חברת Meech הציגה פתרונות מעניינים לניקוי יריעות מזיהומים, גם ללא מגע ביריעה, סילוק חשמל סטטי מתהליך הייצור ע"י מוטות יינון בגדלים שונים וכן פתרונות המשתמשים בחשמל סטטי להדבקה ולמינציה
חשמל סטטי הוא תופעה שיש צורך להתמודד איתה, כי אם לא מסלקים אותו, הוא יכול לגרום בעיות רבות. פריקה של הצטברות חשמל סטטי יכולה לגרום כאב רב למי שספג אותה, ואף יכולה לגרום לניצוץ ולדליקה. חשמל סטטי אף יכול להפריע לתהליכי ייצור, תהליכי הדפסה, למשוך מזהמים מהסביבה ועוד.
חברת Meech הבריטית מתמחה בפתרונות לחשמל סטטי, הן פתרונות של פריקת מטענים לא רצויים, והן ברתימתו לטובת תהליכי ייצור מסויימים. בתערוכת ה-K, הציגה החברה מספר חידושים בתחום, לצד מוצרים ותיקים.
ניקוי יריעות פלסטיות במגוון שיטות
החברה הציגה את CyClean, אשר מסלק ביעילות זיהומים מיריעות פלסטיות ללא צורך במגע עם היריעה. זהו מוצר ותיק המשתמש בשילוב של זרימת אוויר במעגל סגור דרך פילטרים עדינים, לצד פריקת חשמל סטטי במוצר. ה-CyClean מתאים לשימוש במיוחד ביריעות רגישות, אשר נדרש לנקותן ללא מגע פיזי מחשש פגיעה.
לצידו ניתן היה למצוא מוצר נוסף, RoClean, אשר מאפשר ניקוי יריעות על ידי שימוש בשילוב של מברשות מסתובבות הנוגעות ביריעה, עם זרימת אוויר מסונן במעגל סגור וסילוק חשמל סטטי. באמצעותו ניתן לבצע ניקוי עמוק יותר וסילוק של זיהומים עקשניים. קיים מגוון של מברשות בעלות שערות באורך וגאומטריות שונות, אשר ניתן להתקינו ב-RoClean בהתאם לדרישות ניקיון היריעה. RoClean בעל מנוע סרוו היודע למקם את המברשות באופן מדויק ביחס לפני היריעה. קיימת אפשרות למברשות אשר יכולות לעמוד בטמפרטורה גבוהה של עד 150 מעלות צלסיוס וכן בתנאים יבשים במיוחד של לחות מתחת ל-0.5%.
סילוק חשמל סטטי מיריעות
מוטות היינון Hyperion של החברה מגיעים בשלושה דגמים המתאימים לקצבי ייצור שונים: מוט יינון בטווח קצר 150-20 מ"מ, טווח בינוני של 600-150 מ"מ, וטווח ארוך 1500-450 מ"מ. לכל מוטות היינון יש חיישני מרחק לשינוי המרחק שלהם כתלות בגלילת היריעה. למוט היינון בטווח הקצר קיימת אפשרות נוספת לשנות את כמות המטען המיוצר ככל שהמרחק בין הגליל למוט מתקצר. מערכת הבקרה SmartControl מבקרת את כל הציוד המחובר אליה, עד 30 מוטות במקביל. המערכת יודעת להתריע על מצב ניקיון המוטות אשר מזדהמים במהלך תהליך הייצור, ומתי צריך לנקותם.
רותמים את החשמל הסטטי לטובת תהליך הייצור
לצד הפתרונות המבטלים ומסלקים חשמל סטטי, בצידו השני של הביתן הוצגו מחוללי מטענים סטטיים. פתרונות אלו משמשים למגוון יישומים בתהליך הייצור, כתלות בגודלם: למינציה של שכבות עבות, הצמדה של יריעות לליבת הגליל ללא שימוש בדבק, שימוש בחשמל סטטי לגילוי חורים ביריעה, מניעת התכווצות יריעה על ידי טעינתה בחשמל ועוד.
חידוש בתחום זה שהחברה הציגה הוא מכשיר Hyperion קומפקטי ביותר ל-IML, אשר ניתן אף להתקינו על זרוע רובוטית ליצירת מרחק קטן בין המכשיר לתבנית ואורך כבלים קצר במיוחד לעבודה בטיחותית בסביבת מתח גבוה. המכשיר מחובר ל-Hydra Miniature Pinning System אשר מעבירה את המטען למובלעות התבנית, ומקבעת את התווית במקומה בעת הזרקת או ניפוח המכל אשר עליו היא מודבקת.
למידע נוסף:
א.א. נייגר, 04-629-1860/1, [email protected]