מפעל הפוליאוליפנים הגדול בעולם יוקם באמצע המדבר

חברת Borouge סיימה כבר 50% מבניית המפעל החדש שיוקם באיחוד האמירויות. המפעל העתידי יעמוד ביעדי הקיימות של החברה אפס פליטות פחמן עד 2045 

תמונה 1: אתר הייצור החדש של Borouge באיחוד האמירויות.

איחוד האמירויות היא עבור רבים שם נרדף לפרויקטי בנייה מגלומניים, אבל לצד מגדלי ענק והגנים הבוטניים, המדינה היא כר פורה לפרויקטים חשובים של עולם התעשייה וההייטק. אחד מהפרויקטים הללו הוא אתר תעשייתי לייצור פולאוליפינים בעיר התעשייה אל-דנה (לשעבר אל-רוויס). מדובר באחד הפרויקטים התעשייתיים הגדולים ביותר באיחוד האמירויות ובעולם כולו. האתר יהיה רשמית המפעל הבודד הגדול ביותר בעולם לייצור פוליאולפינים. 

חברת Borouge, שמקימה את האתר, סיימה כבר 50% מהבנייה, כאשר הפרויקט עתיד להסתיים עד 2025 

בין השאר, הותקן באתר התעשייתי הריאקטור הגדול ביותר בעולם של פאזה גזית, כ-500 טון משקלו, הראשון מסוגו באמירויות. 

מפעל הפולאולפינים הגדול בעולם באמצע המדבר 

הפרויקט, שנעשה בשיתוף פעולה עם בעלי החברה BOREALIS ו-ADNOC,  צפוי להגדיל את התפוקה הנוכחית בשליש. זו תקפוץ ב-1.4 מיליון טון בשנה, ותעמוד על סך של 6.4 מיליון טון בשנה. הגדלה משמעותית זו בתפוקה תחזק באופן ניכר את מעמדה של Borouge בשוק העולמי, ובוודאי בשוק הישראלי. 

הפרויקט שהחל ב-2022 משתרע על פני שטח של למעלה מ-3.4 מיליון מ"ר – שווה ערך ל-500 מגרשי כדורגל – עם יותר מ-7,500 ק"מ של כבלים, 340,000 מ"ק בטון ו-77,500 טונות של פלדה. כבלי החשמל וצנרת ה-HDPE המשמשת לבניית המפעל מקורם ומיוצרים ישירות מחומרי פוליאתילן של Borouge. הפרויקט מוערך  בכ-100 מיליון שעות עבודה ומשלב כ-20,000 עובדים. 

מחויבת לקיימות וניטרליות בפליטות פחמן 

למרות הגידול המשמעותי ביכולות הייצור, החברה לא מתכוונת לוותר על ערכי הקיימות. מפעל הזיקוק באתר החדש של החברה מבצע את אחד מתהליכי הפיצוח הכימי החסכוניים ביותר באנרגיה בעולם. בתהליך הפיצוח משולבת טכנולוגיה ללכידת פחמן, והפעלה שלה בעתיד לא תיצור כל השבתה בייצור. 

כחלק מהאחריות הסביבתית, התחייבה החברה להגעה ליעד של אפס פליטות פחמן עד 2045. התחייבות זו באה חמש שנים מוקדם יותר מיעדים של חברות דומות בתעשייה, המתחייבות להגיע ליעד רק ב-2050. כיעדי ביניים יופחתו 25% מפליטות גזי החממה ו-30% מצריכת האנרגיה עד שנת 2030. 

אתר הייצור החדש שלBorouge  מראה כי התפתחות טכנולוגית לא באה בניגוד לעמידה ביעדים סביבתיים, אלא אף יכולה לקדם אותם. כל שנותר הוא לצפות לסיום בניית האתר החדש ולקוות שגם בישראל נהנה מתנופת הפיתוח הזו. 

 למידע נוסף:
SJD, אילן אשכנזי, [email protected] ,054-464-7801