החברה מתכננת, מייצרת ומספקת אקסטרודרים וחלקיהם לפי דרישה אישית המאפשרים עיבוד של חומרים שונים בתכונותיהם באותה מכונה
יצרנים רבים המעבדים בעזרת אקסטרודרים דו-בורגיים מתמודדים עם שחיקה של רכיבי הציוד, המשפיעה לרעה על ביצועי הייצור ואיכות התוצר הסופי. זו קורית עקב כוחות גזירה משמעותיים, הדרושים ביישומים כמו תירכוב, ייצור עם חומרים ממוחזרים או ביו-חומרים עבור תעשיות המזון, הפארמה, ציפויי האבקות, הבניה ועוד. הדרדרות זוחלת זו פוגעת ברווחיות וביעילות התפעולית ועליה להיות מטופלת בזמן.
חברת STEER, הפעילה משנת 1993, מייצרת חלקי אקסטרודרים דו בורגיים הניתנים לפירוק ולהרכבה לפי דרישות היישום העשויים מסגסוגות עמידות במיוחד לשחיקה. המשמעות היא שניתן לעבד באמצעות אותו אקסטרודר, הרכבים שונים המכילים מספר חומרים הנבדלים בתכונותיהם. החברה גם מספקת חלקים לשילוב באקסטרודרים קיימים.
שחיקה – הגורם השקט אשר פוגע בציוד הייצור
כוחות הגזירה והחיכוך הולכים יד ביד עם שחיקה, המתגברת כתוצאה מנוכחות מלאנים כמו סיבי זכוכית, טלק, קלציט, סיליקה, Carbon Black, טיטניום דו חמצני, מעכבי בערה, וחומרים שוחקים (אברזיביים) או משתכים (קורזיביים) נוספים. חלקה נגרם גם ממגע לא רצוי בין הבורג לדופנות הקנה. קצב השחיקה תלוי בחומר המעובד, במהירות סיבוב הבורג ובגורמים נוספים. בנוסף, אופי השחיקה משתנה בין אזורי האקסטרודר, כפי שנראה כאן:
אזור הזינה
הזנת פולימר במצב גבישי או אמורפי כמו PA, PC או PES ובמיוחד חומרים ממוחזרים מביאה לשחיקה כתוצאה ממגע בין הבורג לדופנות הקנה. גם מלאנים כמו טיטניום דו חמצני, קלציום קרבונט או טלק גורמים לשחיקת פני שטח הבורג ודפנות הקנה. התוצאה – ירידה בתפוקת ההזנה, מכל ההזנה עולה על גדותיו.
אזור ההתכה
אלמנטים לערבוב (kneading) ולדחיסה חווים רמה גבוהה של כיפוף מכאני, לצד תנועת חלקיקים בתוך ההיתך, הגורמים לשחיקתם. נוכחות של לחות או של רדיקלים חופשיים גורמת לשיתוך (קורוזיה). התוצאה – ירידה ביעילות ההתכה, השפעה לרעה על איכות תהליכי תירכוב.
אזור הזנת צד/ אזור ערבוב
הזנת צד של מלאנים מפחיתה שחיקה בעקבות מגע בין בורג לקנה, אך חלקיקי המלאנים ממשיכים לשחוק את הציוד וכתוצאה מכך נראה ירידה באיכות הפיזור ובתכונות המכאניות.
אזור ואקום
כיפוף קצה הבורג מוביל לשחיקה בקצה האקסטרודר. גם נוכחות של מונומרים, לחות ותרכובות אורגניות נדיפות גורמות לקורוזיה. כתוצאה מכך יכולים להופיע חללים ונקבוביות במוצר הסופי, חסימות בשסתום האוורור ועוד.
השפעות השחיקה על המוצר הסופי
השחיקה בחלקי האקסטרודר משפיעה לרעה על יעילות הייצור ועל התכונות המכאניות של המוצר כגון מאמץ מתיחה ומודול הכפיפה. תתקבל שונות ממדית גבוהה ותופעות של פיזור באיכות ירודה. לכך כמובן קיימת השפעה שלילית על נראות המוצר, אשר לעיתים מצריכה תהליכי עיבוד משלימים או העברה נוספת של החומר בתהליך. במקרים מסוימים נדרשת העלאה בכמות המלאנים או בתוספים משפרי תהליך, המגבירים בעצמם את תהליך השחיקה.
הערך המוסף של STEER
מגוון רכיבי האקסטרודר שהחברה מציעה הוא רחב, וכולל חלקים מסגסוגות ייחודיות או בעלי פני שטח מצופים, כולם זמינים בגדלים שונים. STEER מתגאה בזמני אספקה קצרים בזכות התכנון והייצור שהחברה מבצעת בעצמה, ו-100% ממוצריהם עוברים בדיקת איכות.
למידע נוסף:
רונה, שי ברקאי, 052-555-2914, [email protected]