החברה הגרמנית מציעה שיטה מתקדמת לסימון מוצרים בלייזר המחליפה את שיטות הסימון המסורתיות. לטכנולוגיה מגוון שימושים בתעשיות שונות
סימון מוצרים בשיטות מתקדמות צובר תאוצה בשנים האחרונות. הפתרונות הסטנדרטיים הכוללים הדבקת תוויות או שירוול נזנחות לטובת טכנולוגיות ידידותיות יותר הן לסביבה והן למשתמש. אלו מאפשרות פרסונליזציה מלאה, צריכת אנרגיה נמוכה והוזלה של עלויות הייצור, כמו גם יתרונות סביבתיים ורגולטוריים בזכות העדר שימוש בדבקים, דיו וממסים. אחת השיטות המובילות מגמה זו היא סימון ע"י לייזר.
"חברת SK LASER היא חברה משפחתית המומחית בתפירת פתרונות מותאמי יישום ללקוחותינו", מספר קריסטוף קואלבך, מנכ"ל החברה הגרמנית בראיון מיוחד שביצענו עימו. "אנחנו רואים בשוק הישראלי צמיחה גדולה והחברות כאן פתוחות להכנסת טכנולוגיות חדשות. יש לנו מגוון פתרונות אוטומטיים, חצי אוטומטיים או ידניים והתאמתם תתבצע לאחר אפיון החלק מודפס, תפוקת התהליך ועוד. כל לקוח מקבל טיפול פרטני. לאחר הרכבת המכונה, מהנדסי החברה ומולטיפק, הנציגה הישראלית, מסייעים באינטגרציה ברצפת הייצור".
אלו טכנולוגיות סימון זמינות בחברה?
בחברה תמצאו מספר טכנולוגיות לייזר הרלוונטיות לסימון חומרים פלסטיים ביניהן Fiber laser, MOPA, לייזר אור ירוק ולייזר UV, כאשר ניתן לבחור בין מספר רמות איכות בסימון. באופן כללי, טכנולוגיית הסימון בלייזר מתאימה בעיקר לקווי ייצור בתפוקה בינונית ומטה. פתרונות לתפוקות ייצור מהירות קיימים גם הם והחברה תשמח לשת"פ עם יצרן מקומי לצורך תהליך מו"פ משותף".
שימושים אפשריים לסימון בלייזר
סימון מוצרים והחלפת תוויות ושרוולים על בקבוקים:
אפשרות מעניינת המתאימה לייצור של מוצרי נישה היא סימון ישיר של גרפיקות על גבי מוצרים ובקבוקים. בצורה זו ניתן לסמן בר-קוד או גרפיקות מורכבות יותר. הפתרון ידידותי לסביבה, אינו פוגע ביכולות המיחזור, מתאים לסביבות עבודה נקיות ואינו יורד בנוכחות כימיקלים.
סימון תאריכים בפס ייצור קיים: סימון תאריכי ייצור ותאריכי תפוגה באופן מהיר וזול. פתרון זה נמצא כבר בשימוש אצל חברות המייצרות בקנה מידה ענק, כמו קוקה-קולה, דנונה, נסטלה ועוד.
חיתוך אנגוסים: לייזר יכול לשמש כלי נוח לעיבוד. בתחום ההזרקה למשל, נפוץ חיתוך אנגוסים או פלשים עם לייזר CO2 בצריכת אנרגיה נמוכה של 400-200 וואט. לשיטה זו עלות תפעול נמוכה ושמירה על שלמות פני שטח המוצר המהווים יתרונות בולטים על פני חיתוכים ידניים.
שימושים בתחום הרכבים החשמליים: המעבר למכוניות חשמליות מגביר את השימוש בלייזר להסרת שכבת פולימר מבודד מפני שטח מתכתיים. כך מתקבל חלק מתכתי מוליך באזור החשוף, ומבודד באזורים בהם נשארה שכבת הפולימר. הסרת ציפויים ממתכות רלוונטית גם לחשיפת כבלי חשמל שנעשית באמצעות Fiber laser או לייזר CO2 עוצמתיים. את שכבת הפולימר או הצבע ניתן להוריד שכבה אחר שכבה, בעובי של מיקרונים בודדים.
אין חכם כבעל הניסיון
SK LASER, והנציגה הישראלית שלה מולטיפק פלסטיק, מעמידים את ציוד החברה לטובת ניסיונות והכנת דוגמאות. בצורה כזאת ניתן להתאים את המכונה האופטימלית לצורכי התהליך. "אף פרוייקט אצלנו אינו זהה לקודמו ואנחנו אוהבים אתגרים", מבטיח קריסטוף ומעודד את החברים בתעשייה ליצור קשר לבדיקות היתכנות גם של פרויקטים שאינם סטנדרטיים.
למידע נוסף:
מולטיפק פלסטיק, אהוד נוימן, 050-495-1655, [email protected]