החברה משיקה שתי סדרות מכונות הזרקה חדשות, חשמלית והידראולית, במחירים אטרקטיביים, לצד מכונת הזרקה המשלבת אקסטרוזיה והזרקה ישירה של חומרים ממוחזרים
KraussMaffei מסכמת את שנת 2022 עם מספר מהלכים משמעותיים. אלו מעידים על התרחבות וגדילה משמעותיים בהיקפי היצור והמכירה. ממש לאחרונה החברה הכריזה על מעבר לאתר ייצור חדש. הוא כולל בין היתר שלושה אולמות ייצור, בניין מנהלה חדש ומרכז מבקרים ששטחו 15,000 מטרים רבועים. האתר החדש שוכן בעיר Parsdorf שליד מינכן, והוא ירכז את הפעילויות בתחום ההזרקה לתבניות, ייצור מכונות ואוטומציה, הדפסות תלת ממד וציוד לתהליכים כימיים. החדשות הללו מגיעות בסמיכות לחניכת אתר ייצור נוסף בגרמניה, שירכז את הפעילות בתחומי האקסטרוזיה והמיחזור. למעשה, במהלך השנים האחרונות ארבעה אתרי ייצור של החברה מצויים בתהליך של שדרוג ומעבר למבנים גדולים ומשוכללים, כראוי לחזונה עבור המאה ה-21.
המפעל החדש נבנה בסטנדרטים גבוהים בתחום הקיימות, והמבנים בעלי הבידוד המעולה כוללים מערכות חימום יעילות אנרגטית ומערכת שאיבת אוויר ליד כל מכונה, לשמירה על איכות האוויר באולמות הייצור. בנוסף, שדה נרחב של קולטנים פוטו-ולטאיים מוקם על גג המפעל, המסוגל לספק 12.5 מגה-וואט חשמל של אנרגיה מתחדשת.
העשייה הרבה של החברה באה לידי ביטוי גם בתערוכת ה-K מוקדם יותר השנה. שם החברה הציגה שתי סדרות חדשות של מכונות הזרקה במחירים אטרקטיביים המתחרים במכונות מהמזרח, אחת הידראולית והשניה חשמלית. זאת לצד מכונה המשלבת בין הזרקה לאקסטרוזיה, יחד עם חידושי תוכנה שונים.
GX 1100-4300 DCIM – שילוב בין מכונת הזרקה לאקסטרודר עבור Direct Compounding
אחד המוצגים הבולטים בביתן החברה היה ה-DCIM (Direct Compounding Injection Molding), ששילב פולימרים ממקורות שונים ובצמיגויות שונות, יחד עם מלאנים ומשריינים לקבלת היתך הומוגני המוזרם מייד לאחר מכן להזרקה. אקסטרודר חד-בורגי בשלב המקדים של התכת החומר תומך בהזרקת משקלי עבודה הנעים בין 50 ל-2000 גרם.
ה-DCIM מאפשר שימוש בפסולת פנים מפעלית ללא תוספת של חומר גלם בתולי, ונמצא בשימוש כבר כעת אצל יצרנים מתעשיית הרכב ומתחום ההזרקה בניפוח. בתערוכה הודגם ייצור של ארגזים מתקפלים מפוליאוליפינים ממוחזרים משלושה מקורות: PP שמקורו במסכות חד פעמיות (MVR 800-1000), שיירי HDPE מתהליך ניפוח של צעצועים (MVR < 1) ושיירי HDPE מתהליך ייצור אריזות (MVR 5-15). שלוש החומרים שונים בתכונותיהם, והעיבוד המקדים עיבד אותם להיתך הומוגני. אליהם התווסף מסטרבאץ' כחול, תוספים שונים וכן תחמוצת ברזל כמלאן.
ייצור לתעשיית המדיקל עם מכונה חשמלית מסדרת PX
מכונה חשמלית מסדרת PX, 200 טון נעילה, הדגימה ייצור מכסי אינסולין מ-PP בתבנית בת 96 מובלעות. התבנית תוכננה עם בקרת לחץ וטמפרטורה מתקדמת, לניטור ושליטה נפרדת על כל אחד מ-44 המעגלים.
PrecisionMolding – קו מכונות הזרקה חשמליות במחירים אטרקטיביים
מכונה מסדרה זו הופיעו בתערוכה. המכונה, 160 טון נעילה, הדגימה ייצור של מחבט טניס העשוי במלואו מביו–פוליאתילן שהופק מסוכר קנים. המכונה מיוצרת בסין לשווקי המזרח ובשנה הקרובה יחל יצורה במפעלי החברה ב-Sucany שבסלובקיה לשווקים האירופיים.
PowerMolding – קו מכונות הזרקה הידראוליות המתחרות במחירי היצרנים במזרח
המכונות ההידראוליות בסדרה זו מציגות יחס עלות-תועלת אטרקטיבי ובעלות ביצועים מרשימים, וכרגע מיוצרות בסין, כאשר בעתיד ייוצרו גם באירופה. המכונה שהוצגה בתערוכה היתה בעלת כוח נעילה של 1300 טון, ובעלת שתי פלטות. סדרת ה-PowerMolding, תומכת בתפוקות גבוהות ביחס למקבילותיה בשוק, עד ל-15%, בזכות מנגנון interlock חדש המסייע לקיצור זמן ההזרקה ובעזרת מחזורי קירור תבנית מהירים.
המכונות בסדרה כוללות את מערכת הנעת הסרבו BluePower, המפחיתה את הצריכה האנרגטית על ידי התאמה של מהירות המשאבה לצורך הנקודתי. במהלך שלב הקירור, פוחתת מהירות המשאבה בלי לשנות את הדינמיקה של התהליך, המביא לחיסכון אנרגטי של עד 50%.
בתערוכה הדגימה החברה ייצור חלק לתעשיית הרכב המורכב מ100%- PP ממוחזר, שמקורו במכסים של מזרקי אינסולין שיוצרו קודם לכן בעזרת מכונה הזרקה חשמלית PX בעלת כוח נעילה 200 טון (שהוזכרה לעיל).
Social production ו-APC Plus – תקשורת, ניטור ובקרה נוחים ואינטואיטיביים
KraussMaffei הציגה גם את הפיתוחים הדיגיטליים שלה, המהווים חלק בלתי נפרד ממכונות הייצור היום. החברה פיתחה ממשק נוח בצורת צ'ט (Social production) לתקשורת, תיעוד, בקרה וניטור, של פעילות המכונות, המהווה גם פלטפורמה נוחה לדיונים ושאלות בין חברי הצוות הטכני. בנוסף, הכלי מסייע גם בניטור תחזוקת המכונה, תוך התמקדות בחלקים רגישים כמו המנוע ויחידת ההזרקה. לדוגמא, ההאטה בזרימת ההיתך לאורך זמן והעלייה בצריכת האנרגיה מהווים מדד לתקינות בורג ההזרקה, ומאפשרים להתריע על הצורך להחליפו.
תוכנת APC Plus מאפשרת קבלת חלקים זהים בתהליך היצור בשימוש בחומרים ממוחזרים ומקלה על כווני המכונה מחדש.
במסגרת התנופה וההתחדשות: KraussMaffei נכנסת להדפסה תלת ממדית
החברה השיקה בתערוכת ה-K שתי טכנולוגיות הדפסה בתצוגה חיה ועתירת משתתפים. בכך היא מצטרפת לקומץ נבחר של חברות שמחזיקה בטכנולוגיית הדפסת התלת ממד, לצד אקסטרוזיה והזרקה לתבניות.
powerPrint – הדפסה של חלקים ענקיים
מדפסת המיועדת לחלקים עד גודל של 10 מטר מעוקבים. היא עובדת על מגוון חומרי גלם, כולל חומרים מרוכבים, המעובדים באקסטרודר נע שיוצר את החלק המודפס. לדברי החברה זהו תהליך ייצור יעיל שיכול לשמש לייצור קליפה צורנית של החלק הרצוי. המדפסת מיועדת בעיקר ליישומי בניה, ומציעה קצב הדפסה מהיר ופריקה מהירה.
precisionPrint – מדפסת SL לחלקים מדויקים
מדפסת המבוססת על סטריאוליתוגרפיה. מתאימה לייצור חלקים בעלי איכות פני שטח של 18-80 מיקרון. מגש ההדפסה שגודלו 250X250X400 מתאים לאצוות ייצור קטנות בתפוקה גבוהה. השנה ה- precisionPrintנמצאת בשלב בדיקות אינטנסיבי אצל לקוחות בטא, שלאחריו תהיה זמינה לרכישה.
למידע נוסף,
פרומתאוס פוטשניק, דוד פוטשניקוב: 058-454-5004, [email protected]