מגזין חדש עלה לאוויר וניתן לצפיה בלחיצה כאן, מגזינים נוספים זמינים גם הם לצפיה בלחיצה כאן.
מגזין חדש עלה לאוויר וניתן לצפיה בקישור הבא, המגזין ניתן להורדה כקובץ בלחיצה כאן. מגזינים נוספים זמינים גם הם לצפיה בקישור המצורף.
אחרי שנה שלמה של התייחסות למגיפת הקורונה העולמית בדבר העורכת, בהתחלה כאירוע מאיים ולא צפוי, בהמשך כאתגר, אח״כ כהזדמנות ולסיום כשגרה חדשה, אני שמחה להתייחס הפעם לקורונה בדיוק במשפט אחד שמסתיים פה.
אביב הגיע, פסח בא, ולחלקנו יש את ביעור החמץ והניקיונות הביתיים על הראש. לאחרים מאיתנו, בתעשיית הפלסטיק, יש שלל ניקיונות מסוג אחר על סדר היום. שמירה על סביבה נקיה, ייצור נקי ללא פסולת, מיחזור ועוד. אכן, נושא הקיימות חזר לככב כבעבר ובגיליון זה תוכלו למצוא עליו שלל כתבות: תוסף מציגה פתרון לאריזות קלות למיחזור שעשויות מחומר יחיד. SABIC מקימה מפעל למיחזור כימי של פסולת מעורבת. Fimic משיקה מסנני היתך לחומר ממוחזר. NGR יוצאת עם טכנולוגיות למיחזור PET וחברת נטפים לא מחכה לרגולציה ולוקחת על עצמה אחריות יצרן מורחבת למיחזור מוצריה, בשיתוף חברת המיחזור נגב אקולוגיה.
עוד בנושא הטיפול בפסולת, ישראל השיקה את חזון כלכלה מעגלית 2030 – שמקדם יעדי מחזור והשבה שאפתניים. אבל עוד חזון למועד. תוכניות כאלו הושקו כאן לא אחת בעבר, אך לא קודמו עקב חוסר היציבות הפוליטית. אולי הישועה תגיע מהבחירות לכנסת העשרים וארבע?
ואם הבחירות המקומיות לא מספקות לנו מספיק עניין, אולי הפוליטיקה בארה״ב תעשה זאת. תוצאות הבחירות האחרונות עשויות להשפיע על כל מי שרוצה לעשות עסקים או לייצר בארה״ב. כניסתו של הנשיא החדש ג'ו ביידן מסמנת מפנה בתחומים שונים: ההתייחסות השלילית לנפט הקשורה למחירי חומרי הגלם ומנגד, תקופה נוחה יותר למעסיקים עם הקלות בהוצאת ויזות וגישה סלחנית להגירה מדרום שתקל על גיוס עובדי ייצור.
מה עם הדרום שלנו? חממה חדשה קמה בשער הנגב, העוסקת בתחום הפולימרים, הפלסטיק והמיחזור בשם Beyond Plastic. החממה קמה בשיתוף חברת כפרית, קרן המשתלה וחממת SouthUp. התפתחות נוספת בדרום נוגעת לקיבוץ חצרים, שחתום על אחת מההצלחות הגדולות בתעשייה שלנו (נטפים). הקיבוץ שותף להקמת חברת הסטארטאפ Picodya שעתידה לשנות את עולם בדיקות הדיאגנוסטיקה הרפואיות בעזרת צ'יפים מיקרופליאידים חדשים. גם חברת פולג, מקיבוץ גבים, מפגינה חדשנות ויוצאת מתחום יריעות ההגנה ונכנסת לתחום אריזות המזון, עם השקה של תהליך למינציה חדש וידידותי לסביבה בחום נמוך במיוחד.
זאת ועוד, במגזין שלפניכם. קריאה מהנה!
נעה אלבוחר