, מערכת ההנעה כבויה ואינה דורשת אנרגיה כלל. החיסכון האנרגטי המתקבל אינו פוגע בהדירות ודיוק העבודה.
חיסכון אנרגטי כמקדם קיימות כערך ליבה
באוסטריה, חברת Teko-plastic, יצרנית כלי בית העשויים פלסטיק, פועלת נמרצות לקידום קיימות כחלק מערכי הליבה שלה. היא משלבת 25% חומר ממוחזר במוצריה. בנוסף היא מנצלת עודפי אנרגיה בתהליכי הייצור וכן התקינה לוחות סולריים בשטח של 6000 מ"ר אשר מסוגלים לספק עד 850 אלף קוט"ש למפעל.
לאחרונה, הותקנה במפעל מכונת הזרקה חשמלית חדשה מסדרת EcoPower בעלת כוח נעילה של 450 טון. הצריכה האנרגטית של מכונה זו, עם בורג של 85 מ"מ, הושוותה לצריכה האנרגטית של מכונה אחרת, TM 450 תוצרת BATTENFELD שהותקנה בשנת 2001 ולה בורג של 100 מ"מ. בשתיהן יוצר דלי בנפח של 10 ליטרים. התוצאות המרעישות לא איחרו לבוא: במשמרת אחת בת שמונה שעות המכונה הישנה צרכה 68 קוט"ש עם זמן מחזור של 16 שניות, לעומת 24 קוט"ש בלבד, עם זמן מחזור של 13 שניות במכונת EcoPower החדשה. "המדידות שלנו הראו עלייה של 115% בתפוקה, לצד הפחתה של 35% בצריכת האנרגיה", מציין Theo Koblischek, בעלי החברה. "אם הברגים היו זהים, החיסכון האנרגטי היה אף משמעותי יותר. כמו כן שמנו לב כי צריכת המים גם הייתה נמוכה יותר", מוסיף Theo. לפי חישובי החברה, החלפה של כל מכונות ההזרקה 450 טון במכונות חשמליות תניב חיסכון של 60% בצריכת האנרגיה, וגם החלפה של מכונות בכוח נעילה גדול יותר, תניב חיסכון של 40%.
סדרת מכונות SmartPower – גם חכמות וגם חסכוניות
חברות ברחבי אנגליה, אשר רכשו מכונות הזרקה סרבו-הידראוליות מסדרת SmartPower, מדווחות על חיסכון משמעותי בצריכת האנרגיה. לדוגמה, חברת White Horse Plastics, רכשה מכונת SmartPower עם כוח נעילה של 60 טון. "הוצאות האנרגיה שניות רק להוצאות כוח האדם וחומר הגלם", מספר מנהל החברה Paul Bobby, אשר ציפה לראות שיפור בצריכה האנרגטית של המכונה החדשה, אולם תוצאות האמת הדהימו אותו. הוא ביצע בדיקות חוזרות לאימות התוצאות ואכן הופתע לטובה שוב. "לא לחינם המכונה נקראת Smart", הוא אומר. "החיסכון האנרגטי הוא בליגה אחרת לגמרי", מחמיא Paul.
חברת Rugby Plastics רכשה מכונה עם כוח נעילה 50 טון המצוידת גם בבקרת HiQ ובמערכת בלימה רגנרטיבית KERS. היא הושוותה למכונת הזרקה אשר נרכשה בשנות ה-90 ונמצאה חסכונית פי שישה באנרגיה ובהוצאות ייצור. בחישוב לאורך כל חיי המכונה – עשר ואף עשרים שנים, מדובר בחיסכון כספי לא מבוטל.
למידע נוסף:
אריה זוהר, 054-427-0582, [email protected]