Resinex ישראל, חברת ההפצה המשותפת לתוסף הישראלית ו-RAVAGO העולמית, מפיצה חומרי גלם בתעשייה. החיבור בין ענקית הסחר הגדולה והיצרן מקומי בעל מערכת הפצה מבוססת, מספק יתרונות משמעותיים במיוחד בתקופה זו!
שרשראות הלוגיסטיקה והאספקה לא היו במצב מאתגר שכזה כבר שנים רבות. שנתיים של מגפה, והפלישה של רוסיה לאוקראינה, מעמידים את קווי השילוח במצב בעייתי. כמו בכל התחומים, גם בתחום חומרי הגלם, קיימים חוסרים רבים, ההיצע והביקוש לא מאוזנים והמחירים – מאמירים ומאמירים…
דווקא בתקופה שכזו עולה החשיבות בקשר עם ספק חומרי גלם גלובלי. ספק בעל יכולת תמרון פנימית גבוהה בין יצרני פולימרים שונים, תמרון בין מחירים ובין אזורי אספקה עולמיים. בארצנו הקטנטונת, מסיבות היסטוריות, ספקי חומרי הגלם הם לרוב סוכנים של החברה המייצרת את הפולימר. הם עובדים מולה ומקבלים עמלה מסויימת על כל מכירה. אולם אם נבחן את המצב באירופה ובארה"ב נראה ששם נהוגה צורת עבודה אחרת של מפיצים. מדובר לרוב בחברות ענק בעלות כוח קנייה גדול הרוכשות אקטיבית חומרי גלם ממקורות שונים, מחזיקות מלאים ולא משמשות רק כמתווך לעסקה.
חברת Resinex ישראל מהווה דוגמה יחידה בשוק המקומי למפיץ חומרי גלם בסדר גודל שכזה. היא מהווה זרוע מקומית של החברה האירופאית המחזיקה פעילות בכ-35 מדינות שונות. החברה הוקמה כמיזם משותף של חברת תוסף הישראלית והמוכרת, ביחד עם חברת הסחר הבלגית הגדולה RAVAGO אליה שייכת Resinex. שוחחנו עם זיו זאבי, מנכ"ל Resinex ישראל.
מה היתרונות של Resinex ישראל כשלוחה של החברה העולמית?
"רכישת חומר הגלם של כל הקבוצה נעשית במרוכז. כוח הקניה שלנו עצום ורק בישראל לבדה מדובר על אלפי טונות בחודש. הוא עולה על כוח הקניה של כל חברה בודדת בישראל, גדולה ככול שתהיה. הדבר בא ליידי ביטוי כמובן במחירים תחרותיים", מסביר זיו ומוסיף: "כל הקשרים העסקיים של החברה העולמית נגישים לנו. הדבר מייצר ערך מוסף במיוחד בימים אלה בהם שרשרת האספקה העולמית מצריכה מאיתנו גמישות ויצירתיות על מנת להביא את החומר המתאים, במחיר המתאים, לישראל".
מה מרוויחה Resinex מהשותפה השניה שלה, חברת תוסף?
"תוסף עסקה בהפצה של חומרי גלם עוד לפני החיבור עם Resinex. בשנת 2006 הוקמה השותפות הזו ומאז היא משגשגת. לתוסף קיימת נגישות גבוהה מאוד לכל מפעל בישראל. מערכת ההפצה שלה מגיעה לכל לקוח פעמיים שבוע. דרך מערך הפצה זה אנחנו מפיצים גם את החומרים של הנקנים דרך Resinex. אנחנו מספקים מענה לכמויות קטנות של חומר גלם, כמה שקים, ועד למכולות שלמות".
מה לגבי רווח טכנולוגי ולא רק תפעולי, האם יש חיבורים ועבודה משותפת?
"בהחלט! המעבדות המתקדמות של תוסף עומדות לרשותנו. בהם אנחנו יכולים לבצע בדיקות קבלה לחומרי הגלם, בדיקות הנדסה לאחור עבור לקוחות, חקר כשל ועוד. בנוסף, החיבור של חברת תוספים מובילה עם זרוע חזקה של מכירת חומרי גלם מאפשרת לנו לספק פתרון מלא ללקוחות כאשר הסינרגיה בין התוספים למטריצה הפולימרים מלאה".
עד כמה האתגרים בשרשראות האספקה משפיעים גם עליכם?
"כשיורד גשם – כולם נרטבים. אנחנו מפזרים סיכונים, ובמילים אחרות – מגוונים את הספקים מהם אנו רוכשים. כך ניתן לתמרן גם מבחינת מחירי קניה, מחירי הובלה וזמינות החומר. מאז המלחמה אנחנו כבר לא רוכשים סחורה מרוסיה או מאוקראינה אך בזכות אלטרנטיבות ממקומות אחרים בעולם אנחנו ממשיכים לתת מענה מלא".
בארץ מתחילים להבין את יתרונות בעבודה מול מפיץ
עבודה מול מפיץ הולכת וצוברת תאוצה בישראל. חברת DSM, שפעלה בישראל שנים רבות עם סוכן, סיימה את ההתקשרות מולו ועברה לעבודה מול Resinex. גם חברת Dow, המחזיקה בארץ נציגות ישירה, התקשרה עם Resinex על מנת זו תיתן מענה ללקוחות קטנים ובינוניים שלה. נראה שהיתרונות במודל הפעילות זה מביאים ערך אמיתי ללקוחות וגם ליצרניות חומרי הגלם.
ליצירת קשר:
זיו זאבי, מנכ"ל Resinex ישראל, [email protected]