coperion מציגה שינויים משמעותיים באקסטרודרים ובמזיני הצד ובמגרענת המשפרים משמעותית את נוחות התפעול, שומרים על יעילות אנרגטית ומתאימים לעבודה גם עם חומרים ממוחזרים
אין דרך בולטת יותר להראות מחוייבות לקיימות מאשר למקם טבעת ענק המדגימה כלכלה מעגלית במרכז הביתן בתערוכה הכי משמעותית בעולם – תערוכת ה-K.
את הרעיון הזה בדיוק יישמה חברת coperion (תמונה 1). אורני ברנח, נציג החברה בישראל מספר: "המוניטין של החברה ידוע ומוכר לאורך עשרות שנים. המכונות עצמן היו ועודן מצויינות. השיפורים שהוצגו לאחרונה מתמקדים בעבודה עם חומר גלם ממוחזר וכן בתפעול נוח, תחזוקה מהירה, החלפת מתכונים קלה, תקשורת מרחוק בין coperion ללקוח ושיפור היעילות האנרגטית. כל אלו תורמים למכונות יותר ידידותיות, גם למשתמש וגם לסביבה".
אקסטרודר דו בורגי משופר
שיפורים משמעותיים הוצגו בשני אקסטרודרים דו בורגיים קיימים של החברה: ZSK 45 Mc¹⁸ &ZSK 70 Mc¹⁸. רובם נועדו להגדלת נוחות השימוש ולשיפור היעילות. אם נתחיל מהאריזה, האקסטרודרים החדשים מגיעים עם כיסוי מבודד אחיד (one-piece insulation covers) במקום כיסוי מחולק ל-3. הכיסוי ניתן להסרה ללא חשיפה של אזורי החימום וכך שומר על יעילות אנרגטית.
האקסטרודרים תכולה נפחית גבוהה והם מתאימי גם לעבודה עם מגוון רחב של חומרים ממוחזרים וגרוסים כגון: HDPE, PP, ABS, PS, PVC, PET. שחרור הגזים בהם שופר והדבר מסייע במניעת ריחות לוואי לא רצויים של חומרים ממוחזרים. בנוסף, הם מסוגלים להכיל אחוז גבוה של מלאנים – גיר, טלק וסיבי זכוכית או סיבים טבעיים.
שידרוג נוסף הם גופי החימום של הקנה (cartridge heaters) הניתנים לחיבור וניתוק בקלות בעזרת חיבור חשמלי סטנדרטי (IP67) לצרכי תחזוקה. כאופציה, לקוחות החברה יכולים להוסיף לקו אפשרות לפתיחה אלקטרונית של יחידת ההנעה (gearbox lantern). פתיחה זו נעשית רק כאשר הבורג נמצא בעצירה מלאה ומאפשרת גישה נוחה ומהירה לצרכי תחזוקה – גם כאן, ללא צורך בכלי עבודה מיוחדים.
שינוי נוסף המקל מאוד על העבודה הוא העובדה שכל יחידה (barrel) באקסטרודר ה- ZSK 45מחוברת בעזרת פלנג'ים אחת לשניה וכך ניתן לנתקן בקלות.
חיבור פשוט למזיני הצד
מחשבה רבה הושקעה גם בשיפור החיבור של מזיני צד ויחידות צד לשחרור גזים ולחות מהתהליך. את התוצאה ניתן לראות במזין הצד הדו-בורגי ZS-B וביחידת שחרור הגזים והלחות ZS-EG. שניהם ניתנים להסרה והתקנה בקלות, תוך שימוש בכלי עבודה מעטים בלבד. גם ברגי המזינים עצמם ניתנים לפירוק מלא בקלות לצרכי תחזוקה. תכנון הנדסי חכם זה חוסך זמן משמעותי בייצור.
לצפייה בסרטון המדגים את חיבור וניתוק מזיני הצד, ליחצו על הקישור
מגרענת (פלטייזר) חדש – SP 240
הדור החדש של המגרענת המתאים לחיתוך פילמנטים, הושק בתערוכת ה-K האחרונה. החידושים כללו שיפור נוחות השימוש ואיכות החיתוך (תמונה 2). שיטה חדשה מאפשרת לשנות ולהתאים את מרווחי החיתוך של הפילמנט כל זאת ללא צורך להשתמש בכלי עבודה. שינוי המרווחים מתבצע לינארית, ללא "קפיצות" ומאפשר קיצור משמעותי של זמן הסט-אפ. על טכנולוגיה זו הגישה החברה גם בקשה לפטנט.
שיפור משמעותי נוסף הוא בכניסת פילמנטים משופרת המאפשרת הזנה ישירה של הפילמנטים למרכז סכיני החיתוך, ללא סטיה. רצועות צד תומכות בהזנה ומונעות מהפילמנט להישבר ולהשתחרר. שטח ההזנה הורחב ב-20 מ"מ ותומך בתפוקה גדולה יותר של המגרען.
שיפורים נוספים כוללים תכנון קומפקטי יותר וכן הטמעה של מערכת הבקרה והתפעול שלו בתוך בקרת קו הייצור. יחידת החיתוך ניתנת להחלפה גם היא בקלות, במהירות וללא צורך בכלי עבודה.
עבודה ללא כלי עבודה
אם היינו צריכים לסכם בכמה מילים את החידושים היינו אומרים "עבודה ללא כלי עבודה". נראה כי המאמצים הגדולים לשיפור נוחות התפעול אכן השתלמו והתוצאה החדשה מפשטת תהליכים רבים ללא התפשרות על ביצועים מצויינים.
למידע נוסף:
יועצים הנדסת פלסטיק, אורני ברנח, 050-524-8181,[email protected]