החברה פיתחה קו המשלב ניפוח וייצור יריעות Cast במכונה אחת עם החלפה פשוטה ומהירה. בנוסף, מיני קו Cast עם מערכת Vision משולבת לזיהוי ג'לים, נקודות שחורות ואגלומרטים
פעמים רבות, הרצון לחסוך בציוד מעבדתי גורר אותנו לניסיונות על קווי הייצור. מלבד חוסר היעילות הברור ופגיעה בייצור השוטף, תהליך הפיתוח מוגבל יותר בחינת חומר הגלם ותנאי התהליך, מחשש לפגיעה מהותית יותר בקוו הייצור שעלולה ליצור נזק רב.
חברת Labtech, הידועה בקווים המעבדתיים שלה, מודעת היטב לקשיים אלו. בעקבות כך השיקה לאחרונה החברה שני פתרונות חדישים במחיר נגיש המאפשרים למפעלים רבים לאמץ צורת עבודה נכונה יותר. שני הקווים מתאימים במיוחד לבקרת איכות ופיתוח (R&D) וקלים להתקנה במעבדה הצפופה. הם מסוגלים לעבד את כל סוג הפולימרים הסטנדרטיים (PP,PE,PET, ניילון ועוד), חומרי גלם ממוחזרים, ופולימרים ביו-מתכלים (כגון PLA).
ייצור יריעות בניפוח או Cast במכונה אחת
זה היה כלל לא מזמן כאשר השיקה Labtech את שני הקוים המיני מעבדתיים המתקדמים שלה, LMF-200 לניפוח יריעות ו-LMCR-150 לייצור יריעות Cast. כעת החברה מציעה קו נוסף מסדרתCombi המשלב את שני אלו למכונה אחת עם אקסטרודר חד בורגי 16 מ"מ. הוא עובד בתפוקות של עד 2 ק"ג לשעה, אך עם ביצועים הזהים למכונות גדולות יותר וצריכת אנרגיה מינימלית. היריעות הנוצרות בניפוח הם ברוחב מקסימלי של 115 מ"מ, ועובי מינימלי של 10-20 מיקרון (בהתאם לחומר). יריעות ה-Cast הן ברוחב מקסימלי של 180 מ"מ.
ייחודו של הקו הוא בעיצוב המודולרי שלו, שמאפשר החלפה פשוטה ומהירה של שני מצבי העבודה. הדיזה לניפוח היריעות מתחברת לחלק העליון של האקסטרודר במנגנון נעילה C-Clamp, וניתנת לניתוק פשוט והסטה באמצעות זרוע סיבובית. למעבר למצב Cast, ניתן להחליק את האקסטרודר על מסילה לינארית לחבר אותו לדיזה השטוחה באמצעות אותו מגנון הנעילה. הדיזה השטוחה ניתנת גם היא לשליטה אופקית ואנכית במרווח והמיקום ביחס לגליל, דבר המאפשר עבודה עם פולימרים בעלי צמיגות משתנה למגוון יישומים.
מיני קו Cast עם מערכת Vision משולבת לזיהוי ג'לים, נקודות שחורות ואגלומרטים
פיתוח חדש של החברה הוא מיני קו מעבדתי לייצור יריעות Cast מסוג LMCR-150 עם אקסטרודר 16 מ"מ, בשילוב מערכת Vision לזיהוי הפרעות הפוגעות באיכות היריעה, כגון ג'לים, נקודות שחורות ואגלומרטים. המערכת מצוידת במצלמה ברזולוציה גבוהה ומנורת LED ומסוגלת לנתח את מיקום וריכוז ההפרעות ע"י אנליזה של מעבר והשתקפות האור. היא שימושית במיוחד גם לבקרת איכות ה-R&D, כאשר היא מאפשרת זיהוי טרנדים ותקלות בתהליך הייצור והפיתוח. המערכת מסוגלת לזהות הפרעות בגודל של מעל ל-10 מיקרון, סורקת בקצב של 90,000 סריקות לשנייה, ומצוידת במערכות מתקדמות המאפשרות איכות גבוהה של צילום וזיהוי ההפרעות. בנוסף, החברה מאפשרת עבור שתי המכונות רכישה של מערכת שליטה ובקרה נפרדת בטמפרטורת המים של גליל ה-Cast.
למידע נוסף:
פלורמא, דניאל פלורנטל,
054-474-4291, [email protected]