בשורה לממחזרים: תיקון צמיגות לחומר ממוחזר PIR באמצעות ה-ColorSave של ליעד

חיבור מערכת המינון של החברה למד MFI מובנה מאפשר מדידה רציפה של הצמיגות. תיסוף משפר הזרימה בהתאם לתוצאות מבטיח את איכות חומר הגלם הממוחזר

תמונה 1: תיאור סכמטי של הפתרון החדש: מערכת המינון ColorSave מחוברת למד MFI הדוגם את צמיגות ההיתך, וממננת תוסף לשיפור הזרימה.

תעשיית הפלסטיק מתמודדת עם אתגר כפול: מצד אחד, הצורך הגובר בפתרונות בריקיימא דוחף חברות להגדיל את השימוש בחומרים ממוחזרים. מצד שני, איכות החומרים הממוחזרים אינה תמיד עקבית, מה שעלול להקשות על שילובם במוצרים מתקדמים. 

חומר גלם ממוחזר ממקור תעשייתי (PIR) הוא אחד הפתרונות להפחתת טביעת הרגל הפחמנית של תעשיית האריזות והמוצרים הפלסטיים. הוא נחשב לאיכותי יותר מאשר PCR, היות והוא מגיע ממקורות אמינים וברמת ניקיון גבוהה יותר. אז היכן טמונה הבעיה? 

התמודדות עם שונות בזרימה וצמיגות עצמית  

האתגרים העיקריים בשילוב חומרי PIR הם השונות בצמיגות העצמית (IV) ובתכונות הזרימה, המשקפים את המשקל המולקולרי של הפולימר, ומשפיעים באופן משמעותי על אופן התנהגות החומר במהלך עיבודו. על אף תהליכי הפרדה במקור שנעשים בצורה טובה יחסית, חומרים אלו מכילים לעיתים שילוב של פולימרים ממקורות שונים, שכל אחד מהם תורם מאפיינים ייחודיים כגון התפלגות משקל מולקולרי, רמות דגרדציה (פירוק) וזיהומים. מגוון זה מוביל לשונות בצמיגות, המשתקפת בערך זרימת ההיתך (MFI). 

שימוש בתוספים לשיפור זרימה הוא דרך מצוינת להתמודדות עם חוסר אחידות זה.  שליטה מדויקת במינון התוספים חיונית כדי להגיע לערך הנכון ולשמור על תכונות החומר ללא פגיעה באיכותו. 

בקרה בזמן אמת ומשוב  MFI עם ColorSave 1000  

חברת ליעד (אמפסט ישראל) מציעה מערכת מינון מתקדמת למשפרי הזרימה. מערכת ה-ColorSave 1000  עושה שימוש במשוב בזמן אמת ממד MFI המשולב באקסטרודר, ומבצעת התאמות אוטומטיות במינון. כך פועל המנגנון: 

  1. הגדרת ערך הזרימה הרצוי: מפעיל האקסטרודר מזין למערכת ColorSave 1000 את ערך היעד של ה-MFI המייצג את רמת הזרימה האופטימלית הרצויה. 
  1. מדידה בזמן אמת: במהלך זרימת ההיתך באקסטרודר, מד הMFI  המובנה דוגם את הזרימה בפועל. 
  1. התאמה אוטומטית: הערכים מועברים למערכת המינון אשר משווה בין הערך הנמדד לערך היעד. אם מתגלה חריגה, היא מבצעת התאמה במינון תוסף שיפור הזרימה, כך שהחומר יחזור לטווח הרצוי. 
יתרונות לתעשיית המיחזור והייצור 

הפתרון החדש מועיל הן לממחזרים והן ליצרנים המשתמשים ב-PIR. עבור יצרני החומר הממוחזר, הוא מאפשר אספקת חומרי גלם עקביים ואחידים, מחזק את אמינותם בשוק, מצמצם פחתים ומשפר את היעילות התפעולית. 

עבור יצרני מוצרים פלסטיים, היתרונות אף משמעותיים יותר. תנודות בזרימה עלולות לשבש את תהליך הייצור, לגרום לעצירות, לפגמים ולירידה בפריון. שימוש בחומרי PIR עם תכונות זרימה יציבות משפר את רציפות הייצור, מפחית פגמים ומגדיל את התפוקה. 

יתר על כן, כאשר חומר הגלם הממוחזר איכותי יותר, ניתן להתאימו למגוון רחב יותר של מוצרים. הדבר פותח אפשרויות לשילובו במוצרים מתקדמים, להחלפת חומרי גלם בתוליים ולמענה לדרישות רגולטוריות ההולכות וגוברות, ולתמיכה במגמת הקיימות. 

למידע נוסף: 

אורי אייזנשטיין, 050-521-4661 ,[email protected]