טכנולוגיית ייבוש חומרי הגלם של Dri-Air שומרת על תנאי העבודה בחדר הנקי ומקטינה את צריכת האנרגיה. מערכת הבקרה החדשה, SmartTouch מתאימה לתעשייה 4.0 מאפשרים שליטה טובה במאפייני הייבוש
יבשנים מבוססי דיסקנט מתוכננים כך שיספקו למכלי הייבוש זרם מתמשך של אוויר עם נקודת טל נמוכה. זאת לצורך ייבוש מהיר ויעיל של חומרי גלם היגרוסקופיים הסופחים לחות. כדי להשיג זאת היבשנים פועלים בתהליך אוטומטי בו חלק מהסרת הלחות מתבצע ישירות, דרך אספקת אוויר יבש למכלים, וחלק באופן עקיף על ידי חום המשמש לאידוי הלחות שנלכדה במכל.
כיום, מרבית היבשנים נחלקים לשני סוגים עיקריים: יבשנים בטכנולוגיית חלת דבש ויבשנים עם 2-4 מצעי דיסקנטים שאינם בתנועה. בעוד שיש דמיון בתכנונם של שני סוגי היבשנים (מבחינת קיום מחזוריות קבועה של חימום, קירור ואספקת האוויר יבש למכל), קיים שוני באופן בו מחזוריות זו מושגת.
החסרונות במייבשי חלת דבש
היבשנים בטכנולוגיית חלת דבש, עם הדיסקנט המסתובב, נמצאים בתנועה מתמדת במעבר דרך מחזורי החימום, הקירור והייבוש. לתנועה זו חסרונות כאשר באים להשתמש בהם בחדרים נקיים. שני מפוחים משמשים בהם לאידוי הלחות הלכודה מתוך הדיסקנט, ומפוח נוסף משמש לייבוש חומרי הגלם במכל. המפוחים גורמים לחום רב, ללחות, לחלקיקים ולאבק להיפלט אל תוך החדר הנקי או אל סביבת העבודה. חיסרון נוסף הוא האנרגיה הרבה שנדרשת בתהליך מתמשך זה של ספיקת אוויר.
התאמת מערכות הייבוש לחדרים נקיים
היבשנים האחרים, בהם מצע הדיסקנט קבוע כדוגמת יבשני Dri-Air (תמונה 2), מאפשרים להפנות את זרם האוויר דרך שסתומים בעת המעבר בין מחזורי החימום, הקירור והייבוש. תכנון זה מאפשר שימוש במפוח אחד בלבד לצורך החימום והייבוש של הדיסקנט וחומר הגלם. רובו של האוויר החם (95%) ישמש לייבוש החומר ואילו 5% ממנו יופנו לחידוש מצע הדיסקנט. כתוצאה מכך פחות חום, חלקיקים ואבק נפלטים אל סביבת העבודה שנשמרת נקייה. יתרון נוסף הוא בצריכת האנרגיה, הנמוכה בכ-50% יחסית ליבשנים עם דיסקנט מסתובב. זאת הודות לשימוש במחממים קטנים יותר. כדי למצמצם עוד יותר את צריכת האנרגיה של היבשן קיימת אפשרות לנטר את כמות הלחות ולהתאים את תהליך החימום למצבו האמיתי של חומר הגלם המצריך ייבוש. תכנון זה מאפשר חיסכון אנרגטי של 15% נוספים והוא לוקח בחשבון לא רק את רמת הלחות של חומר הגלם אלא גם את תנאי הסביבה המשתנים.
בקרה חכמה לתעשייה 4.0
יבשני Dri-Air מצוידים במערכת הברקה ה-SmartTouch התואמים לצרכי תעשייה 4.0 (תמונה 1). הבקרים החדשים אוספים מידע מהיבשן וחולקים אותו עם מגוון של התקנים ושל ציוד דוגמת מכונת ההזרקה.
"הבקר החדש מתבסס על פלטפורמה פתוחה של בקר לוגי הניתן לתכנות, עם התקן חשמלי למדידת טמפרטורה" אומר ג'ייסון סירס (Jason Sears) נשיא Dri-Air. "אנחנו רוצים להמשיך ולהוביל בתחום הטכנולוגי. הפלטפורמה הפתוחה מאפשרת למשתמשים להוסיף חיישנים חדשים, התקני תקשורת או פרוטוקולים שעשויים להיות זמינים בעתיד".
הבקרים מגיעים כסטנדרט ביבשנים מסדרת HP וביבשנים בעלי שני מכלי ההזנה והם אופציונליים בסדרות אחרות. לבקרים יש מסך מגע צבעוני עם תצוגה זמינה וקלה לתפעול של טמפרטורה, זמן ונקודת הטל.
תכונות זמינות נוספות: טיימר להפעלה ולעצירה אוטומטיות, פונקציות אבחוניות למגמות הטמפרטורה ונקודות הטל, ספריית תכונות חומרי גלם אישית לצורך כוונון מהיר ואפשרות חיבור ל-WIFI ולאתרנט.
למידע נוסף:
א.א. נייגר, 04-629-1860/1, [email protected]