רובוט שיתופי חדש וקל משקל הוצג לצד רובוטים נוספים לתעשיית המזון, הרכב וניתוח הנתונים. דגש גדול הושם על מערכות פשוטות לתכנות ושיפור נוחות השימוש
המחסור בעובדים מיומנים, תחרות על מחירים והעלייה בצורך בגמישות בייצור מציבים אתגרים חדשים בפני היצרנים. בתערוכת iREX בטוקיו, הציגה ענקית הרובוטיקה FANUC, פתרונות לתעשיית העתיד. החידוש הגדול ביותר בדוכן של החברה היה הרובוט קל המשקל והשיתופי CRX-10iA. רובוט זה, המגיע בצבע לבן, מייצג רמה חדשה של רובוטים תעשייתיים העובדים במשותף עם פועלי הייצור. בהשוואה לסדרת CR הקיימת של רובוטים שיתופיים מבית FANUC, הגרסה החדשה היא קלת משקל באופן משמעותי ובכך היא ניתנת להתקנה בקלות במגוון רחב של יישומים כמו מערכות הובלה ללא נהג ועגלות אוטונומיות.
בעוד שתעשיית הרכב עברה כבר, במקרים רבים, לייצור אוטומטי, יצרנים קטנים ובינוניים עדיין עושים את המעבר הזה בהדרגה. הרובוט החדש, CRX-10iA, הינו אידיאלי עבור לקוחות המעוניינים לשלב, לראשונה, רובוטים ברצפת הייצור שלהם. לוח הבקרה יכול להיות מוחלף במחשב טאבלט המקל על השימוש בעזרת ממשק משתמש חדש, המתאים בעיקר לעובדים עם ניסיון מועט בתכנות.
הרובוט החדש מגיע בשתי גרסאות: גרסת זרוע קצרה בעלת מפתח של 1.2 מטרים וגרסת זרוע ארוכה עם טווח זרוע של 1.4 מטרים. יכולת ההעמסה היא של עשרה קילוגרם בשתי הגרסאות. כמו גרסאותיו הקודמות גם CRX-10iA יכול להיות מותקן עם מערכת ראייה המאפשרת פריקה וטעינה של מיכלים או של מערכות מידוף.
חידושים נוספים מבית FANUC
FANUC מציעה חידושים גם בתחום טכנולוגיית החיישנים. חיישן חדש, 3DV/1600, מאפשר לכידת תמונה מהירה עם שדה ראייה מוגבר של עד 1600 מילימטרים רבועים. חידוש זה מבטיח שגם חלקים גדולים יזוהו בעזרת החיישן. מכיוון שגם הרובוט וגם החיישנים מיוצרים על ידי FANUC, כל תהליכי היישום והתכנות משולבים לתוך בקרת הרובוט. הפתרון נקרא iRVision והוא מהווה יתרון על פני מצבים בהם נדרש קודם לחבר את החיישן אל הרובוט באמצעות מחשב.
חידוש נוסף שהוצג בתערוכה הוא הרובוט החדש, DR-3iB/8L , מסדרת Delta, עם יכולת העמסה של עד 8 קילוגרמים. הרובוט מסופק גם הוא בצבע לבן במקום הצהוב הסטנדרטי וניתן לשימוש בתעשיית המזון. רדיוס הפעולה עומד על 1600 מ"מ והודות ליכולת ההעמסה הגבוהה שלו הוא מתאים לתפעול של מזון ארוז כגון פחיות.
רובוט נוסף חדש הוא ה-M-800iA/60 המשמש לתהליכים הדורשים דיוק גבוה כמו חיתוך לייזר או הלחמות עדינות. גם כאן, כל תהליכי התכנות נעשים באופן פשוט בלוח ההפעלה של הרובוט. פתרון זה הינו אידיאלי לתעשיית הרכב ומאפשר, לדוגמא, ייצור מדוייק של דלתות.
תעשיה 4.0 ובינה מלאכותית
התצוגה של FANUC בתערוכה נתמכה גם על ידי פתרונות בתחומי הבינה המלאכותית ותעשיה 4.0. במסגרת זו הוצגה מערכת FIELD שעתידה להיות מושקת באירופה במהלך שנת 2020. זו פלטפורמת IoT בעלת תכונות מיוחדות המבדלות אותה ממערכות אחרות. המערכת אוספת ומנתחת את נתוני המכונה באופן מקומי, מבלי להעבירם מיידית לענן. תכונה זו גורמת לכך שנתוני הייצור הקריטיים נשארים בתוך המפעל ומאפשרים ניתוח מידע מהיר ושיפור מיידי של תהליכי הייצור.
בתחום הבינה המלאכותית הוצגה אפליקציה המאפשרת לרובוט המצוייד במערכת חישה, לאסוף חלקים הממוקמים באופן רנדומלי. הרובוט, מלמד את עצמו, איזה חלק לאסוף בהתבסס על פעולות קודמות.
למידע נוסף:
אז-אור, פבלו ינובסקי, 054-452-1366, [email protected]