הדרך לפיתוח מוצלח עוברת במעבדה! קווי ייצור מעבדתיים חדשים מבית Labtech
כלי הפיתוח המעבדתיים תופסים תאוצה, מאפשרים לצמצם למינימום את ההפרעות לרצפת הייצור ומעודדים חדשנות ויצירתיות ארגונית. שנת 2019 בחברת Labtech, המומחית לקווי פיילוט וציוד מעבדתי, אופיינה בפיתוח קווי מעבדה רבים שהביאו עימם בשורות חדשות לתעשייה. נביא כאן את עיקרם.
LCR-300/300-SR– קו קו-אקסטרוזיה 5 שכבתי עם פיה שטוחה
הגרסה העדכנית ביותר של קו האקסטרוזיה החמש שכבתי סופקה באחרונה ל-Sealed Air הענקית בארצות הברית (תמונה 1). הקו מאופיין בגליל קירור גדול אחד, בקוטר של 300 מ"מ, המאפשר קירור מיטבי של היריעה. כל המכלול מורכב על עגלה יציבה נפרדת עם התאמת גובה לגמישות מלאה. גליל הקירור מונע על ידי מנוע סרבו עם תיבת גיר המחוברים ישירות אל בסיסו. מערכת הנעה זו מאפשרת מומנט גבוה בזמן עבודה קצר. לגליל יש תעלות קירור ספירליות פנימיות הממוקמות קרוב לפני השטח להעברה יעילה של טמפרטורה אל היריעה. תחנת היציאה של ההיתך מהדיזה השטוחה מונעת על ידי מנוע סרבו נפרד, ומצוידת בשני ניפים המקוררים בעזרת מים עם מרווח ביניהם הניתן להתאמה.
אקסטרודר דו-בורגי 12 מ"מ חדש
האקסטרודר הדו-בורגי 12 מ"מ החדש תוכנן מחדש כך שיוכל לעבד גם גרגירים בגודל של 3×3 מ"מ בנוסף לתרכיזים אבקתיים. תכנון זה מגדיל באופן משמעותי את טווח החומרים והיישומים שלו. הקו מגיע כבר גם עם מזין נפחי המוגדר לתפוקה נמוכה ומאפשר הזנה יציבה של גרגירים, אבקות ותרכובות.
L-ERS/2 – גלילי קירור חדשים לדיזה שטוחה
גלילי הקירור החדשים, L-ERS/2, תוכננו במיוחד לריצות של יריעות בקנה מידה קטן של יריעות צרות. ליחידה יש שני גלילי כרום לקירור ולמתיחה של רצועות פולימרים. הגליל העליון יכול להתרומם ולרדת בצורה פניאומטית. מדי עובי בשני צידי הגלילים מודדים את המרווח ביניהם. את המרווח ניתן להתאים כדי לבקר ולאזן את עובי היריעה. בכל גליל יש ערוצים זרימה ספירליים לקירור יעיל ולפיזור חום אחיד אל פני שטח הגליל. ניתן לתכנן את הגלילים לפי דרישות הלקוח.
קו ניפוח LF-800-COEX
קו הניפוח החדש ביותר LF-800-COEX, נבנה עבור חברת Dow בהודו, ומשלב בתוכו מערכת אוטומטית לערבוב של עד ארבעה חומרי גלם שונים בדיוק גבוה ביותר (עד 0.02%). חומרי הגלם נשקלים בנפרד, עוברים למיקסר ומשם אל מכל ההזנה המשקליים. כל האקסטרודרים מצוידים במכלי הזנה נפרדים כאשר המכל העליון בכל יחידה מצויד בשאיבת ואקום לשינוע חומרי הגלם. מילוי המכלים מתבצע אוטומטית כאשר המערכת מזהה בחוסר. בהמשך קו הייצור שולבו גם תחנות עיבוד המשך מודולוריות כמו גלגול, מורידי סרטים, ועמדות לטיפול במתח הפנים של היריעה.
למידע נוסף:
פלורמא, דניאל פלורנטל, 054-474-4291, [email protected]