ה-Smart Factory הינו מערכת פתרונות אוטומציה המשלבת רובוטים ניידים אוטונומיים, פתרונות איחסון חכמים ואוטומטיים ותוכנות המייעלות את תהליך הייצור ומעלות את התפוקה
בסרטי המדע הבדיוני, העתיד מתואר כעולם מלא ברובוטים, הנעים בחרישיות ומבצעים את מלאכתם נאמנה. אם שואלים את אנשי האוטומציה, העתיד הזה כבר כאן. חברת cts הגרמנית פיתחה לאחרונה פתרון אוטומציה, Smart Factory, המייעל את עבודת המפעל. היא משלבת פתרונות אוטומציה ודיגיטליזציה מלאים הכוללים, בין השאר, רובוטים ועגלות אוטונומיות (AMR).
אבולוציה בפתרונות אוטומציה
אחד מפתרונות האוטומציה המובילים של cts הוא ה-Smart Warehouse שהיא יישמה בהצלחה במספר חברות ענק, כמו Siemens. הצעד המתבקש הבא היה למצוא דרך לייעל את הייצור, וזאת עושה מערכת ה-Smart Factory המשלבת חומרה ותוכנה ליצירת פתרונות המגבירים יעילות ופרודוקטיביות.
"המטרה שלנו היא להקל את העבודה עבור המפעילים, להפוך את שעות העבודה ליעילות יותר ולמנוע טעויות", מסביר אלפרד פאמר, ראש מחלקת שיווק ומכירות ב-cts. "אנחנו סוגרים את הפערים הקיימים באוטומציה של קו הייצור ומגדילים את סל המוצרים שלנו עם פתרונות חדשים".
לב ה-Smart Factory הוא פתרונות האיחסון לטווח קצר וארוך, אשר יושמו בתעשיות שונות מאז 2019. אלו חוסכים במקום וגם נמצאים קרוב לייצור. בנוסף, רובוטים ניידים אוטונומיים (AMR) משנעים את הטובין בין קווי הייצור באופן גמיש ודואגים לספק את הביקוש בחומרי הגלם מחד, ובהוצאה של התוצ"ג מאידך.
cts מציעה גם פתרונות איחסון זמני של תוצרת ביניים באופן חסכוני במיוחד במקום, אשר עולים לגובה, במקום להתפרס לרוחב ולתפוס שטח רצפה יקר. לכן, ניתן לשמור את התוצרת ברצפת הייצור לעיבוד המשך מהיר, ללא צורך בשינוע ממחסנים מרוחקים.
כיצד מחברים הכול ביחד?
"תוכנת ®sloXis משלבת את כל המרכיבים בסביבת הייצור ומרכזת את הנתונים בצורה חכמה. היא חוצת פלטפורמות ומתוכננת באופן פתוח כך שניתן לשלב בקלות גם חומרת צד שלישי. בנוסף, מערכת ניהול החומרים cts MMS דואגת לניהול, ארגון, ניטור ואופטימיזציה של תהליכים וחומרים לוגיסטיים. שילוב של שתי התוכנות מאפשר ניהול ושינוע חומרים ותוצרת באופן אוטומטי לחלוטין.
יתרונות ה-Smart Factory
הטמעת מערכות האוטומציה של ה-Smart Factory מאפשרת יתרונות רבים: פישוט תהליך התכנון והייצור, הגברת היעילות והאיכות, שקיפות ועקיבות מלאה, ותגובתיות מהירה לשינויים בתכנון הייצור. כל אלו הופכים את התהליך לחסכוני, רווחי ומקיים יותר.
"המערכת החדשה כבר פועלת במקומות רבים ומשובי הלקוחות חיוביים מאוד", אומר אלפרד. "אנחנו עתידים לעבור למתקן ייצור חדש ברבעון הראשון של 2024. שם תהיינה יכולות ייצור מורחבות אשר תאפשרנה מענה מהיר יותר לדרישות לקוחותינו", הוא מסכם.
למידע נוסף:
מולטיפק פלסטיק, אהוד נוימן, 050-495-1655, [email protected]