מתחזקים עם אוטומציה ונערכים לבאות

להטמעת אוטומציה אין צורך בתהליך מורכב של שינוי רצפת הייצור. האוטומציה של היום מתאימה למערכות הקיימות ומקטינה משמעותית את התלות שלנו בכוח האדם

תמונה 1: קו אוטומטי של Haitian בתעשיית הרכב.

מגפת הקורונה נראית בינתיים בשליטה מבחינה רפואית, כששיאה מאחורינו. אולם השפעות המשבר על המשק ושוק התעסוקה עדיין לא ידועות. מומחים מעריכים כי התפרצות נוספת בלתי נמנעת כשהשאלה היא רק מתי? התפרצות שכזו תמצא תעשייה עם חוסן נמוך יותר בהשוואה להתפרצות הראשונה.

כחלק מהפקת לקחים והכנה לבאות, ברור כי למצבים דומים חייבים להגיע מוכנים! במשבר הנוכחי תלות הייצור בכוח האדם היוותה בעיה. הנחיות חוזרות לצמצום העובדים ולשמירה על מרחק האטו את קווי הייצור ואם חלילה אחד העובדים חלה – ריחפה סכנה של השבתה מוחלטת על המפעל.

לשמחתנו, הפתרון כבר כאן בדמות המהפיכה התעשייתית הרביעית. אוטומציה נגישה יותר מאי פעם ויכולה להוות תחליף לפעולות רבות אותן מילאו עד עכשיו עובדים אנושיים.

שעתה של האוטומציה השיתופית
תמונה 2: קו אוטומטי של Haitian בתעשיית מוצרי החשמל הביתיים.

אוטומציה תעשייתית עושה שימוש במערכות בקרה עם מחשבים ורובוטים, וכן בטכנולוגיות העברת מידע ותקשורת בין מגוון מכונות ותהליכי ייצור בתעשייה לצורך החלפה בטוחה ויעילה של בני האדם בתהליך. מדובר למעשה בצעד השני לתיעוש, שמגיע אחרי המכניזציה.

מבחינה היסטורית אוטומציה בייצור קיימת כבר שנים רבות. גם לפני 50 שנים רובוטיקה הייתה חלק מהתעשיות הגדולות, אך הטכנולוגיה היתה שמורה במיוחד לתעשיית הרכב ושאר תעשיות שמייצרות סדרות גדולות של אותם מוצרים. קיימים סוגים שונים של רובוטיקה ואוטומציה: רובוטים תעשייתיים, רובוטים שיתופיים (קובוטים), רובוטים ניידים ורובוטים הנמצאים בשירות האדם.

קובוטים לאוטומציה נגישה
תמונות 3: רובוטים שיתופיים מסדרת HCR של HANWHA מבצעים עבודות הרכבה.

לאחרונה נראה שגשוג בתחום האוטומציה כאשר השימוש ברובוטים, ובמיוחד בקובוטים הולך וצובר תאוצה. אלו מהווים כלי חדש המשנה את חוקי המשחק ותורם לרובוטיזציה של העולם. יתרונם הגדול טמון בכך שניתן בקלות ובמהירות לתכנתם לעבודה, על ידי הנחיה אינטואיטיבית. אין צורך יותר בכתיבה של אלגוריתמים מסובכים ותיכנות מורכב, אלא רק להראות לרובוט מה לעשות. ניסיון בשטח מראה כי כמה עשרות דקות של תרגול יאפשרו לכל אחד לתכנת קובוט לביצוע פעולות פשוטות. השקעה של שעות ספורות יאפשרו למפעיל להתקדם צעד אחד קדימה ולהפיק תועלת מהפונקציות הנוספות של הקובוטים תוך חיבורם למכונות ולקווי הייצור.

HCR, הרובוטים השיתופיים של HANWHA מהווים אחת המחברות המובילות בתחום זה. הם מאפשרים להטמיע מערכות רובוטיות ללא הצורך לשנות את רצפת הייצור. הקובוטים עובדים בצורה בטוחה לצד אנשים. במקרה של מפגש בלתי צפוי עם בן אדם, הרובוט יפסיק את פעולתו ולכן אין צורך לבנות כלובי בטיחות ולפנות מקום גדול ברצפת המפעל. תכונות אלה הופכות את הקובוט לכלי יעיל גם עבור הרצות קצרות ובינוניות בכל סוגי המפעלים.

גמישות תפעולית ואיכות משופרת

אם בעבר היה ברור כי היתרון הגדול של מערכות אוטומציה הן היכולת להגביר כושר ייצור בשל העבודה 24/7 ולאפשר הורדת עלויות בשל שכר ותנאים של פועל, היום מצטרפים יתרונות נוספים: שיפור האיכות והגמישות של תהליכי הייצור. דוגמא לכך ניתן לראות בתעשיית הרכב: התקנה של בוכנות בתוך המנוע בוצעה בעבר באופן ידני, עם שיעור טעויות של 1-1.5%. כיום, מטלה זאת מבוצעת באופן אוטומטי עם שיעור טעות של 0.00001%.

יתרונות האוטומציה התעשייתית
  • עלויות תפעול מופחתות: עלות הרכישה הראשונית של מערכות אוטומציה אכן גבוהה. אולם, עלויות התפעול של מערכת אלו נמוכות בהרבה מעלויות מעסיק של פועל. המערכות אמינות במיוחד ועלות אחזקתן נמוכה. במידה וכשל אכן מתרחש, נדרשים רק טכנאי מחשב ואחזקה כדי לתקנו.
  • יעילות גבוהה: אוטומציה מאפשרת עבודה 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, 365 ימים בשנה, ללא תלות בחופשות מחלה וחגים. הדבר משפר משמעותית את יצרניות החברה.
  • איכות גבוהה: אוטומציה מפחיתה את הטעויות הנובעות מעבודת אנוש כתוצאה מאי דיוק או עייפות. שלא כמו בני האדם, הרובוטים לא מתעייפים ושומרים על ייצור אחיד ועקבי לאורך זמן.
  • גמישות גבוהה: הוספת משימה חדשה בקו ההרכבה דורשת הכשרת העובד ובעלת עקומת למידה. רובוט, לעומת זאת, יכול להיות מתוכנת בקלות לביצוע משימות שונות ומקנה גמישות בייצור.
  • דיוק מידע גבוה: איסוף המידע ממערוכת האוטומציה מאפשר שקיפות טובה יותר של תהליך הייצור. הדבר חוסך בהוצאות של מערכות אלטרנטיביות לאיסוף המידע ומקל על עיבוד המידע בלי להתפשר על הדיוק במידע . באמצעות המידע ניתן לקבל החלטות נכונות יותר, לייעול התהליך והקטנת הפסולים.
  • בטיחות גבוהה: אוטומציה הופכת את קו הייצור לבטוח עבור העובדים ומאפשרת להם להימנע מביצוע עבודות מסוכנות אותן ניתן לתת לקובוט לבצע.
לסיכום,

בהכנסת אוטומציה חשוב להגדיר בצורה נכונה את הצורך הנוכחי כמו גם צרכים עתידיים על מנת למצוא את הפתרון האולטימטיבי. חברת אסף תעשיות מחזיקה מגוון פתרונות אוטומציה, מייעצת למפעלים ומלווה את תהליך ההטמעה והשימוש. המגמה ברורה ואוטומציה תעשייתית תיכנס יותר ויותר למגוון משימות הודות ליתרונותיה הרבים והביטחון שהיא מאפשרת ברצפת הייצור.

למידע נוסף:

אסף תעשיות

מיכל גורלט, 052-340-8083, [email protected]

לאוניד פקס, 052-603-1433, [email protected]