תוסף – אי של יציבות בעולם של רגולציה משתנה

בזכות נוכחות נרחבת ברחבי הגלובוס ומעקב צמוד על הרגולציות המשתנות תדיר, תוסף קונה לעצמה שם בתור מורה נבוכים בסבך התקנים. ייעוץ וליווי בנושאים רגולטוריים מוצעים אף הם ללקוחותיה כחלק אינטגרלי מהשירות.  

תמונה 1: מעבדת הפיתוח בתוסף.

יצרניות הפלסטיק המציעות פתרונות למגוון תעשיות חייבות להתמודד עם רגולציות שונות, שחלקן, לעיתים, ייחודיות לענף. שינויים רגולטוריים אינם נופלים כרעם ביום בהיר. בין ריבוי של תקנים ותקנות, חשוב שיהיה גורם בחברה היצרנית אשר יהיה אמון על מעקב קפדני אחרי החידושים והשינויים ויקבל הכוונה רגולטורית מקיפה, יבין את ההשלכות על המוצרים ויעביר את המידע הלאה בתוך הארגון, כמו גם לספקים וללקוחות. 

החברהגלובלית, הרגולציהמקומית 

תוסף פרוסה ברחבי העולם עם אתרי ייצור במקומות רבים, ומספקת פתרונות לתעשיות מגוונות. בין אלו נמנות תעשיות הבנייה, המזון והצעצועים בהן קיימות רגולציות קפדניות ונוקשות במיוחד המחייבות תשומת לב מיוחדת. החברה מעסיקה בכל אחד מהאתרים צוותים אשר עוקבים אחרי הרגולציות המקומיות. במשרדי המטה בישראל, שם יושב צוות הרגולציה הגלובלי, מתקבל כל המידע הזורם מהאתרים בעולם. כאן מספקים מענה לכל הדרישות שעולות מהשטח כולל  ודרישות ספציפיות של כל לקוח ולקוח. "אנשי הרגולציה שלנו מאוד מקצועיים ויודעים פעמים רבות לקרוא את השוק ולהתריע מראש לקראת כניסה של רגולציה מסוימת. הדבר מאפשר לנו זמן להתכונן ולהציע פתרונות השומרים על הרצף הייצורי של הלקוחות שלנו. אנחנו נערכים עם חומרים חליפיים מראש, מבצעים בדיקות השוואתיות ודואגים שבמידה ומחליפים חומר, הביצועים ותנאי העבודה יישארו זהים ככול הניתן", אומרת אביה יצהרי, מנהלת הרגולציה של תוסף 

דוגמאות למקרים כאלו לא חסר: "מקרה שהיה לאחרונה הוא כמובן האיסור בחומרים המכילים PFAS,” מספרת אודליה וינטרוב, אשר מרכזת את תחום הרגולציה בישראל. "מדובר בתקן שנכנס במהירות לתוקף, ודחף אותנו לפיתוח מזורז של פתרונות חלופיים. דוגמה נוספת היא בתחום חוסמי ה-UV שם, לפני כחצי שנה התעדכנה רשימת ה SVHC בתקן ה REACH האירופאי ונכנסו אליה שני חוסמי UV הנפוצים לשימוש. ההערכות המוקדמת וההצפה של כך אפשרה פיתוח מבעוד מועד, והיום אנחנו כבר מספקים מוצר חליפי מעולה, העולה בקנה אחד עם הרגולציה האירופית. דוגמה לתמיכה ברגולציה מקומית היא התרעה על כניסה של חובת הכנסת חומרים ממוחזרים לשקי חומרי הגלם באירופה. צוות הפיתוח בתוסף נכנס לעבודה וביצע הכנות ובדיקות על מנת שנוכל לספק שקי חומר גלם עם חומר ממוחזר שיעמדו בדרישות".  

הגורם המקצועי שעושה סדר בעניינים 

מחלקת הרגולציה גם משמשת כגוף מקצועי העוסק בייעוץ ללקוחות. "יש אוקיינוס של תקנים, והרבה פעמים הלקוחות שלנו פונים אלינו כי אנחנו מומחים בתחום. הם בטוחים שנשמור עליהם וניתן להם את הפתרונות הנכונים", מספרת אביה. "לדוגמה, ביצענו הדרכות REACH ללקוחות שונים והסברנו כיצד יש להתנהל באירופה תחת תקן זה. כמו כן, אנחנו שמחים לסייע גם במקרים שלא מדובר בלקוחות הישירים שלנו".  

 לא מהססים לאמץ רגולציות חדשות 

לפני כל כניסה ליישומים או לשווקים באזורים גיאוגרפיים חדשים, מבצעת מחלקת הרגולציה בדיקה מקיפה. לדוגמה, בכניסה של תוסף לדרום קוריאה נדרשה החברה לאמץ תקינה חדשה. "היתרון שלנו הוא הגמישות. אין דבר כזה "אי אפשר". תוך מספר חודשים בלבד, בתהליך מזורזהבנו את התקינה הנדרשת וביצענו את הרישומים הנדרשים שם", אומרת אביה. 

גם עבור לקוחות החברה בתחום המזון עושה תוסף מהלכים משמעותיים, ולאחרונה עברה את ההסמכה לתקן בטיחות במזון .ISO 22000 כמו כן אומצו תקני ה UL לעמידות באש עבור יישומי כבלים ומוצרי אלקטרוניקה, כולל ציוד בדיקה מתקדם עבור תוספי ה FR של החברה.  

הכיווןקיימות 

"אין ספק כי בשנים האחרונות הרגולציה ממוקדת בנושא זה, בין אם בהכנסה של כמויות הולכות ועולות של חומר ממוחזר, הורדת טביעת רגל פחמנית וכן רגולציה של כימיקלים מזיקים לאדם או לסביבה. מנהל תחום הקיימות של תוסף, ד"ר תמיר שטיין, בשיתוף עם מחלקת הרגולציה, מתעדכן תדיר ונמצא עם האצבע על הדופק על מנת שנוכל להציע את הפתרון המקיים ביותר", מסכמות אביה ואודליה. 

למידע נוסף:
תוסף, תמיר ירקוני, 054-566-8848, [email protected]