ב-15/03/2023 נפרדה תעשיית הפלסטיק מעמנואל אוגדן, מייסד ומקים סוכנות "אוגדן עמנואל" ואחד מעמודי התווך של התעשייה בישראל. עמנואל נולד בשנת 1930 בפולין והגיע לארץ בגיל חמש. מגיל 14 כבר יצא לעבוד. לאחר השירות הצבאי, עמנואל, הנדסאי במקצועו עבד כשכיר בתעשיית הפלסטיקה, בין היתר בחברת אמגת. בשנות ה-60 פקד את המשק הישראלי מיתון עמוק שליווה אותה עד מלחמת ששת הימים ב-1967. מצב כלכלי קשה זה, דחף את עמנואל לחפש כיווני פרנסה חדשים ואלו נטעו במוחו את הרעיון להקים חברה שתהווה חוליה מקשרת בין חברות בחו"ל ובארץ.
איך הכול התחיל?
באחד מביקוריו בתערוכת פלסטיקה באירופה, נפגש עמנואל עם פליצ'יה זוזי, יצרן איטלקי של מכונות לייצור שקיות ויריעות, שהייתה ביניהם הכרות מוקדמת. הוא הציע לעמנואל להיות הסוכן הישראלי של החברה שהקים – Crespi. על מנת ליצור קשרים בתעשייה הישראלית, ערך עמנואל תערוכת פלסטיקה ראשונה בארץ בתל אביב ושם הציג את הציוד של החברה האיטלקית לתעשיית הפלסטיק הישראלית, וברבות השנים נמכרו מאות מכונות תוצרת Crespi.
בביקורים בירידים תעשייתיים בחו"ל, היה עימנואל בוחר סוכנויות חדשות ומקשר ביניהן לתעשייה הישראלית, כאשר הוא מציע לשני הצדדים את האמינות ושמו הטוב, לצד הידע הרב שצבר.
קידום קונספט הטפטפות בארץ ובחו"ל
עמנואל היה פעיל במיוחד בפיתוח תחום צנרות הטפטוף, תחום בו ישראל הפכה ברבות השנים למובילה עולמית. חברת "נטפים" פנתה אליו עם הפיתוח הראשוני של ציוד הטפטוף. הוא פנה לחברה שווייצרית שהכיר אשר גם עסקה בנושא זה וקישר בניהם. בשנת 1972 הוא הכיר את מר צ'רלס מייפר (Chrles Maillefer) שפיתח אקסטרודר מדויק במיוחד. חברת Maillefer הייתה הראשונה לספק קו לייצור צנרת לטפטפות. המכונה הראשונה בארץ נמכרה לפלסים, ואחר כך לפלסטרו-גבת. כך ביסס את עצמו כבר סמכא בתחום זה, וכל יצרני הטפטוף והצנרת בארץ נעזרו בציוד שייצגה חברת אוגדן.
שתי החברות האלו היו ליבת העסק של עמנואל בשנות השבעים ועד שנות התשעים. אליהן התווספו עם השנים חברות רבות ומוכרות בתעשייה, לדוגמה, חברת Zumbach שהצטרפה עוד בשנות ה-70.
חותם על תעשיית הפלסטיק בישראל
עמנואל אוגדן השאיר חותם על תעשיית הפלסטיק הישראלית. הוא גידל שלשה ילדים, הבת איריס ז"ל, צחי ורן אוגדן. הוא השאיר אחריו עסק פעיל שעבר לבנו צחי המוכר לרבים מאיתנו בתעשייה.
יהי זכרו ברוך.