אחת מיצרניות ה-BOPP הגדולות בתאילנד פנתה למומחים של John Crane, שהציעו פתרון שצמצם פי ארבעה את זמן התחלופה, שיפר את האיכות והביא לחיסכון כלכלי משמעותי
בואו נדבר לרגע על TCO, או 'עלות הבעלות הכוללת' בעברית צחה. הערכת TCO אידיאלית היא הערכה הלוקחת בחשבון הן את עלות הרכישה הראשונית של הציוד, והן את עלויות התפעול העתידיות. אלו כוללות תחזוקה ותחלופת חלקים, טיפול בהשבתות ותקלות, פחתים בייצור, וההשפעה הכלכלית של ביצועים ירודים כתוצאה מבעיות איכות.
שיעור על חשיבות ה-TCO בתהליך קבלת ההחלטות לפני הרכישה, למדה אחת מיצרניות ה-BOPP הגדולות בתאילנד. הדבר קרה כאשר נתקלה בתקלה מאתגרת במערכת סינון ההיתך ופנתה לעזרתה של חברת John Crane, שרכשה את Seebach הגרמנית, לה מומחיות בפתרונות סינון מתקדמים. אמנם אין ייצור BOPP בארץ, אך יש ייצור מתמשך באקסטרוזיה או ניפוח, והשיעור שלמדה היצרנית התאילנדית רלוונטי ביותר גם ליצרן הישראלי.
מהי הסיבה מאחורי התקלה מערכת הסינון?
אף יצרנית אינה יכולה להרשות לעצמה השבתות או בעיות איכות, בוודאי שלא יצרנית BOPP המייצרת מדי שנה 260,000 טון של יריעות שקופות לתחומי המזון והרפואה. לכן כשהיא חוותה תקלות במערכות סינון ההיתך של קו האקסטרוזיה, היא פנתה למומחים של John Crane. התקלה הביאה להשבתת הקו כל שלושה שבועות כתוצאה מג'לים, זיהומים ואגלומרטים ביריעה.
בביקור הראשוני של מהנדסי החברה, הם סקרו תחילה את הפרמטרים התפעוליים של הקו: טמפרטורת ההיתך, לחצים, עובי היריעה, צפיפות, ומשקל למטר רבוע. הבעיה אותרה ברשתות צמר הפלדה של מערכת הסינון, לאחר שמתמר הלחץ הדיפרנציאלי (Differential Pressure Transmitters) הראה עלייה של הלחץ מ-75 ל-110 barg זמן קצר לאחר ניקוי הקו.
הסתבר שרשתות הסינון לא הצליחו לעמוד בניקוי היסודי הנדרש לתחזוקת קו האקסטרוזיה, שכלל שימוש בקיטור עם כימיקלים קורוזיבים. עבודת המכונה הרציפה שחקה את הרשתות שדרשו החלפה בתדירות גבוהה.
מסנני הנר של Seebach עושים את עבודתם
מהנדסי John Crane ייעצו להתקין 4 מסנני נר של Seebach במעבדה לצרכי ניסיון. המסננים, שלהם רשתות תיל במארג הולנדי עם מרווחים של 60 ו-80 מיקרון, עושים את עבודתם לאחר יציאת ההיתך מהדיזה ולפני תהליך הקלנדרינג (Calendaring). המסננים העמידים והקשיחים מסוגלים לעמוד גם בדרישות עבודה תובעניות. הם מספקים אזור סינון יעיל של 0.53 מטר בריבוע, המאפשר עלייה הדרגתית בהפרשי הלחץ, זמן חיים ארוך של אלמנט הסינון, וסינון יעיל של ג'לים וחלקיקים קטנים או רכים.
זמן תחלופת המסננים קטן פי ארבעה
הבדיקה המעבדתית הוכתרה כהצלחה. מסנני Seebach הוכחו כיעילים ביותר והקטינו את הלחץ לאחר הניקוי מ-75 ל-40 barg. כתוצאה הותקנו 120 מסנני נר בקו האקסטרוזיה.
בנוסף להפחתה המשמעותית בהפרשי הלחץ, זמן החלפת הרשתות עלה פי ארבעה – משלושה שבועות לשלושה חודשים. הדבר הביא לחיסכון ישיר של כ-160,000$ בשנה. התחשבות בעלויות של השבתות הייצור והפחתים מביאה לחיסכון משמעותי אף יותר. הדבר מלמד אותנו כיצד בחירה של מסנן זול עשויה להביא לשיעור יקר.
למידע נוסף:
טכנוסיל, שי גולדמן,
[email protected] ,052-297-4287