מדוע דווקא בתקופה מאתגרת זו חלה עלייה משמעותית בדרישה לציוד המיחזור של Herbold? מסתבר שבמקרה שהגבולות הימיים והיבשתיים שוב יסגרו – מדינות לא רוצות להיות תקועות עם הרים של פסולת פלסטיק ללא מענה
ווירוס הקורונה טלטל את העולם. חלק מהמגזרים במשק, כדוגמת תעשיית הרכב, מדווחים על ירידה שכמותה לא נצפתה מאז מלחמת העולם השניה ואילו אחרים, כדוגמת תחום המדיקל, שגשגו.
אחד התחומים שבו נראית דווקא עליה הפעילות ובדרישות, הוא באופן די מפתיע, טכנולוגיות המיחזור. למה מפתיע, כי למי יש זמן ומשאבים להתעסק במיחזור כאשר מגפה עולמית משתוללת ללא מענה? אולם, עם עובדות קשה להתווכח וענקית המיחזור Herbold דיווחה בתחילת אפריל כי היא הגיעה לתפוקת ההזמנות המקסימלית בהן תוכל לעמוד עד סוף 2020. בנוסף, הגברת הביקוש זולגת ל-2021 והזמנות ופרוייקטים חדשים כבר מתוכננים בה.
אולם אם נבחן זאת יותר לעומק נגלה שעליה הפתאומית זו בדרישה יכולה להיות מוסברת על ידי כוחות מניעים אזוריים וגלובליים ועל ידי מגמות טכנולוגיות ארוכות טווח.
יכולות מיחזור כביטחון אסטרטגי
במהלך המשבר האחרון דובר רבות על חשיבות הביטחון האסטרטגי של המדינה: ביטחון חקלאי – לייצור עצמי של מזון, ביטחון ייצורי – לתמיכה במגוון צרכים כמו שראינו בתחום האביזרים הרפואיים שהיו בחוסר, וביטחון תעופתי וימי – להובלה של סחורות.
לשורה של תחומים אלו נוסף מעתה תחום נוסף – ביטחון אסטרטגי בניהול הפסולת של המדינה. הסגר העולמי בתקופת המשבר הבריאותי צמצם משמעותית את אפשרויות ייצוא הפסולת. מדינות כמו גרמניה, אירלנד, אוסטרליה ניו זילנד ויפן, שבעבר הלא רחוק נשענו על משלוח האשפה מעבר לים, נאלצות למצוא דרכים חדשות לטפל בה בעצמן. מגמה זו מצטרפת למדיניותה של סין לגבי הפחתת ייבוא הפסולת לשטחה, שהחלה כבר בשנת 2017. בתקופת הסגר ניתן היה גם לראות שינויים בהרגלי צריכת המזון עם סגירתם הזמנית של המסעדות ושל דוכני האוכל. עיריות רבות נאלצות להתמודד עם רמת פסולת ביתית גבוהה, כתוצאה מצריכה משפחתית מוגברת של מזון ארוז.
תוכניות ממשלתיות וסובסידיות מעודדות ותומכות בכלכלה מעגלית. אלו הביאו מדינות שונות לקבל החלטה לקחת אחריות על המחסור באפשרויות מיחזור בשטחן. בראש מדינות אלה ניתן למצוא את גרמניה ואת צרפת.
בסין, כמו גם ברוסיה אם כי בקטן יותר, נבנית לאחרונה תעשיה מודרנית לטיפול בפסולת. גם בארצות הברית, במקסיקו ובקנדה ניתן לראות מגמות של קיימות ושל טיפול בדרגות שונות של פסולת בהסתמך על טכנולוגיות מיחזור שפותחו באירופה. תחום היריעות, שעדיין לא זוכה לטיפול נכון במיחזור, משווע לפתרון ויש כמויות אדירות של יריעות המחכות לדרך טיפול אחרת מאשר הטמנה ושריפה.
לפי ארגון AMI – Applied Market Information, המספק מידע ונתונים מחקריים לתעשיית הפלסטיק, הפתרון בר-הקיימא האמיתי לפסולת הוא איסוף וטיפול מקומי תוך יצירת מערכת לאומית יעילה לשם כך. לפי הדו"ח האחרון שהוציא הארגון, כבר כיום משמשים חומרים ממוחזרים למגוון יישומים, בעיקר באריזה, בסיבים ובתשתיות ובניה (תמונה 2). התחזית ל-2030 מבטיחה כי המיחזור צפוי לגדול פי שניים ולעמוד ל-77 מיליון טון. זאת למרות ההאטה הצפויה במשק בגלל הקורונה.
פעילים במיחזור הכימי ובמיחזור מכני איכותי
מגמה שצברה תאוצה לאחרונה היא בניית מתקני מיחזור כימיים לתפוקות גדולות. אלו נבנים בצפון אמריקה ובאירופה. לטובת תהליכים אלו מספקת Herbold ציוד לטיפול בפסולת באופן איכותי וחסכוני.
גם לטובת המיחזור המכני פותחו ב-Herbold טכנולוגיות שטיפה, הפחתת גודל, הפרדה וייבוש מתקדמות. בעזרתן, ניתן לקבל חומר ממוחזר איכותי המאפשר שימוש בו באחוזים גבוהים במוצרים חדשים. התפתחות גדולה נעשתה בהפחתת ריחות נלווים וירידה בכמות הפגמים הוויזואליים שמקורם בצבעים זרים או בזיהומים שיוריים.
ממחזרים גם יריעות
Herbold מחזיקה בטכנולוגיות להקטנת גודל של יריעות וסיבים. במיחזור יריעות, מהווה Herbold אחת מהחברות המובילות בעולם. גם בתהליכי מיחזור בקבוקי PET מציגה החברה תהליך מיחזור חסכני באנרגיה, המכיל שטיפה חמה ומהווה יתרון לא רק באיכות החומר אלא גם בהוצאות התפעול של התהליך כולו.
למידע נוסף:
ארי גוטמרק, 054-465-6538, [email protected]