פולירם מרחיבה את יכולות הייצור לאירופה

לאחרונה רכשה החברה מפעל תרכוב בבריטניה המתמחה בתרכוב ומיחזור ניילון ו-PET. פעילות זו תחזק את יכולותיה עם כניסה ליישומים חדשים

תמונה 1: פולירם U.K. המפעל החדש של החברה ב- Lydney בבריטניה.

אוטובוסים דו קומתיים, תאי טלפון היסטוריים, שעון מפורסם ובית מלוכה המספק כותרות אלו רק חלק מהדברים שניתן למצוא בבריטניה הגדולה. מעתה נוכל למצוא שם גם מפעל ייצור חדש של פולירם הישראלית.

לפני כחודשיים רכשה פולירם את מפעל PETLON הממוקם ב-Lydney, עיר נמל על חופה המערבי של בריטניה (תמונה 1). מפעל זה מתווסף לארבעת אתרי הייצור הנוספים של החברה בארה"ב, בסין וכמובן בישראל. על התפתחות הייצור באירופה חושבים בפולירם כבר מספר שנים. עודד קליגר, סמנכ"ל ומנהל הפעילות בישראל מספר "לאחרונה, נפתחה בפנינו אפשרות להתרחבות לאירופה ע"י רכישת המפעל בבריטניה. יחד עם התמיכה והמעטפת של קרן פימי, בעלת השליטה בחברה, ביצענו את הרכישה. רכישה זו מתווספת להתרחבות נוספת שבוצעה רק לפני שנה וחצי, עם הקמת המפעל החדש שלנו בארה"ב".

גם לפני הרכישה בנתה פולירם תשתית איתנה בבריטניה והיא אף מחזיקה בה חברת בת. כפועל יוצא מכך, ינוהל המפעל ישירות דרך חברת הבת כאשר מנהלה, מארק טימנס, יכהן כמנכ"ל של המפעל החדש. כל העובדים של החברה המקורית נקלטו בפולירם אנגליה ויעבדו עם התמיכה של החברה כולה.

תעודת זהות – פולירם

  • פולירם נוסדה ב-1986 ברם און
  • לחברה חמישה אתרי ייצור בעולם: שניים בישראל, אחד בארה"ב, סין ומעכשיו גם בבריטניה.
  • תשע חברות בנות נוספות פזורות גם הן בעולם: רוסיה, גרמניה, הודו, ספרד, איטליה, צרפת, סין, ארה"ב ובריטניה.
  • מספר העובדים העולמי עומד על 290 אנשים.
  • לפני כארבע וחצי שנים נרכשה פולירם ע"י קרן פימי והיא גם בעלת השליטה בה.
  • תחומי פעילות: חומרים הנדסיים (EP), חומרים פונקציונאליים למגוון תעשיות (Bondyram) ותרכובות עם סיבים ארוכים (Polytron).

מתרחבים ב-PET

רכישת מפעל, במיוחד ביבשת חדשה, הנה אבן דרך משמעותית לכל חברה. אולם, רכישת PETLON הביאה איתה גם ערך נוסף לפולירם מבחינה טכנולוגית. PETLON, כשמה, מתמחה בתרכוב של PET וניילון. זה האחרון נמצא בהלימה לחטיבת החומרים ההנדסיים (EP) של החברה, שעד עכשיו יוצרו בבלעדיות רק באתר בישראל. לצד העבודה עם ניילון, מחזיקה PETLON בהתמחות ב-PET בו היא נחשבת כאחת מהמובילות הטכנולוגיות העולמיות. יכולות מקצועיות אלו יחזקו את יכולות פולירם בתחום ויקנו לחברה תהליכי עיבוד נוספים, וכן יכולות מעבדה מתקדמות הספציפיות לחומרים אלו. הדבר פותח בפני פולירם יישומים ושווקים חדשים ביניהם: תרכובות לייצור בקבוקים, מגשיות לתרמופורמינג, ריהוט ופתרונות לקסטות הדיו לתעשיית המדפסות וכן יישומים צרכניים נוספים (תמונה 2). תחום נוסף וחדש מתמקד בציפוי לכבלים הן מ-PA והן מ-PET. הציפויים מיושמים באקסטרוזיה, מתאימים לקצבי עבודה מהירים, זמינים במגוון צבעים ומפגינים מגוון תכונות: עמידות לטמפרטורות גבוהות, גמישות משופרת ואף ייצור מרכיבים מתחדשים.

"נפלה לידינו הזדמנות כפולה המאפשרת גם גדילה משמעותית וגם התמקצעות בקו מוצרים חדש", מספר עודד. "לחברה שרכשנו ידע ייחודי בקיריסטליזציה, ייבוש ובטיפול ב-PET. הם מחזיקים במקורות הזנה קבועים וטובים ל-PET ממוחזר ולניילון ואנו רואים מודעות צרכנית ברמה העולמית ההולכת וגוברת לנושא".

תמונה 2: דוגמאות ליישומים חדשים בעקבות רכישת המפעל החדש בבריטניה.

PET בקצה המזלג

  • Polyethylene terephthalate אחד החומרים הפלסטיים הנפוצים והשימוש בו מגיע לכ-7% מכלל השימוש העולמי בפלסטיק.
  • לחומר יכולת להיות במצב אמורפי או גבישי למחצה, כתלות בהיסטוריה התרמית של החומר.
  • החומר מאופיין בשקיפות וקשיחות במצבו האמורפי ונפוץ לשימוש בטקסטיל ובקבוקים ומכלי מזון. ביישומי אריזה עולה ל-20% מכלל הפולימרים האחרים.
  • לחומר רגישות ללחות ובמהלך עיבודו היא יכולה לגרום להידרוליזה. לכן, לפני עיבודו יש להביא את החומר לייבוש ברמה של 0.02% לחות ומטה

מתמקדים במיחזור

חקיקה בתחום המיחזור אכן הולכת ומתקדמת ועתידה לעשות מהפיכה בשנים הקרובות בתעשייה. עד 2024 77% מבקבוקי ה-PET יאספו ברחבי אירופה והם יהיו מחוייבים להכיל בתוכם 25% חומר ממוחזר. יעדים אלו אף יוחמרו עד 2029. אז, אחוז האיסוף יעלה ויעמוד על 90% ואילו השימוש בחומר ממוחזר בבקבוקים יעלה ל-30%. מגמות דומות נראות גם במגשיות לתרמופורמינג בהן לקוחות הקצה דורשים אחוז הולך וגובר של חומר גלם ממוחזר, חיצוני, בתוך המגשים.

מסיבות אלו, כניסתה של פולירם לתחום לתרכוב ה-PET שכוללת בתוכה גם תהליכי מיחזור, מעניינת ומבטיחה. טכנולוגיות רב שכבתיות להזרקה וניפוח ממשיכות להתפתח ומאפשרות לשלב אותו עם שכבות חסמות. זאת לצד יתרונו גם כחומר העומד בפני עצמו בהקניית הגנה למוצר מחדירת גזים.

לסיכום,

פולירם נמצאת בתנופת התפתחות גדולה ומואצת בשנים האחרונות. הדבר ניכר הן גיאוגרפית, עם ייצור ביבשות שונות, והן טכנולוגית בכניסה לתחומים חדשים. הכניסה האחרונה של החברה לתרכוב ה-PET מעידה על הגידול שהיא צופה בנושא זה ופותחת דלת לעבודה עם חומרים ממוחזרים. נוכל רק לקוות כי גם בישראל תחום זה יתפתח בעתיד ושנזכה גם למיחזור כחול לבן כאן אצלנו, אולי אף בפולירם ישראל.