חדש מ-Labtech Engineering: מיני קו מעבדתי לגרעון תחת מים

הקו החדש, מהקטנים לסוגו בעולם, מאפשר ייצור מהיר ואיכותי עבור כמויות קטנות של גרגירים לשימוש מעבדתי או למטרות מחקר 

תמונה 1: קו מיני מעבדתי לגירעון תחת מים LMUP, של חברת Labtech.

הקמה ותכנון של מפעל חדש הינו עסק מורכב בעל מגוון של רבדים. הוספה של מכונות לאולם הייצור או המעבדה של מפעל קיים היא מלאכה מאתגרת אף יותר, במיוחד כאשר יש להתחשב במגבלות מקום. מגבלות אלו מונעות לעיתים רכישה של מכונות ומכשור מעבדתי חדש, אשר יכול להביא לתרומה משמעותית בתהליכי פיתוח ובקרת איכות. עם זאת, יש חברות שמתחייבות לספק ציוד קומפקטי שאותו ניתן להתאים כמעט לכל אולם ייצור או מעבדה, בלי לפגוע באיכות העבודה. חברת Labtech Engineering התאילנדית, המתמחה בייצור קווים מעבדתיים, היא אחת מאותם חברות. 

 כחלק ממאמציה לספק מוצרים חדשניים, השיקה החברה מיני קו חדש לשימוש מעבדתי המאפשר גרעון תחת מים (UWP – UnderWater Pelletizing). עיצוב הקו הינו קומפקטי במיוחד, ומאפשר ייצור בכמויות קטנות של גרגירים בתפעול פשוט יחסית של המכונה תוך צמצום כמות של פסולת הייצור. 

 אקסטרודר חד בורגי או דו בורגי – זו השאלה! 

קו הגרעון של LabTech מאפשר ייצור של תרכיזים ותרכובים במגוון נשאים תרמופלסטיים כגון: PP, PE,TPU ועוד. הוא מגיע בשתי תצורות, חד בורגי ודו בוגי לפי דרישת הלקוח. האקסטרודר החד בורגי מגיע בקוטר של 16 מ"מ עם יחס L/D של 30 ומתאים במיוחד לייצור תוספים וצבעים. לקוח הדורש ייצור של תרכובים בעלי אחוז גבוה של מלאנים יעדיף להשתמש באקסטרודר דו בורגי המאפשר כוחות גזירה גבוהים יותר ותרכוב מעולה. הקו מתפרש על שטח רצפה מצומצם במיוחד של 1.3 מ' × 1.2 מ' ובגובה 1.28 מ'. האקסטרודר מתחבר בנעילת C-Clamp, המאפשרת ניתוק נוח לניקיון וטיפול, למתאם בצורת L. המתאם מתחבר לדיזה ומאפשר את התצורה הקומפקטית של הקו כולו. למכשיר צג צבעוני ידידותי למשתמש אשר מאפשר תפעול ושליטה בכל הפרמטרים הדרושים. 

תמונה 2: מערכת של גרעון תחת מים של קו התרכוב המעבדתי החדש של Labtech.
מגרען תחת מים (UnderWater Palletizer) 

גרעון תחת מים הינו שיטה לגרעון המשתמשת במערכת חיתוך תת-מימית , בה הקוצץ ממוקם ביציאה מהדיזה, לייצור גרגירים באיכות גבוהה במיוחד שניתן לספק ללקוחות, ללא פגמי ייצור כגון זנבות ושרשור.  

תהליך הגרעון תחת מים נעשה נפוץ יותר ויותר בשנים האחרונות בשל הדרישה לגרגירים איכותיים, ללא זנבות ושרשורים, בייצור יעיל וזול. בתהליך הפלסטיק המותך זורם מחוץ לדיזה ומתקרר במהירות בסביבה המימית, כאשר קוצץ אשר מסתובב במהירות גבוהה חותך בדיוק רב את הגרגירים.  

הקוצץ של Labtech Engineering מאפשר ייצור גרגירים בעלי צורה וגודל אחידים עם סכינים שמתאימים עצמם אוטומטית לתפוקת הקו. הגרגירים הצפים למעלה מועברים דרך צינור למתקן ייבוש צנטריפוגלי. המים שמופרדים מועברים למערכת פילטרציה במיכל מיוחד הכולל אמצעי בקרת טמפרטורה במעגל סגור. גרגירים מיובשים למחצה יוצאים מהפתח העליון של המייבש ועוברים למערכת ציקלון שמשלימה את מלאכת הייבוש. 

תמונה 3: מתקן הייבוש הצנטריפוגלי.

את המכשיר הקומפקטי של Labtech Engineering ניתן למקם גם במעבדה צפופה במיוחד. זאת בהשוואה למכשירים עם אמבטיית קירור הארוכים במיוחד. אחרי הכול, תהליכי פיתוח ואיכות מתחילים לעיתים מקנייה חכמה. 

למידע נוסף:
פלורמא, דניאל פלורנטל, 054-474-4291, [email protected]