ציפוי ללא מגע של נוזלים או אבקות בעזרת המערכות של חברת WEKO מאפשרות קבלת ציפוי אחיד ומדויק, בתהליך מהיר תוך חיסכון בחומר גלם ובעלויות. הציפוי עמיד לאורך זמן ומקנה ליריעה גימור יפה וחלק
חברת (WEKO (Weitmann & Konrad פיתחה מערכות מעניינות ליישום תוספים על גבי יריעות. החברה הגרמנית נוסדה בשנת 1953 ומאז מתמקדת במערכות שכאלו במטרה לשפר את פני שטח המוצר. התוספים יכולים להיות בצורת נוזל או אבקה. 140 עובדים ברחבי העולם רתומים למטרה זו ועוסקים בפיתוח בחזית הטכנולוגיה.
הבעייתיות בשיטות סטנדרטיות ליישום תוספים
ברוב המקרים, תוספים שונים אשר מטרתם לשפר את היריעה הפלסטית מוכנסים ליריעה עוד בתהליך האקסטרוזיה ועושים את דרכם לפני השטח ע"י דיפוזיה. הדיפוזיה יכולה להתרחש כשהפולימר במצבו כהיתך או גם לאחר התמצקותו.
בשיטה זו יש צורך למנן בצורה מדוייקת את החומר כך שמצד אחד, יהיה מספיק חומר אשר יגיע לפני השטח ויעשה את תפקידו, ומצד שני, שלא יהיה יותר מדי חומר אשר יפריע לתפקוד התקין של היריעה, ימנע הלחמה וכדומה. לעיתים, משך הפעולה של תוספים אלו הוא מוגבל בזמן עקב יציאתם מהיריעה, חימצון, ספיחת מים ועוד. השיטה מצריכה גם שימוש עודף בתוספים שחלקם אינם באים ליידי ביטוי ו"תקועים" בשכבות פנימיות של היריעה.
ריסוס ואיבוק כפתרון לתיסוף פני שטח
חברת WEKO פיתחה שיטה אלטרנטיבית של יישום תוספים ע"י ריסוס או איבוק ללא מגע פיזי ביריעה עצמה. השיטה מתאימה למגוון תוספים: אנטיבלוק, אנטיפוג, אנטיסטטיים, אנטי-בקטריאליים, סיליקון או ציפויי שמן. בין מוצרי הדגל של החברה ניתן למנות את ה-(WFA (WEKO Fluid Application System המתאים ליישום תוספים בתרסיס ואת וה-(WPA (WEKO Powder Application System המתאים ליישום אבקה.
יתרונות השיטה
היתרונות שהטכנולוגיה מספקת רבים: הורדה משמעותית של עלויות התוספים, גמישות בכמות התוסף, שינוי מהיר בין תוספים, השפעה מיידית על טיב פני השטח ועמידות לאורך זמן וחוסר אינטראקציה עם שכבות אחרות ביריעה שלעיתים יכולה להיות הרסניות. כדוגמה נספר על תוספים פולריים שנמשכים לפולימרים קוטביים בשכבות פנימיות ביריעה, דבר הפוגע בפעילותם.
גם מבחינה ויזואלית קיים יתרון והתוצאה הסופית שקופה למראה. הציפוי דק מאוד בכמות מדויקת. ניתן ליישמו בחזרתיות גבוהה ולשמור על איכות היריעה. המערכת בעלת צריכת אנרגיה נמוכה וידידותית מאוד למשתמש.
ואם נעבור רגע לרמה התפעולית, התוספים אינם משפיעים על תהליך הייצור של היריעה, אין הפרעות זרימה והצטברות לכלוך על שפתי הדיזה. הצורך לעצור ייצור לצרכי ניקיון פוחת והאקסטרודר והקנה נשמרים בצורה טובה יותר.
יישום תוספים נוזליים בריסוס – WFA
מערכת זו מורכבת ממרכז בקרה ומיכל שבו נמצא הנוזל הרצוי, מערכת גלילים להנעת היריעה ומגש איסוף שאריות הנוזל. אפשרות נוספת היא ציפוי משני צידי היריעה כאשר ניתן לרסס ציפויים שונים משני צידי היריעה בו זמנית. ניתן גם להוסיף גליל מחליק אשר מחליק ומורח את פני שטח הנוזל וגורם להברקתו (תמונה 2).
יישום תוספים באיבוק – WPA
מערכת האיבוק מורכבת מעמדה אשר בה אגורה האבקה בעלת ספיקה של עד 1.8 ק"ג בשעה. בנוסף קיימים מרססים אשר תפקידם לפזר את האבקה על פני היריעה. המערכת מונעת ע"י מנוע סרוו בעלת יכולת התאמה למהירות שונות ובקרת תהליך הדוקה (תמונה 1). טיב הציפוי ברמה גבוהה, ללא טיפות אבקה המצטברות על פני היריעה. עובי הציפוי המתקבל אחיד לרוחב היריעה ואינו קשור לגודל הגרגר.
למידע נוסף:
ארי גוטמרק, 054-465-6538, [email protected]